۸ اسفند ۱۴۰۰، ۷:۵۲
کد خبرنگار: 911
کد خبر: 84663932
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گذری اجمالی بر جاذبه‌های منحصر به فرد گردشگری دیار مینودری

قزوین - ایرنا - کهن شهر قزوین معروف به "دیار مینودری" دارای ده‌ها جاذبه تاریخی است که برخی از آنها منحصر فرد بوده و در ایران و یا حتی در سطح دنیا از "ترین‌ها" هستند که بازدید آنها برای گردشگران در ایام نوروز ۱۴۰۱ شورانگیز خواهد بود.

به گزارش ایرنا، اخیرا سخنگوی ستاد ملی پیشگیری و مقابله با کرونا اعلام کرد که انجام سفرهای نوروز به شرط واکسیناسیون کامل (مگر به دلیل عدم گذشت فاصله زمانی سه ماه با دز قبلی) امکان پذیر است؛ البته آقای سخنگو این نکته را نیز گفته که البته این تصمیم مشروط به عدم اوج گیری بیماری است و اگر شیوه نامه های بهداشتی رعایت نشود ممکن است تصمیم دیگری در این رابطه گرفته شود.

شیوع کرونا در ۲ سال گذشته موجب شد تا بسیاری از هموطنان به دلیل لزوم فاصله گذاری اجتماعی و پیشگیری از شیوع این ویروس عطای سفر را به لقایش ببخشند و در تعطیلات نوروزی مجبور به خانه نشینی شوند.

حالا با انجام واکسیناسیون و ایمنی که تزریق واکسن برای افراد جامعه ایجاد می کند به شرط تداوم رعایت شیوه نامه های بهداشتی ظاهرا امسال منع خاصی برای سفرهای نوروزی برای واکسن زدگان نیست و شهروندان می توانند پس از مدت ها در ایام نوروز ۱۴۰۱ به سفر بروند.

شاید این روزها خیلی از هموطنان قصد انجام سفر در نوروز را دارند اما هنوز مقصد خود را انتخاب یا قطعی نکرده اند، در این گزارش قصد داریم مخاطبان ایران را با جاذبه های منحصر به فرد گردشگری شهر قزوین آشنا کنیم تا شاید به انتخاب مقصد سفر آنها کمک کرده باشیم.

به دلیل افزایش هزینه های سفر به مقاصد دور و همچنین نزدیکی  استان قزوین به شهرهای پرجمعیتی مانند تهران و کرج، ایام نوروز ۱۴۰۱ فرصت خوبی برای سفر گردشگران پایتخت نشین و اطراف آن و همچنین شهروندان استان های همسایه به قزوین معروف به دیار مینودری است.

شهر قزوین ار جاذبه های تاریخی فراوانی بهره مند است که برخی از آنها یادگار بیش از نیم قرن پایتختی این شهر در دوران صفویه و بعضی از آنها نیز به پس و پیش از این دوران اختصاص دارند.

قزوین همچنین به دلیل قرارگیری در شاهراه ارتباطی غرب و شمال غرب کشور می تواند سفری جذاب برای گردشگرانی که دوست دارند مقاصد جدید را تجربه کنند، باشد.

به سراغ معرفی چند جاذبه گردشگری مهم و منحصر به فرد کهن شهر قزوین  می رویم که در کشور و بعضی از آنها در سطح جهانی جزو "ترین ها" هستند.

گذری اجمالی بر جاذبه‌های منحصر به فرد گردشگری دیار مینودری

سعدالسلطنه، بزرگترین کاروانسرای درون شهری ایران

این بنای تاریخی با بیش از ۲.۵ هکتار فضای سرپوشیده و باز یکی از بزرگترین کاروانسراهای جهانی به شمار می رود.

سعدالسلطنه که متشکل از سراهای پیوسته به یکدیگر به دستور باقرخان سعدالسلطنه حاکم وقت قزوین در دوره ناصرالدین شاه بنا شده است.

این کاروانسرا که در مجاورت بازار سنتی و در قلب بافت تاریخی قزوین قرار دارد، بزرگترین کاروانسرای درون شهری ایران است و دارای چندین راسته و سرا،چهارسوق، حمام،تیمچه، شترخان،چایخانه و مسجد است و پس از بازسازی از سوی شهرداری از دهه ۹۰ به عنوان یکی از جاذبه های مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی به شمار می رود.

سراهای تاریخی وزیر و قیصریه بخشی از کاروانسرای سعدالسلطنه را تشکیل می دهند و سراهای تاریخی سعدیه و حاج رضا نیز در مجاورت آن قرار دارند.

گردشگران در بازدید از این بنای بزرگ تاریخی می توانند ضمن مشاهده زیبایی های معماری آن، سوغات و صنایع دستی قزوین را نیز تهیه کنند.

