سید پرویز فتاح روز چهارشنبه در این مراسم گفت: با بهره برداری از این واحد یک و نیم میلیون تن به ظرفیت تولید شمش فولاد کشور افزوده می شود.
وی افزود: با توجه به شرایط سخت تحریم این طرح از چند سال گذشته آغاز و با گشایش ال.سی جریان کار رونق گرفت.
رییس بنیاد مستضعفان کشور استفاده از نیروهای متخصص داخلی را از نقاط قوت این طرح ذکر کرد و ادامه داد: این به معنای خوداتکایی و اقتصاد مقاومتی است و نشان میدهد در شرایط تحریم با اتکا به توان داخلی میتوان راههای توسعه و رونق را طی کرد.
وی با اشاره به درخواست استاندار خراسان رضوی برای افزایش مشارکت بنیاد مستضعفان در توسعه زیرساختها و تکمیل زنجیره فولادی در سنگان خواف گفت: با توجه به اینکه این بنیاد مجوز بهره برداری از ۲۰ طرح را در سنگان خواف دارد باید بستر این امر فراهم شود.
فتاح با اشاره به آغاز عملیات اجرایی گندله سازی شرکت فولاد شرق کاوه هم افزود: این طرح با سرمایه گذاری ۶۰ هزار میلیارد ریال و ظرفیت تولید سالانه پنج میلیون تن اجرا می شود که با تکمیل و بهره برداری آن مجموع سرمایه گذاری این بنیاد در سنگان به ۱۴۰ هزار میلیارد ریال افزایش می یابد.
وی همچنین فعالیتها و برنامه های این بنیاد را مصداق عینی تحقق اقتصاد مقاومتی دانست.
استاندار خراسان رضوی هم در این مراسم با اشاره به ظرفیتهای بالقوه این استان گفت: باید بستر به فعلیت درآمدن این ظرفیتها را در بخشهای مردمی و نیمه دولتی فراهم کرد تا جریان اقتصادی استان مبتنی بر ظرفیتهای مهم رونق بگیرد.
یعقوبعلی نظری سرمایه گذاری و مشارکت بنیاد مستضعفان در توسعه زیرساختهای منطقه سنگان و تامین آب، برق و انرژی شرکتهای معدنی و احداث جاده دوبانده تربتحیدریه به خواف و سنگان را مهم دانست.
واحد تولیدی کنسانتره سنگ آهن شرکت فولاد شرق کاوه وابسته به بنیاد مستضعفان با سرمایه گذاری ۳۶ هزار میلیارد ریالی این بنیاد راه اندازی شده است.
این واحد تولیدی توانایی تولید سالانه ۱۰ درصد کنسانتره مورد نیاز کشور را دارد و با بهره برداری از آن سالانه ۲.۵ میلیون تن به ظرفیت تولید کنسانتره کشور افزوده می شود.
طراحی، نصب و راهاندازی خط تولید این کارخانه با تکیه بر توان متخصصان داخلی انجام شده و با بهره برداری از آن برای ۲ هزار و ۴۶ نفر از جوانان منطقه به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد شده است.
مجتمع سنگآهن سنگان خواف به عنوان یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگآهن در جهان و تامینکننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگآهن در ایران است.
مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگآهن کشور در گسترهای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.
بارزترین ویژگیهای این معادن سنگآهن، امکان فعالیتهای معدنکاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینههای استخراج و معدنکاری و وجود عناصر نادر خاکی است که با مشارکت بخش دولتی و سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن ایران (ایمیدرو)، فولاد سنگان، مجموعه اپال پارسیان، شرکت فراگیر توسعه سناباد و تعدادی دیگر از شرکتهای بزرگ معدنی ایران الگوی موفق سرمایهگذاری و نمونه بسیار خوبی برای سایر نقاط کشور است.
دسترسی به محل کانسارهای سنگآهن سنگان از ۲ مسیر آسفالته مشهد، تربتحیدریه، خواف، سنگان و مشهد، فریمان، تربتجام، تایباد و سنگان امکان پذیر بوده و معادن سنگ آهن در ۱۸ کیلومتری سنگان از طریق جاده اختصاصی آسفالته با سنگان، خواف و تایباد در ارتباط است و خط آهن سراسری که از تربتحیدریه به سوی هرات در افغانستان در حال احداث میباشد از جنوب سایت معدن سنگان عبور میکند.
مرکز شهرستان ۱۵۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.
گناباد- ایرنا- واحد تولیدی کنسانتره سنگ آهن شرکت فولاد شرق کاوه با حضور رییس بنیاد مستضعفان در سنگان خواف استان خراسان رضوی به بهرهبرداری رسید.
اخبار مرتبط
-
رييس بنياد مستضعفان: بنياد مستضعفان در محروميت زدايي در كنار دولت است
آبادان - ايرنا - رييس بنياد مستضعفان گفت: اين بنياد براي رفع بيكاري ، فقر و محروميت در كنار…
-
بنياد مستضعفان همواره حامي مستضعفان و پيشرفت كشور بوده است
كرمانشاه - معاون توسعه ساختمان بنياد مستعضفان گفت: اين بنياد با رويكرد ملي و انقلابي خود همواره…
نظر شما