۴ اسفند ۱۴۰۰، ۹:۰۰
کد خبرنگار: 1336
کد خبر: 84657952
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چین سربلند از برگزاری المپیک زمستانی

۴ اسفند ۱۴۰۰، ۹:۰۰
کد خبر: 84657952
چین سربلند از برگزاری المپیک زمستانی

تهران- ایرنا- مشعل بازی‌های المپیک زمستانی پکن که از پانزدهم بهمن ۱۴۰۰ به رغم تبلیغات منفی غرب با حواشی‌های مختلف سیاسی برافروخته شد، در نهایت در اول اسفند ۱۴۰۰ با قهرمانی نروژ به کار خود پایان داد.

به گزارش ایرنا، در پایان این مسابقات نروژ موفق شد با مجموع ۳۷ مدال از جمله ۱۶ مدال طلا، ۸ نقره و ۱۳ برنز به مقام نخست دست یابد و پس از آن کشورهای آلمان با مجموع ۲۷مدال (۱۲ طلا، ۱۰ نقره و ۵ برنز) و چین، کشور میزبان با مجموع ۱۵ مدال (۹ طلا، ۴ نقره و ۲ برنز) به ترتیب در مکان‌های دوم و سوم جدول قرار گرفتند.

المپیک زمستانی پکن در رشته‌هایی چون اسکی آلپاین، اسکی کراس کانتری، هاکی روی یخ، پرش با اسکی و اسنوبورد برگزار ‌شد. افغانستان و تاجیکستان نیز ورزشکاری در این رقابت‌ها نداشتند.

این رویداد مهم جهانی ورزشی علاوه بر جاذبه‌های ورزشی، از نظر سیاسی نیز با رویدادهای قبلی آن کاملا متفاوت بود و آن همراه شدن با چاشنی سیاست بود.

این مسابقات در حالی در چین برگزار شد که تنش‌های دیپلماتیک بر آن سایه افکنده و شماری از کشورهای غربی از جمله آمریکا، استرالیا، کانادا، انگلیس و ژاپن به نشانه اعتراض به دولت چین هیچ مقام رسمی را برای حضور در مراسم و تشریفات المپیک نفرستادند و شماری از کشورهای اروپایی نیز کرونا را دستاویزی برای شرکت نکردن خود قرار دادند و حتی با هدف به چالش کشیدن این مسابقات چنان که باید به پوشش رسانه ای آن نپرداختند.

این در حالی است که به رغم تلاش های غرب برای به چالش کشیدن این مسابقات و محکوم کردن آن، گروهی از رهبران عالی رتبه جهان مانند «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه، «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر، «عمران خان» نخست وزیر پاکستان و «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و همچنین نمایندگان کشورهای سنگاپور، اکوادور، صربستان، ترکمنستان و ... در این مدت به پکن رفتند و دیدارهایی را نیز با رهبران این کشور داشتند.

از ایران نیز «سیدحمید سجادی» وزیر ورزش و جوانان و «سیدرضا صالحی امیری» رییس کمیته ملی المپیک حضور داشتند. البته در نهایت کاروان ورزشی ایران که با سه ورزشکار در این دوره از بازی‌ها حضور داشت، نتوانست عملکرد چشمگیری داشته باشد.

این دوره از مسابقات المپیک زمستانی در مقایسه با دوره های قبل که به میزبانی کشورهای مختلف برگزار شد، ویژگی های منحصر به فردی داشت که در ذیل به تفصیل به آن پرداخته خواهد شد.

چین سربلند از برگزاری المپیک زمستانی

برگزاری در موعد مقرر و زیر سایه اومیکرون

یکی از ویژگی های منحصر به فرد این رویداد مهم جهانی ورزشی، برگزاری آن در شرایطی بود که سویه اومیکرون کرونا روز به روز در جهان در حال افزایش است.

با توجه به برودت هوا و رعایت دستورالعمل‌ها برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا، مراسم افتتاحیه المپیک در زمان کم و با و تعداد اندکی از تماشاچیان برگزار شده بود.

چین پیش از آغاز مسابقات المپیک زمستانی تدابیر بسیار سختی را اتخاذ کرد. به عنوان مثال در ماه دسامبر ۲۰۲۱ یعنی ۶ هفته قبل از شروع این بازی‌ها، مقامات چین کل یک شهر ۲۰۰ هزار نفری را به دلیل کشف یک مورد مبتلا به کرونا قرنطینه کامل کردند سپس از همه ساکنان این شهر نیز خواسته شد که آزمایش کووید۱۹ انجام دهند.

چینی ها در نهایت موفق شدند با حمایت کامل کمیته بین المللی المپیک و مشارکت گسترده کشورهای جهان با حضور ۲ هزار و ۸۶۱ ورزشکار از ۹۱ کشور این رویداد مهم ورزشی را با نظم بسیار دقیقی برگزار کنند.

چین سربلند از برگزاری المپیک زمستانی

برگزاری المپیک زیر سایه تبلیغات منفی غرب

به رغم تلاش کشورهای غربی برای تحریم این رویداد جهانی ورزشی و تشدید فضا و جو منفی سیاسی اعمال شده از سوی آمریکا و برخی کشورهای دنباله رو مبنی بر تحریم دیپلماتیک این بازی‌ها با بهانه های نقض حقوق بشر، چین موفق شد این رویداد ورزشی را بدون هیچ گونه کم و کاستی برگزار کند.

