به گزارش ایرنا، نشست خبری نخستین جشنواره ملی کارتون لیلیوم مازندران با موضوع هتلداری و گردشگری روز دوشنبه -دوم اسفندماه - با حضور مهدی رودبارکی رئیس جشنواره، عباس قاضی زاهدی دبیر جشنواره، مسعود شجاعی طباطبایی رئیس هیئت داوران، بهرام عظیمی مشاور هنری و عضو هیئت داوران و جمال رحمتی عضو هیئت داوران در خانه شعر و ادبیات منطقه گردشگری عباسآباد در تهران برگزار شد.
عباس قاضی زاهدی دبیر جشنواره در ابتدای نشست خبری گفت: قرار بود مراسم اختتامیه و اهدای جوایز نخستین جشنواره ملی کارتون لیلیوم مازندران، ۱۵ و ۱۶ اسفندماه در استان مازندران برگزار شود، اما با توجه به اوج گیری جدید کرونا اختتامیه این رویداد حدود یکماه به تعویق افتاد.
وی درباره این جشنواره بیان کرد: چهار ماه قبل فراخوان جشنواره با ۶ محور اخلاق حرفهای در صنعت گردشگری، اهمیت نیروی انسانی در صنعت گردشگری، کرونا و بحران ایمنی و بهداشت در هتلها و اماکن گردشگری، عوامل موثر در رضایتمندی میهمانان، مقایسه هتلداری ایران و جهان و واقعیت رزور آنلاین بسته سفر منتشر شد.
حضور هنرمندانی با بیش از ۵۰ جایزه بینالمللی
قاضی زاهدی با اشاره به استقبال هنرمندان کارتونیست از این رویداد، افزود: «یکصد و یازده هنرمند با ارسال ۲۵۵ اثر شرکت کردند که حدود ۴۰ درصد آنها بیش از ۵۰ جایزه بینالمللی را در رزومه خود دارند و این نشانگر حضور هنرمندان حرفهای در این رویداد است.
وی درباره اهمیت برگزاری چنین جشنوارههایی بیان کرد: نهادها و سازمانهای مختلف برای تببین اولویت و دغدغههای خود میتوانند اقدام به برگزاری چنین رویدادهایی کنند. چنانچه در گذشته جشنوارهای با موضوع بحران بیآبی برگزار شده است.
دبیر نخستین جشنواره ملی کارتون لیلیوم مازندران برگزاری این جشنواره را پس از بحران دو ساله کرونا در رونق صنعت گردشگری موثر عنوان کرد و از منطقه فرهنگیگردشگری عباس آباد بهعنوان حامی معنوی این رویداد نام برد.
امیدآفرینی فعالان گردشگری، هدف جشنواره لیلیوم
مهدی رودبارکی درباره اثرگذاری جشنواره لیلیوم بیان کرد: همه تلاش ما این است که با ارتقای سطح کیفی جشنواره دورههای آتی را در سطح بینالمللی برگزار کنیم. رسانهها میتوانند صدای این رویداد فرهنگی باشند و تمام تلاشمان برای اجرای این ایده امیدآفرینی برای فعالان صنعت گردشگری است و اینکه به آنها اعلام کنیم برای آینده بهتر باید امید داشت.
رودبارکی با اشاره به اینکه در برگزاری این جشنواره از هیچ گونه کمک و تسهیلات دولتی استفاده نکردهام، گفت: تاکنون مذاکرهای با وزارت گردشگری نداشتهام. البته نیازی به کمک مالی ندارم اما حمایت معنوی وزارتخانه میتواند در این مسیر کمکرسان باشد.
جشنوارهای که میتواند تاثیر بینالمللی داشته باشد
بهرام عظیمی مشاور هنری و عضو هیئت داوران با اشاره به تفاوت این رویداد با سایر جشنوارهها بیان کرد: این جشنواره را در سطح درجه اول جشنوارههای بینالمللی دانست که میتواند در برگزاری سایر جشنوارهها نیز موثر باشد. برای اولین بار است که بخش خصوصی چنین ایدهای را با هزینه شخصی اجرا میکند و خروجی آن میتواند تاثیر بینالمللی داشته باشد.
مشاور هنری جشنواره این ایده را جذاب و نوعی بدعتگذاری دانست و افزود: زمانی که وارد یک هتل میشوید و کارتنهایی را درباره هتل و گردشگری میبینید مطمئنا در ذهنتان ماندگار میشود.
پیوندی بین اقتصاد هنر و اقتصاد گردشگری
مسعود شجاعی رئیس هیئت داوران جشنواره با اشاره به اینکه در دنیا برگزاری جشنوارههایی با موضوع کارتن رایج است و متولیان آن اغلب شهرداریها هستند، افزود: در ترکیه، اسپانیا، برزیل و کوبا شهرداریها در راستای معرفی شهرها اقدام به برگزاری چنین رویدادهایی میکنند که به نوعی پیوند بین اقتصاد هنر و اقتصاد گردشگری است.
معرفی اماکن گردشگری از این طریق نوعی هوشمندی است
جمال رحمتی داور جشنواره در این نشست گفت: توجه به موضوع این جشنواره یک مسئولیت اجتماعی است: این جشنواره و هزینهای که برای آن شده است به فرهنگ و هنر کشور کمک میکند و اتفاق مهمی است.در دنیا به واسطه برگزاری چنین رویدادهایی یک محل در سطح بینالملل معرفی میشود و این نوعی هوشمندی است.
حال صنعت گردشگری ایران به دلیل بحران کرونا خوب نیست. شیوع ویروس کرونا باعث ایستادن چرخ بیشتر مشاغل به خصوص صنعت گردشگری و به تبع آن هتلداری شده است. این جشنواره بر آن است با نگاه تیزبینانه هنرمندان کارتونیست، نقشی در زنده نگهداشتن این صنعت داشته باشد.
نظر شما