این مکان اکنون به یکی از بزرگترین بازارهای صنایع دستی ایران تبدیل شده، بازاری که قرار است در آینده نزدیک به عنوان نخستین بازارچه جهانی صنایع دستی معرفی و ثبت شود.

گذری اجمالی بر جاذبه‌های منحصر به فرد گردشگری دیار مینودری

چهارانبیاء، مدفن چهار پیامبر قوم بنی اسرائیل

چهارانبیاء یک بقعه و زیارتگاه بی نظیر در ایران به شمار می رود، از آن جهت که به طور همزمان مدفن چهار پیامبر است.

در خیابان پیغمبریه قزوین زیارتگاهی به همین نام و البته در بین قزوینی ها معروف به چهارانبیاء مدفن چهار پیامبر الهی قوم بنی اسرائیل به نام های " سلام، سلوم، سهولی و القیا" نظر گردشگران را به خود جلب می کند.

گفته می شود پیامبران مدفون در این مکان، حامل مژده و بشارت میلاد مسیح از اورشلیم به شرق بوده اند.

بنای این بقعه از دوره صفویه به یادگار مانده است.

این مکان که در مجاورت دولتخانه صفوی قرار دارد و از مهم ترین مکان های زیارتگاهی مردم شهر قزوین به شمار می رود.

گذری اجمالی بر جاذبه‌های منحصر به فرد گردشگری دیار مینودری

باغستان سنتی با قدمتی بیش از هزار سال

باغستان سنتی به مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار همچون نگینی سبز گرداگرد شهر قزوین را پوشانده و به نوعی ریه های این شهر به شمار می رود و هوای قزوین را تلطیف می کند.

البته در نیم قرن اخیر به دلیل توسعه شهرنشینی و سوداگری ها حجم بالایی از این باغستان از بین رفته و تخریب شده، چرا که روزگاری مساحت این باغستان به بیش از چهار هزار و ۵۰۰ هکتار می رسیده است.

در گذشته پیشه خیلی از قزوینی ها باغداری بوده است، درختان پسته و بادام گویای این بوده که باغداران به دلیل کم آبی اقدام به کاشت درختان این میوه ها که نیاز به آب کم دارند، می کردند و خاک مرغوب و حاصلخیز قزوین از طریق همین آب کم نیز محصولات زیادی را به ارمغان می آورده است.

بهترین فصل و زمان دیدار از باغستان سنتی قزوین مربوط به بهار و فصل فروردین است که گردشگران می توانند رویش شکوفه های درختان بادام و طراوات و زیبایی وصف ناپذیر باغستان را از نزدیک مشاهده کنند.

گردشگرانی که فرصت یا امکان بازدید از باغستان سنتی قزوین را پیدا نمی کنند می توانند با مراجعه به بوستان ملاخلیلا در ورودی جنوب شرقی قزوین که در واقع از سوی شهرداری در بخشی از باغستان سنتی قزوین مورد احداث قرار گرفته و مجهز به امکانات رفاهی است، ساعاتی را استراحت کرده و از حضور در این طبیعت زیبا لذت ببرند.

باغستان سنتی قزوین در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و نامزد ثبت جهانی در یونسکو نیز می باشد.

گذری اجمالی بر جاذبه‌های منحصر به فرد گردشگری دیار مینودری

مسجد جامع عتیق از کهن ترین مساجد ایران که زمانی آتشکده بود

این مسجد کهن و با شکوه دارای ۲مناره رفیع، چهار ایوان بزرگ و هشت شبستان زیبا در چهارگوشه حیاط بزرگ خود است و با وجود آسیب ها و خرابی هایی که حمله مغولان به بار آورده بودند، از این هجوم و تخریب آنها مصون باقی مانده است.

  گردشگران با بازدید از این مسجد تاریخی با بیش از هزار سال قدمت، جلوه ای از شکوه معماری ایرانی-اسلامی را مشاهده می کنند. 

کتیبه های گچبری شده بدستان امیر خمارتاش  به خطوط کوفی، ثلث و نسخ در گنجد آجری دوپوش و شبستان جنوبی این مسجد که در سال ۵۰۰ هجری بنا شده اند، دارای شهرت جهانی بوده و از شاهکارهای هنر معماری و خطاطی ایران زمین به شمار می روند.

گفته می شود قدیمی ترین بخش این مسجد طاق های آن است که به دستور هارون الرشید بنا شده است.

گردشگران با حضور در این مسجد زیبا و باشکوه با یک تیر دو نشان زده اند، چرا که این بنا در میان خیابان شهدا(سپه) اولین خیابان ایران قرار دارد. 