این جو سنگین سیاسی نه تنها مانع از برگزاری این مسابقات نشد، بلکه حضور تعداد قابل توجهی از مقامات سیاسی کشورهای مختلف در مراسم افتتاحیه این مسابقات نشان از عدم توجه جهان به قلدرمابی های غرب به ویژه آمریکا بود.

به باور کارشناسان هدف اصلی برگزاری رویدادهای ورزشی در سطح جهانی توسعه صلح پایدار و کاهش تنش‌ها و منازعات سیاسی در بین کشورها و ملت‌ها است و نباید از آن به عنوان ابزار سیاسی برای پیشبرد منویات کشورهایی خاص مورد استفاده قرار گیرد.

چین سربلند از برگزاری المپیک زمستانی

استفاده ۱۰۰ درصدی از برف مصنوعی

یکی از ویژگی های المپیک پکن، استفاده صد درصدی از برف مصنوعی بود که برای اولین بار در تاریخ بازی‌های المپیک زمستانی در جهان صورت می گیرد که از قضا انتقادهای زیست محیطی را از سوی شماری از کشورهای غربی به دنبال داشت.

از زمان المپیک زمستانی روسیه که ۸ سال پیش در سوچی برگزار شد، برف مصنوعی به عنصری ضروری در این رویداد بین‌المللی تبدیل شده است. به باور کارشناسان، این اولین دوره المپیک زمستانی است که در آن تغییرات آب و هوایی باعث شده بازی‌ها تقریباً ۱۰۰ در صد به برف مصنوعی متکی باشد.

بنابر اعلام رسانه های خبری، برف مصنوعی بازی‌های المپیک زمستانی پکن توسط ۱۰۰ ژنراتور و ۳۰۰ ماشین برف‌ساز تولید می‌شود.

در این گزارش که توسط محققان گروه زیست شناسی ورزشی در دانشگاه «لافبورو» انگلستان و گروه «از زمستان ما محافظت کنید» تهیه شده، آمده است: این برف مصنوعی نه تنها از انرژی و آب فشرده ساخته می شود بلکه از مواد شیمیایی هم برای جلوگیری از آب شدن آنها مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل بسیاری از ورزشکاران می‌گویند سطوح تشکیل شده از این برف غیرقابل پیش‌بینی بود.

براساس این گزارش، از ۴۹ میلیون مخزن مواد شیمیایی برای ساخت برف مصنوعی در ۲ شهر پکن و جانگجیاکو در طول دوران برگزاری بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲ استفاده شد.

در حالی که چین می‌گوید تنها از بارش‌های طبیعی و آب بازیافتی برای برف‌سازی استفاده می‌کند اما نگرانی‌هایی در خصوص حجم بالای آب برای ساخت برف با توجه به منابع کمیاب آن در این کشور وجود دارد.

چین سربلند از برگزاری المپیک زمستانی

برخی از منابع غربی همچون نشریه گاردین نیز پیش‌تر در گزارشی نگرانی خود را در خصوص هزینه‌ زیست‌محیطی ساخت برف مصنوعی برای این بازی‌ها ابراز و اعلام کرده‌اند که پکن برای ساخت حجم برف مصنوعی مورد نیاز به ۴۹ میلیون گالن آب نیاز دارد.

بنظر می‌رسد ابراز نگرانی فزاینده رسانه های غربی از آلودگی های زیست محیطی ناشی از برف مصنوعی نوعی نگاه سیاسی به این مساله باشد. چرا که پیش‌تر نیز شماری از کشورها از برف مصنوعی برای المپیک استفاده کردند و با چنین انتقادهایی روبرو نشدند.

از ریشه‌های تاریخی-باستانی بازی‌های المپیک که بگذریم،این جشنواره جهانی ورزشی در زمره یکی از میراث معنوی ارزشمند جهان قرار داده است. آرمان بنیان‌گذاران المپیک نوین، بسط و گسترش صلح، دوستی، سلامتی، احترام و تفاهم بین ملت‌ها است. در واقع المپیک جشنواره ورزشی ملت‌ها است نه دولت‌ها.

به باور کارشناسان به مقوله ورزش باید بسیار فراتر از تمامی مسائل سیاسی نگریسته شود و دولتمردان باید بکوشند رویدادهای ورزشی را به محفلی برای همگرایی ملت‌ها تبدیل کنند.

در مجموع می توان گفت برگزاری بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲، چه به‌ لحاظ سیاسی و مناسبات بین‌المللی در شرایط شیوع بیماری مهلک کرونا به‌عنوان رویدادی مثبت در کارنامه المپیک به شمار می‌آید. چرا که عدم تعلیق این مسابقات ورزشی به بهانه‌های سیاسی نشان می‌دهد این رویداد به محفلی فارغ از بازی های سیاسی تبدیل شده است.

در پایان می توان گفت المپیک میراثی بسیار ارزشمند است و جامعه جهانی خسته از کرونا، جنگ و مشکلات اقتصادی به برگزاری چنین مراسم‌هایی بسیار نیازمند است. امید آن می رود چنین میراث‌های ارزشمندی که پیام‌آور صلح، سلامتی، نشاط و همبستگی است بتواند به دور از هر گونه مسائل سیاسی به فعالیت‌های خود ادامه دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha