محمد رضا عباسی روز چهارشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: از این مراکز شبه خانواده یک مرکز ویژه نگهداری شیرخوارها به صورت دولتی و ۱۲ مرکز نگهداری کودکان و نوجوانان به صورت غیردولتی خدمات ارایه میدهند.
وی ادامه داد: در مراکز شبه خانواده، گروههای سنی شامل شیرخوار صفر تا سه سال، نوباوه سه تا ۶ سال و کودک و نوجوان ۱۳ تا ۱۸ سال نگهداری و میشوند.
عباسی با اشاره به پذیرش ۱۰۰ فرزند در مراکز شبه خانواده خوزستان در امسال تاکنون گفت: در این مراکز خدمات مراقبتی، آموزشی و تحصیلی، درمانی، مددکاری حرفهای و خدمات حقوقی(قضایی) در جهت بازپیوند انتقال به خانواده زیستی یا جایگزین و فرزندخواندگی و همچنین توانمندسازی و آمادگی برای زندگی مستقل انجام میشود.
وی افزود: سن قانونی ترک مراقبت در مراکز شبه خانواده ۱۸ سالگی است که در صورت آمادگی و کسب مهارت لازم میتوانند ترخیص شوند و از خدمات مستمر و غیر مستمر از جمله پرداخت کمک هزینه ماهیانه، کمک هزینه موردی ازدواج و اشتغال، پرداخت شهریه دانشجویی و مسکن بهرهمند شوند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی خوزستان ادامه داد: این افراد در صورت تمایل میتوانند در مراکز شبه خانواده بمانند و همچنان از خدمات سازمان بهزیستی به صورت شبانه روزی استفاده کنند.
وی گفت: کودکان و نوجوانان به دلیل بی سرپرستی، بدسرپرستی، کودک آزاری و نبود سرپرست موثر در مراکز بهزیستی پذیرش میشوند تا با مهیا شدن شرایط بازگشت فرزند به خانواده، اقدام لازم انجام پذیرد.
مراکز شبه خانواده مراکزی هستند که کودکان بیسرپرست و بدسرپرست که به دلیل مشکلات اخلاقی والدین، فوت والدین، اعتیاد، تکدی گری، زندانی بودن والدین و یا خشونت، آزار و اذیت جسمی توسط والدین با مداخله اورژانس اجتماعی یا نهادهای امنیتی به صورت موقت یا دایم از خانواده خود جدا شدهاند در آنها نگهداری میشوند.
نظر شما