حسینقلی قوانلو روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این سرمایه گذاریهای خارجی در مازندران با همکاری فعالان اقتصادی از کشورهای لهستان، سوئد، چین، هندوستان و روسیه در دست اجرا است.
وی خاطر نشان کرد: این شرکتهای خارجی در حوزه تولید مواد غذایی و محصولات بهداشتی و پزشکی در شهرکهای صنعتی آمل، سوادکوه و ساری طرحهای سرمایه گذاری در دست ساخت دارند و با تکمیل این طرحها برای بیش از ۸۰۰ فرصت شغلی جدید در استان حداکثر تا سه سال آینده ایجاد میشود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با بیان این که در زمان حاضر ۱۲۰ طرح اقتصادی و صنعتی در استان به ارزش ۱۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در مازندران در دست ساخت است، ادامه داد: از هم اکنون باید برای تامین نیروی کار ماهر این واحدها به فکر باشیم و در صورت امتناع نیروی کار جوان مازندرانی به فعالیت در این بنگاههای اقتصادی در حال ساخت، افزایش مهاجرت نیروی کار از نقاط مختلف کشور به استان محتمل خواهد بود.
قوانلو با اعلام این که در زمان حاضر ۱۲۰ واحد صنعتی کوچک و متوسطی که در دو سال گذشته در استان به بهرهبرداری رسیدند به دلیل کمبود نیروی انسانی ماهر با ۷۰ درصد ظرفیت خود مشغول بهکارند ، گفت: ادامه این رویه در بلند مدت به توسعه و تولید استان آسیب جدی وارد میکند.
وی از کمبود نیروی انسانی متخصص و ماهر به عنوان چالش جدی صنایع مازندران یاد کرد و افزود : با وجود این که صاحبان واحدهای صنعتی و تولیدی دستمزد و رفاهیات خوبی را برای استخدام کارگر و متخصص در نظر میگیرند ، اما شهروندان مازندرانی علاقه چندانی به کار در شهرک و نواحی صنعتی ندارند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت : با وجود آنکه بسیاری از جوانان در استان دغدغه کار و اشتغال را دارند اما به عنوان مثال اکنون صاحبان واحدهای تولیدی مستقر در شهرک صنعتی آمل خواستار جذب و استخدام یکهزار و ۵۰۰ نیروی انسانی هستند اما به دلیل بیرغبتی جوانان مازندرانی، فراخوان استخدام در این واحدها به صورت مستمر تمدید میشود.
تعطیلی ۷۰۰ واحد صنعتی مازندران
قوانلو همچنین از تعطیل بودن ۷۰۰ واحداز سههزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی مازندران خبر داد و گفت : احیاء و تعیین تکلیف این بنگاههای اقتصادی راکد با جدیت از سوی دستگاههای اجرایی و قضایی استان در حال انجام است.
وی معوقات بانکی، مالیاتی و بیمهای، فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم، فرسودگی تجهیزات، فقدان نیروی انسانی ماهر و کمبود نقدینگی را از جمله مشکلات واحدهای صنعتی راکد استان برشمرد و خاطر نشان کرد: از مجموع تعداد واحدهای راکد در مازندران، ۵۰۰ بنگاه اقتصادی با مشکل کمبود نقدینگی و فرسودگی ماشین آلات خط تولید مواجه هستند.
قوانلو روند احیاء واحدهای صنعتی راکد در مازندران طی سه سال گذشته را پرشتاب توصیف کرد و گفت : در سالهای ۹۸ و ۹۹ با پرداخت ۳۰۰ میلیارد تومان باهدف نوسازی ماشین آلات خط تولید و تامین نقدینگی، حدود ۲۲۰ واحد صنعتی استان به چرخه تولید بازگشت.
وی اضافه کرد: برای سال جاری هم روند احیای واحدهای صنعتی و تولیدی مازندران ادامه یافت که نتیجه پیگیریهای قضایی و اداری زمینه بازگشت ۸۳ واحد صنعتی به چرخه تولید که با مشکلات مالی و زیرساختی مواجه بودند را فراهم کرد.
این مسوول از پرداخت ۱۲۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای رفع مشکل کمبود نقدینگی و همجنین نوسازی ماشین آلات خط تولید بنگاه های راکد در استان خبر داد و گفت که با احیاء این واحدها برای ۷۶۰ نفر اشتغالزایی شد.
به گزارش ایرنا، حدود ۹۰ هزار نفر در واحدهای صنعتی و تولیدی استان مشغول به کار هستند و عمده واحدهای تولیدی استان در بخشهای ماشینآلات و فلزات اساسی، برق و الکترونیک، نساجی، محصولات شیمیایی، سلولزی، کانی غیرفلزی و محصولات غذایی است.
بیشترین سهم واحدهای صنعتی استان متعلق به شهرستان آمل است که حدود ۵۰۰ واحد صنعتی فعال دارد. ۲۶ درصد صنایع فعال استان نیز در شهرستانهای ساری، بابل و سوادکوه مستقر هستند.
مازندران در حوزه اشتغال واحدهای صنعتی با استقرار چهار درصد واحدهای صنعتی کشور در این استان یازدهمین استان کشور است و ۳.۸ درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد. ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی در این استان فعال است.
نظر شما