علی اصغری روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا ضمن اشاره به آسیبهای افت منابع زیرزمینی برای محیط زیست همچون فرونشست زمین، بیان کرد: میزان افت منابع زیرزمینی در دشت علی آباد و ساوه بیشتر است و در هر سال به حدود ۱۲۰ سانتی متر میرسد.
وی با بیان اهمیت رعایت سرانه مصرف آب در بخشهای مختلف، افزود: در همین رابطه باید تاکید کرد که رعایت الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی استان دارای بیشترین اهمیت و نیازمند توجه جدی است.
وی ادامه داد: اصلاح این وضعیت نیازمند این است که با همراهی مردم و نظارت جمعی در گام نخست با چاههای غیرمجازی که در سطح دشتهای استان حفر شدهاست برخورد قانونی لازم صورت گیرد و در این زمینه همکاران ما به وظیفه خود عمل میکنند.
اصغری گفت: همچنین در این خصوص باید توجه داشت که از برخی چاههای مجاز و دارای پروانه فعال در استان نیز بیش از حد مجاز آب برداشت میشود که برای مقابله با این وضعیت اقدامهای لازم انجام میگیرد.
وی افزود: رکن اساسی این اقدامها که درقالب برنامه سازگاری با کم آبی در استان قم اجرا میشود، نصب کنترل هوشمند بر روی چاههای مجاز برای جلوگیری از برداشت بیرویه آب از منابع زیرزمینی است.
وی با اشاره به لزوم همکاری همه بخشها برای مقابله با برداشتهای غیر مجاز، ادامه داد: موضوع حفاظت از منابع آبی زیرزمینی رسالتی مهم است که با زندگی مردم در ارتباط است و بحرانی شدن وضعیت سفرهها، خطرهای جدی در پی دارد.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای قم گفت: از جمله مهمترین آسیبهای ناشی از کاهش سطح آب منابع زیرزمینی، فرونشست دشتهای استان و تهدید شدن همه ظرفیتها و امکانات زیرساختی ایجاد شده در آن مناطق و زندگی مردم است.
وی با اشاره به نقش مهم رسانهها برای فرهنگسازی در خصوص حفظ و استفاده صحیح از منابع آبی موجود استان، ادامه داد: باید آگاهی مردم در این رابطه افزایش یابد و همه افراد و مجموعهها همکاری لازم را برای اصلاح وضعیت نامناسب یاد شده، داشته باشند.
نظر شما