به گزارش خبرنگار ایرنا؛ ترویج اخلاق یکی از مهمترین عملکردهای رسانه تلقی میشود و این امر اگر اصولی باشد و از ترویج شایعه، خبرهای غیرموثق جلوگیری شود و در مسیر ندای وجدان حرکت کند منجر به اخلاق عملی می شود.
رسانه ای که اخلاق اسلامی را در راس کار خود قرار دهد و امنیت اجتماعی و آرامش عمومی را حفظ کند و برای حریم خصوصی افراد ارزش قایل شود و با گره گشایی، از دغدغه مردم بکاهد در مسیر اخلاق رسانه ای گام برداشته است.
جهاد تبیین موضوع و فریضه ای که در ماه های اخیر بارها از سوی مقام معظم رهبری بر رعایت آن تاکید شده است و تحقق آن در رسانه و مطبوعات موجب می شود تا حقایق با منطق و عقلانیت به همراه رعایت کامل اخلاق انتشار یابد، چرا که یکی از جنبههای جهاد تبیین در کنار غیرت دینی و سیاسی، نویسندگی هم مطرح شده است.
سازمان بسیج رسانه استان کرمانشاه قرارگاهی در راستای جهاد تبیین مورد تاکید رهبر معظم انقلاب تشکیل داده و اولین نشست خود را با موضوع اخلاق در رسانه با حضور آیت الله «مصطفی علما» نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه برگزار شد و مدیران رسانه های استان به تشریح دیدگاه های خود در این ارتباط پرداختند.
باید پیامآور حقیقت باشیم
از همین رو «محمد هادی صحرایی»، رییس سازمان بسیج رسانه کرمانشاه در این نشست، به بیان برخی مطالبات پرداخت و از جهاد تببین به عنوان یک فریضه یاد کرد و گفت: مقام معظم رهبری به ویژه در ۶ ماه اخیر بر جهاد تبیین تاکید داشته و دارند.
وی ادامه داد: متاسفانه در بسیاری مواقع فضای رسانه فضایی اخلاقی نیست و در قرارگاه رسانه ای باید از بیانات رهبری و صاحبنظران استفاده کنیم و آن را در میدان پیاده کنیم.
صحرایی ادامه داد: بسیاری ابزارها همانند ماهواره ها دشمنانی هستند که در دل خانه های مردم نفوذ کرده اند و در وضعیت کرونا و خانه نشینی نیز بسیاری از کودکان را در معرض خطر و تهدید قرار داده است.
رییس سازمان بسیج رسانه استان کرمانشاه اظهار داشت: باید متوجه حساسیت کار و قلم زدن خود باشیم و به عنوان واسطهای حق و حقیقت را بین مردم و مسولان مبادله کنیم.
صحرایی اضافه کرد، با وجود هشدارهای متعدد رهبری، ولی هنوز هم برخی مسولان متولی کار در خواب هستند، و باید حساسیت برای تحقق این اهداف ایجاد شود.
رسانهها برای تاثیرگذاری باید محتوای فاخر تولید کنند
در ادامه «فرزاد نویدی»، رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان کرمانشاه نیز در خصوص تحقق اخلاق در رسانه گفت: در رسانه های ما خلاء شدیدی در حوزه اخلاق ناب اسلامی احساس می شود و در بسیاری مواقع با محتواهای ضعیف و یا حتی با نبود محتوای اخلاقی مواجه میشویم.
وی معتقد است، رسانه های ما به تولید محتواهای فاخر در حوزه اخلاق و احکام اسلامی نیاز دارند و در جبهه مقابل ما، محتواهای زیادی علیه اخلاق اسلامی تولید می شود و به میزان بالایی به ویژه از طریق شبکه های اجتماعی در دسترس مردم قرار می گیرد.
نویدی با بیان اینکه به چند دلیل این مقابله در جبهه خودی به خوبی انجام نمی شود، افزود: رسانه های ما از طرف علما و روحانیون و اساتید به تغذیه فکری نیاز دارند، ما مشکلی برای انتشار و تولید محتوا نداریم و برای تولید محتوا این ضرورت احساس میشود.
