به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی مازندران ، بیشترین قربانیان مسمومیت با قرص برنج در مازندران با ۶۳ نفر زن بودند.
همچنین به لحاظ جغرافیایی نیز بیشترین آمار با ۱۹ نفر مربوط به شهرستان بابل است و پس از آن ساری با ۱۷ نفر قرار دارد.
بیشترین میزان مسمومیت با قرص برنج هم مربوط به ماه فروردین با ۱۸ نفر بوده است و پس از آن هم ماه مهر با ۱۶ نفر قرار دارد.
آمار ۱۰ ماهه امسال حتی از کل مسمومیت و مرگ با قرص برنج در سال گذشته هم بیشتر است. طبق گزارش پزشکی قانونی مازندران پارسال در مجموع ۷۵ نفر بر اثر مسمومیت با قرص برنج در استان جان خود را از دست داده بودند.
فسفید آلومینیوم (ALP) یا قرص برنج یکی از شایعترین آفتکشهای مورد استفاده در کشاورزی است که در حضور آب، بخار آب یا اسید معده، گاز فسفین (PH۳) تولید میکند و موجب مسمومیت میشود.
این قرص ظرف سه تا چهار ساعت سیستم تنفسی و مغز را دچار مشکل میکند و فرد در اثر مرگی دردناک و زجرآور می میرد. معمولا در کمتر از ۲۴ ساعت مصرف قرص برنج منجر به مرگ می شود.حتی در صورتی که فرد قرص برنج را بخورد یا بوی آن را استشمام کند دچار مسمومیت خواهد شد و چنانچه سم از بدن وی خارج نشود مرگ فرد حتمی خواهد بود.
مازندران با داشتن ۲۴۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری و تولید حدود یک میلیون تن برنج سفید رتبه نخست تولید برنج کشور را دارد و برای جلوگیری از آفات به برنج و افزایش ماندگاری آن از قرص برنج استفاده می کنند.
نظر شما