۲ اسفند ۱۴۰۰، ۱۱:۱۰
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 84657515
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سیاستمدار انگلیسی: غرب آسیب فاجعه‌باری در افغانستان به بار آورده است

تهران-ایرنا- دیوید میلیبند وزیر خارجه سابق انگلیس و مدیر اجرایی کمیته بین المللی نجات گفت: غرب با اعمال سیاست قحطی و گرسنگی در افغانستان ضمن تخریب اعتبار خود، آسیب فاجعه باری در افغانستان به بار آورده است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، میلیبند در مصاحبه با روزنامه گاردین گفت: اگر می خواستیم یک کشور ناکام و درمانده در افغانستان ایجاد کنیم، ترکیب موثرتری از سیاستی که اکنون در این کشور پیاده کرده ایم، نمی توانستیم داشته باشیم.

گاردین نوشت: میلیبند که در اعمال نفوذ بر دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و بانک جهانی برای آزادکردن منابع مالی افغانستان نقش پیشتازی ایفا کرده، گفت این موضوع را درک نمی کند که چرا برای به جریان انداختن آزادسازی چنین پول هایی تعجیل نمی شود. باید خیلی زودتر از این ها جلوی وخامت اوضاع را می گرفتیم.

این سیاستمدار هشدار داد این بحران آن قدر عمیق است که درخواست سازمان ملل برای کمک ۴ میلیارد دلاری در سال جاری -که در کنفرانس ماه آینده کشورهای کمک رسان مطرح خواهد شد- در سال آینده ممکن است به ۱۰ میلیارد دلار برسد.

برخی گزارش ها نشان می دهند که بانک جهانی ممکن است ماه مارس درباره آزادسازی یک میلیارد پوند از این مبلغ که تاکنون جلوی آن گرفته شده تصمیم گیری کنند.

میلیبند که بعد از دو سال برای اولین بار از لندن دیدن می کرد افزود: آنچه که ما در افغانستان انجام می دهیم اوضاع را برای طالبان بدتر نمی کند بلکه باعث وخامت اوضاع برای مردم این کشور می شود. ما طالبان را تنبیه نمی کنیم بلکه این مردم عادی هستند که تاوان صلح را پرداخت می کنند. چنین سیاستی در اعمال گرسنگی و قحطی در افغانستان (با خودداری از آزادسازی نقدینگی این کشور) به شکل فاجعه باری به اعتبار ما آسیب می رساند و فقط فاجعه ای که در نتیجه انتخاب ما به بار آمده باشد نیست.

میلیبند که به تازگی در کمیته روابط خارجی سنا که درباره بحران افغانستان تحقیقات می کند، شهادت داده است افرادی را به چالش کشید که معتقدند جلوگیری از کمک ها به افغانستان باعث می شود به کثرات گرایی بیشتر طالبان کمک کند.

وزیر خارجه پیشین انگلیس همچنین گفت: شاهدی وجود ندارد که نشان دهد مردمی که ۲۰ سال در حال جنگ با آمریکایی ها بوده اند و در این جنگ پیروز شده اند اکنون مستعد اهرم های فشاری هستند که در ۲۰ سال گذشته در معرض آن نبوده اند. چنین گزینه ای بسیار بی رحمانه است. مساله این نیست که آیا شما به طالبان کمک می کنید؟   آیا به مردم کمک می کنید؟ دولت افغانستان دولتی است که ۷۵ درصد از هزینه هایش در قالب کمک های بین المللی تامین شده و اکنون یک شبه از دست رفته است.

میلیبند گفت در افغانستان پولی برای پرداخت حقوق ها وجود ندارد، برخی از معلمان و کادر بیمارستان ها از آوریل گذشته تاکنون حقوقی دریافت نکرده اند و این وضعیت باید تغییر کند.

سیاستمدار انگلیسی خاطرنشان کرد تحریم های آمریکا تاثیر دلسردکننده ای در فعالیت های اقتصادی داشته است.

وی افزود: بحران نقدینگی باعث شده که سرمایه ای برای تقویت نظام بانکی وجود نداشته باشد و کسی نتواند واردات داشته باشد. در ضمن هیچ تکنوکرات و کارشناسی در بانک مرکزی افغانستان باقی نمانده است و همگی این کشور را ترک کرده اند. همه این اقدامات را می توان بدون به رسمیت شناختن طالبان انجام داد.

میلیبند گفت همه این مسائل باعث شده که اقتصاد افغانستان متوقف شود و در این وضعیت تلخ باید کمک بیشتری کرد و بدون کمک ها مشکلات ساختاری حل نخواهند شد. نه تنها باید کمک های انسان دوستانه را ارائه داد بلکه باید اقتصاد افغانستان را نیز تقویت کرد.

رئیس کمیته بین المللی نجات همچنین گفت طالبان بهانه ای پیدا کرده که بدون هیچ چالشی زنان را از حق رفتن به مدرسه محروم کند زیرا حقوق معلمان پرداخت نشده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha