« حسن میرزاخانی» روز چهارشنبه در نشست کارگروه تخصصی اشتغال استان مرکزی در اراک افزود: میانگین پرداخت تسهیلات قرضالحسنه بند ب تبصره ۱۶ این استان در سال جاری به ۶۰ درصد رسیده که این میزان نیازمند افزایش است.
وی بیان کرد: پرداخت این تسهیلات تاکید رئیسجمهوری و بانک مرکزی است و بانکها مکلف به پرداخت این تسهیلات هستند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی ادامه داد: عملکرد برخی از بانکهای استان مرکزی در زمینه اعطای تسهیلات به مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) قابل قبول نیست.
میرزاخانی اظهار داشت: به هیچ عنوان و دلیلی نباید توقف در پرداخت تسهیلات قرضالحسنه بند ب تبصره ۱۶ صورت گیرد.
وی در خصوص تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری نیز گفت: روستائیان و عشایر از اقشار آسیبپذیر هستند که پرداخت تسهیلات به این قشر باید به صورت ویژه دنبال شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی افزود: پرداخت تسهیلات روستایی و عشایری علاوه بر توسعه در روستاها در تحولات جامعه نیز نقش موثری دارد.
میرزاخانی عنوان کرد: نیاز است در جذب منابع این بخش تلاش ویژه صورت گیرد و دستگاههای اجرایی نیز پیگیر جذب این اعتبارات باشند.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری مرکزی هم در ادامه این نشست گفت: ۶۸ و چهار دهم درصد منابع ابلاغی تسهیلات بند ب تبصره ۱۶ بهزیستی این استان پرداخت شده است.
« مجید نیکی ملکی» افزود: بهزیستی استان مرکزی ۹۲ درصد از سهم تخصیصی خود را در این تسهیلات معرفی کرده که نیاز است این نهاد در معرفی طرحها تلاش ویژهای به کار گیرد.
وی بیان کرد: بسیاری از بانکهای استان مرکزی در پرداخت تسهیلات قرضالحسنه بند ب تبصره ۱۶، عملکرد خوبی داشتهاند.
مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری مرکزی ادامه داد: عملکرد بیشتر بانکهای این استان در بخش بهزیستی بیش از ۸۰ درصد است و نگرانی خاصی در جذب این تسهیلات وجود ندارد.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: اعتبار ابلاغی تسهیلات قرضالحسنه بند ب تبصره ۱۶ کمیته امداد امام خمینی (ره) این استان ۲۶۲ میلیارد تومان بوده که به همین میزان و ۱۰۰ درصد تخصیص یافته است.
« جمشید امیدی» افزود: در این راستا تاکنون پنج هزار و ۳۵۳ پرونده معرفی شده که سه هزار و ۳۲۳ پرونده به میزان ۱۶۰ میلیارد و ۵۵۵ میلیون تومان پرداخت شده است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه زمان زیادی تا پایان سال باقی نمانده، انتظار است بانکها سرعت بخشی ویژهای در پرداخت این تسهیلات داشته باشند.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد:در بحث تسهیلات مشاغل خانگی این استان نیز در مرحله اول ۲۸ میلیارد تومان و در مرحله دوم ۱۲ میلیارد تومان اعتبار به تازگی ابلاغ شده است.
امیدی اظهار داشت: عاملیت پرداخت این تسهیلات در استان مرکزی با بانکهای رفاه کارگران و توسعه تعاون است.
وی بیان کرد: در راستای مرحله اول این طرح، ۸۵۳ طرح معرفی که ۶۸۰ طرح موفق به اعطای تسهیلات شده اند.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: نسبت پرداختی این تسهیلات به اعتبار مرحله اول ۶۹ و سه دهم درصد است.
امیدی عنوان کرد: در راستای اعتبارات مرحله دوم به دلیل اینکه به تازگی ابلاغ شده، تاکنون طرحی معرفی نشده است.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: توزیع اعتبارات مرحله دوم مشاغل خانگی این استان به فرمانداران ابلاغ شده و نیاز است هرچه سریعتر اقدامات لازم از سوی فرمانداران صورت گیرد.
معاون اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی هم در این نشست گفت: سهم تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری این استان در سال جاری ۴۱۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است که تاکنون ۲ هزار و ۴۱۳ طرح از طریق کمیتههای فنی به مبلغ ۳۹۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به بانکهای عامل معرفی شده است.
« نگین براتی» افزود: تاکنون ۱۰۵ درصد نسبت به مبلغ تخصیصی این تسهیلات، طرح به بانکهای عامل معرفی شده است.
وی بیان کرد: ۲ هزار و ۴۰۴ طرح به مبلغ ۳۵۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان مصوب شده و بر اساس سامانه کارا، ۲ هزار و ۴۰۲ طرح به مبلغ ۳۵۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان انعقاد قرارداد شده است.
معاون اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی اضافه کرد: تاکنون ۳۴۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات این بخش پرداخت شده است.
براتی تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۶ هزار و ۹۸۸ اشتغال استان مرکزی در سامانه رصد به ثبت رسیده اما به طور قطع بیش از این آمار اشتغال ایجاد شده است.
وی گفت: دستگاههای اجرایی باید اشتغال خود را علاوه بر سامانه تخصصی خود در سامانه ملی رصد نیز ثبت کنند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان مرکزی نیز در این نشست گفت: بانکها به عنوان مدافع اقتصادی، تلاشهای خوبی دارند اما برخی از بانکهای این استان معرفینامههای مددجویان تحت حمایت را نمیپذیرند.
« مجید مومنی» افزود: پرداخت تسهیلات بند ب تبصره ۱۶ کمیته امداد امام خمینی( ره) به لحاظ تعداد نسبت به مدت مشابه قبل ۳۰ درصد و به لحاظ مبلغ، ۴۱ درصد افزایش داشته اما انتظار است روسای بانکها به زیرمجموعههای خود ابلاغات لازم را برای پذیرش معرفینامهها داشته باشند.
وی بیان کرد: زنان سرپرست خانوار تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) جزو نوامیس کشور هستند و نیاز است بانکها در ضمانت این افراد، تضمین صندوق ضمانت زنان سرپرست خانوار را قبول کنند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی ( ره) استان مرکزی ادامه داد: برخی از بانکهای این استان با تاکید فراوان یک ضامن برای پرداخت تسهیلات بند ب تبصره ۱۶، خواستار ۲ تا سه ضامن کارمند حقوق بگیر هستند.
مومنی اظهار داشت: نیاز است برای سرعت بخشی به توانمندسازی مددجویان تحت حمایت این نهاد، بانکها در پرداخت آسان تسهیلات تلاش مضاعفی به کار گیرند.
در نشست کارگروه اشتغال استان مرکزی، هفت مجوز پشتیبان مشاغل خانگی در رشتههای قالیبافی و خیاطی در شهرستانهای اراک، فراهان و خنداب، با اشتغالزایی ۸۰ نفر، مصوب شد.
نظر شما