وی بر برگزاری این نشست ها به صورت مستمر اشاره کرد و از نماینده ولی فقیه در استان تقاضا کرد تا با همکاری ائمه جمعه شهرستان ها در این راستا تاکید کنند تا به صورت ماهانه، جلساتی با اصحاب رسانه استان برگزار کنند.
باید کار و کاسبی رسانههای غیرقانونی برچیده شود
در ادامه «رضا کبودی»رییس خبرگزاری ایسنا نیز با بیان اینکه فضای رسانه ای استان به ۲ بخش رسانه های مجوز دار و رسانه های فاقد مجوز تقسیم می شود، افزود: رسانه های مجوزدار تا میزان بالایی خود را به رعایت اخلاق رسانه ای می دانند و مشکل اصلی ما با رسانه های فاقد مجوز است که روز به روز بر تعداد آنان در استان افزوده می شود.
وی ادامه داد: باید دستگاه های متولی که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در راس آن قرار دارد در این راستا ساماندهی انجام دهند و محدودیت هایی اعمال کند تا جلوی رشد قارچ گونه این رسانه ها گرفته شود.
کبودی اضافه کرد، اگر مشتری برای این رسانه های فاقد مجور نباشد به تدریج کار و کاسبی آنان برچیده می شود، جدای از اداره کل فرهنگ و ارشاد، بسیاری از مدیران دستگاه ها اخبار خود را از طریق رسانه های فاقد مجوز اطلاع رسانی می کنند.
او افزود: از سوی دیگر اگر رسانه های مجوزدار به خوبی کار کنند به تدریج بازار رسانه های غیرقانونی کساد می شود.
نبود ساختار مطالبه گرانه از مسوولان
در ادامه «خسروی» سردبیر ماهنامه اتفاق از اخلاق به عنوان حلقه مفقوده یاد کرد و گفت: هنگامی که ساختاری برای کاری وجود نداشته باشد به بی اخلاقی و بی قانونی خواهیم رسید.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که برای تحقق جهاد تبیین در استان ما وجود دارد نبود ساختار مطالبه گرانه از مسوولان هست.
وی یادآور شد، خیلی از مشکلات مردم با یک پاسخگویی از سوی مسوول و عمل کردن محقق می شود و اگر این هدف برجسته تر شود ما هم همراهی بیشتر می کنیم تا این مطالبات به نتیجه برسد.
جهاد تبیین از ادارات آغاز شود
در ادامه «احمدی» مدیر هفته نامه عصر کرمانشاه نیز گفت: جهاد تببین باید از ادارات و مراکز دولتی شروع شود که در غیراینصورت در سطح شعار باقی می ماند.
وی اظهار کرد: وقتی که نگاه برخی از مسولان تنها به سمت رسانه های فاقد مجوز باشد موجب دلسردی اصحاب رسانه های قانونی و مجوزدار می شود و اگر اصحاب رسانه بخواهند خبری بنویسند و نقدی کنند، پشتیبانی نخواهند داشت و حتی مورد بازخواست قرار می گیرند.
«جعفر جعفری» مدیر پایگاه مژده خبر کرمانشاه نیز در این نشست با اشاره به اینکه رسانه های استان برای تحقق اهداف و رسالت خود نیازمند حمایت دستگاه های دولتی هستند، گفت: اکنون حمایت از رسانه ها در استان ضعیف است و رسانه های رسمی توان تاثیرگذاری ندارند.
وی با بیان اینکه دشمنان انقلاب اسلامی با تمام امکانات و تجهیزات بر فرهنگ و اخلاق جامعه ما هجمه وارد کرده اند، افزود: رسانه های ما برای غلبه بر تهاجم فرهنگی دشمنان باید تجهیز شوند.
رشیدی از خبرنگاران استان نیز در این نشست خواستار تلاش برای تحقق دغدغه های رهبر معظم انقلاب در استان شد و گفت: یکی از مهمترین این دغدغه ها جهاد تبیین است که معظم له بارها تاکید فرموده اند.
وی از مسوولان استان خواست رسانه ها را برای تحقق جهاد تبیین مورد تاکید رهبر معظم انقلاب حمایت کنند.
