«شهریار قاسمی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به اینکه جذب اعتبارات مکانیزاسیون طی سال ۱۴۰۰ با استقبال بسیار خوب کشاورزان مواجه شده است، افزود: جذب اعتبارات زمینه خرید ۳۳۶ دستگاه تراکتور تسهیلاتی، ۲۴۰ دستگاه تراکتور نقدی، ۹۳۰ دستگاه ادوات دنباله بند و ۲۱ دستگاه کمباین ساخت داخل را فراهم کرد.
وی در ادامه به ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در کرمانشاه پرداخت و افزود: تا پایان سال ۹۹ ضریب مکانیزاسیون استان به ۱.۹۴ (یک و ۹۴ صدم) اسب بخار رسیده که ضریب بسیار مناسبی به حساب میآید.
بیش از ۲۸ هزار و ۸۰۰ دستگاه تراکتور در استان کرمانشاه وجود دارد، که از این تعداد ۱۹ هزار و ۱۰۰ تراکتور معادل ۷۰ درصد پلاک دارند.
به گزارش ایرنا، کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخشهای مهم این استان مرزی و چهارفصل است که با تولید بیش از چهار میلیون و ۵۷۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را تامین و تضمین میکند.
کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استانهای مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب میشود به طوری که ۷۰ درصد مساحت استان را عرصههای منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید میشود.
داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیتها و پتانسیلهای بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.
از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
استان کرمانشاه دو میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت میکنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی میکنند.
نظر شما