حجتالاسلام و المسلمین روز پنجشنبه در آیین افتتاح هیاتهای صلح شهرستان شهرکرد افزود: هماکنون ورودی پرونده به محاکم قضایی استان بالاست و برای کاهش ورودی پروندهها به دستگاه قضایی باید فرهنگسازی در زمینه استفاده از ظرفیت معتمدان و بزرگان خانواده و فرهنگ صلح و سازش در استان توسعه یابد.
وی با بیان اینکه یکی از ضروریات امروز جامعه ایمانی، توسعه فرهنگ مدار و صلح و سازش است، گفت: توسعه فرهنگ مهرورزی و محبت در جامعه یک اصل در راستای جلوگیری از گسترش خشونت است.
به گفته وی، در جامعهای که خشونت حاکم شود زندگی توام با آرامش نیست و بروز یک لحظه خشونت در خانواده و یا جامعه یک عمر بدبختی و تاسف را دنبال خواهد داشت.
امام جمعه شهرکرد گفت: در جامعهای که صلح و مهرورزی حاکم نشود، خشونت و بروز آسیبهای اجتماعی دیگر توسعه پیدا میکند و توسعه فرهنگ صلح و سازش و استفاده از تمام ظرفیتها در این راستا یک فرصت برای ایجاد امنیت و آرامش در جامعه است.
وی با اشاره به وجود آیات قرآن کریم در خصوص صلح و سازش گفت: باید در جامعه فرهنگ صلح، مهرورزی، محبت، مهربانی، حسن خلق توسعه یابد و بخل ورزی، درگیری، خشونت کاهش پیدا کند که این امر لازمه جامعه ایمانی است.
۳۶ درصد پروندههای شورای حل اختلاف چهارمحال و بختیاری منجر به صلح و سازش شد
رییس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری نیز در این جلسه افزود: امسال ۳۶ درصد پروندههای ارجاع داده شده به شورای حل اختلاف برای صلح و سازش منجر به صلح و سازش شده است.
احمدرضا بهرامی افزود: از سال ۹۶ تاکنون در شورای حل اختلاف استان ۴۵ پرونده قتل منجر به صلح و سازش شده که از این تعداد ۹ فقره پرونده در سال گذشته و سه فقره پرونده در سالجاری به صلح و سازش منجر شده است.
به گفته وی، در پنج سال گذشته در شعب شورای حل اختلاف استان ۷۰۰ پرونده مهم مالی تا هفت میلیارد تومان، ۵۰ فقره نزاع دسته جمعی، ۲۰ فقره نزاع طایفهای، ۲۰۰پرونده اختلاف خانوادگی مهم و ۵۰۰ فقره اختلافات ملکی که مشکلات اجتماعی داشتند منجر به صلح و سازش شده است.
به گفته وی، صلح و سازش ایجاد شده در شعب شورای حل اختلاف در راستای صلح و سازش دائمی، ریشهدار و پایدار است.
وی بر توسعه فرهنگ صلح و سازش در جامعه و همچنین توسعه فرهنگ محبت و مهربانی بین مردم تاکید کرد و اظهار داشت: در استان برخی مشکلات در حوزه صلح و سازش وجود دارد که با گسترش هیاتهای صلح این مشکلات برطرف و صلح و سازش پایدار برقرار خواهد شد.
بهرامی افزود: هم اکنون در حوزه معاونت توسعه حل اختلاف استانها، شورای حل اختلاف، موسسات داوری، میانجیگری، و هیاتهای صلح فعال شدند که با استفاده از این ظرفیتها برای توسعه فرهنگ صلح و سازش استفاده میشود و هیاتهای صلح، هیاتها طلایهداران صلح و سفیران صلح در استانها تشکیل شده است.
به گفته وی، پارسال ۲۷۵ هزار و ۱۱۶ پرونده به دادگستری استان وارد شد که این تعداد در سالجاری به ۲۹۱ هزار و۸۱۳ فقره پرونده رسیده است.
وی به کمبود نیروی قاضی در استان به عنوان یک مشکل اشاره کرد و گفت: هماکنون ۱۹۳ قاضی در استان فعال و رسیدگی به پروندههای قضایی را در دستور کار دارند.
به گزاش ایرنا، در این آیین حکم اعضای ستاد صبر به فعالان این ستاد اهدا شد.
هماکنون ۱۳۰ شعبه شورای حل اختلاف شهری و روستایی در استان فعال است
نظر شما