تقوا مبنای کار مدیران رسانه ای باشد
در ادامه جلسه مدیران رسانهای استان، آیت الله «مصطفی علما»، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه افزود: اگر تقوا مبنای کار مدیران رسانه ها باشد، یقیناً هیچ مسوولی هم نباید ناراحت شود، بلکه باید از این موهبت برای رفع مشکل استفاده لازم را ببرد.
وی اظهار کرد: شیطان در کمین همه ماست، باید صداقت و حق، مبنای کار خبری باشد، تا بتوانیم اطلاع رسانی شفافی به مردم داشته باشیم، زیرا یکی از جنبه های جهاد تبیین در کنار غیرت دینی و سیاسی، نویسندگی هم مطرح شده، زیرا غیرت از اسماء خداوند متعال است.
آیت الله علماء تأکید کرد: باید قانونمند و اساسی حرفمان را بزنیم، زیرا اخلاق حرف و سخن و درس دادنی نیست، بلکه باید این موهبت الهی را در خودمان پیاده کنیم، چون اخلاق یعنی عمل و پیاده شدن در رفتار انسان، یعنی اصل اخلاق عمل به ارکان است.
وی نمونه بارز اخلاق و عمل را شهید سلیمانی معرفی نمود و تصریح کرد: حاج قاسم سلیمانی آنچه را که در خودسازی آموخته بود، عملاً در خود پیاده می کرد، لذا باید همه ما در صدد اصلاح خود باشیم، زیرا تقوا بلند مرتبه ترین گفتمان در فرمایش معصومین علیهمالسلام است.
یکی از کارهای اساسی رسانه ها بصیرت و آگاهی دادن به مردم باشد
امام جمعه کرمانشاه گفت: یکی از کارهای اساسی رسانه ها بصیرت و آگاهی دادن به مردم باشد، زیرا اگر به تاریخ شهادت حضرت سید الشهدا(ع) بیندیشیم متوجه می شویم، این تبیین حضرت زینب سلام الله علیه و امام سجاد علیه السلام بود که عظمت نهضت کربلا تا به امروز پابرجا مانده است، لذا اگر تبیین نکنیم و آگاهی ندهیم و روشنگری نکنیم ارزش ها ها ممکن است به فراموشی سپرده شود.
نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه اظهار کرد: باید سوال کنیم چرا امام راحل قیام کرد؟ چرا انقلاب اسلامی را راه انداخت؟ می توانست راحت بنشیند و خیلی هم در رفاه باشد، اما انقلاب اسلامی را مدیریت و راه اندازی کرد؟ این برنامه عظیم امام راحل باید تبیین شود و این وظیفه رسانه ها می باشد.
وی افزود: باید بدانیم بار ما سنگین و مسوولیت همه ما بسیار مهم است، لذا باید بر طریق مقام معظم رهبری (مدظله العالی) حرکت کنیم، زیرا اخلاق اسلامی همین است.
آیت الله علماء پیرامون اهمیت اخلاق در اجتماع گفت: رسول خدا (ص) با اخلاق الهی خود اسلام را تبیین کرد، پس باید شعور و شعار ما مزین به اخلاق اسلامی باشد، یعنی باید در چهار چوب اخلاق حرف بزنیم روشنفکری بکنیم شعار بدهیم ، قلم بزنیم خبر بزنیم تا بصیرت افزایی نماییم.
امام جمعه کرمانشاه به بصیرت بخشی امام راحل اشاره کرد و گفت: امام خمینی (ره) در زندگی خود یک لحظه هم از موضع سیاسی و دینی کوتاه نیامدند و همواره تمام اقدامات ایشان باید تبیین شود تا فراموش نشود.
نماینده ولی فقیه در استان اضافه کرد: اخلاق تقوا است و باید همواره تقوا را حفظ کنیم، در همین راستا باید نگاهمان به صحبت و عمل امام راحل و مقام معظم رهبری باشد.
آیت الله علما تاکید کرد، ما نسبت به فرزندان و آیندگان مسوولیت داریم و باید وظیفه را انجام دهیم، چنانچه امام (ره) فرمودند ما به ما به تکلیف عمل میکنم و این سخن توسط همه پیامبران شنیده می شود، باید تکلیف گرا باشیم و حرف خود را بیان کنیم.
نظر شما