گذری اجمالی بر جاذبه‌های منحصر به فرد گردشگری دیار مینودری

دروازه درب کوشک از معدود دروازه های تاریخی باقی مانده در ایران

در گذشته های دور شهرها دارای دروازه بودند که کاربردهای امنیتی،تجارتی و اخذ عوارض را داشته است و حاکمان ورود و خروج افراد از شهر را از طریق نگهبانان در این دروازه ها اعمال می کردند.

در گذشته شهر قزوین دارای ۹ دروازه بوده است که به جز دو مورد آنها از جمله درب کوشک سایر به دلیل توسعه شهر و خیابان کشی از بین رفته اند.

دروازه درب کوشک قزوین به همراه ارگ سمنان و سردر باغ ملی یکی از سه دروازه تاریخی باقی مانده در ایران محسوب می شود بنابراین دیدن این دروازه تاریخی زیبا برای گردشگران نوروزی خالی از لطف نیست.

معماری این بنا به گونه ای است که آغوشی گشوده را تداعی می کند.

بنای موجود در این محل بیش از هزار سال قدمت دارد، ولی شکل فعلی این دروازه به دوران قاجاری بازمی گردد.

گفته می شود این دروازه کهن به سوی الموت و همچنین شکارگاه های ارتفاعات قزوین باز می شده است.

گذری اجمالی بر جاذبه‌های منحصر به فرد گردشگری دیار مینودری

آب انبار سردار بزرگ، بزرگترین آب انبار تک گنبدی ایران

قزوین به شهر آب انبارها معروف است و در حال حاضر تعدادی از آب انبارهای قدیمی این شهر از گذشته های دور به یادگار باقی مانده اند که تعدادی از آنها اکنون جزو جاذبه های گردشگری این شهر به شمار می روند.

یکی از این بناها آب انبار سردار بزرگ است که بزرگترین آب انبار تک گنبدی ایران به شمار می رود و در زمان فتحعلی شاه قاجار ساخته شده است.

اهالی قزوین در گذشته برای برداشت آب از این آب انبار باید حدود ۱۳ متر به زیر زمین می رفتند و ۵۰ پله سنگی را طی می کردند.

بازدید از این بنای تاریخی شهروندان و گردشگران را با دشواری های تهیه و تامین و برداشت آب در روزگاران قدیمی آشنا می کند.

گذری اجمالی بر جاذبه‌های منحصر به فرد گردشگری دیار مینودری

کانتور از کوچک ترین کلیساهای جهان

برخی منابع این کلیسا را که به برج ناقوس هم معروف است، یکی از سه کلیسای کوچک دنیا معرفی می کنند، این مکان اکنون جنبه عبادتگاهی نداشته و به عنوان یک مکان گردشگری شناخته می شود.

اتاق غسل تعمید و اتاق تعویض البسه کشیش ها و سالن کوچکی به عنوان مکان نیایش دعا از بخش های کلیسای کانتور قزوین هستند.

این کلیسا برخلاف بیشتر کلیساهای ایران که برای عبادت ارامنه و آسوریان احداث شده اند متعلق به ارتدوکس ها بوده است، به دلیل اینکه ارتدوکس ها به طور ایستاده به عبادت در کلیسا می پرداختند، سالن اصلی و کوچک کلیسا فاقد هرگونه نیمکت و فضایی برای نشستن است.

آنچه که در بازدید گردشگران از این کلیسا بیشتر مورد توجه قرار می گیرد، معماری منحصر به فرد این مکان نسبت به دیگر بناهای موجود قدیمی و روز در شهر قزوین است چرا که این کلیسا با سبک و سیاق معماری خارجی بنا شده است و دارای طرحی صلیبی شکل بوده و نمای آن با آجرهای قرمز رنگ پوشانده شده و دارای ۲ گنبد بزرگ و کوچک به ترتیب در محل عبادت و بالای محراب است. 

براساس برخی نوشته ها این بنا در اواخر دوره قاجاریه و در دوره جنگ جهانی در اختیار اتباع دولت روسیه قرار داشته است.

گذری اجمالی بر جاذبه‌های منحصر به فرد گردشگری دیار مینودری

قزوین و ده ها بنای تاریخی دیگر که نباید دیدن آنها را از دست داد

بناها و مکان های تاریخی یاد شده تنها قسمتی از جاذبه های تاریخی شهر قزوین به شمار می روند و گردشگران در بازدید از این شهر تاریخی علاوه بر این جاذبه ها می توانند از ده ها اثر تاریخی دیگر همچون بقعه امامزاده حسین ابن علی ابن موسی الرضا(ع)، کاخ موزه چهلستون، سردر عالی قاپو، مسجد النبی(ص)،مسجد سنجیده، آرامگاه حمدالله مستوفی معروف به بنای گنبد دراز، حمام موزه قجر، آب انبار سردار کوچک، مسجد مدرسه ثالحیه، مسجد مدرسه حیدریه، خانه حسینیه امینی ها، میمون قلعه و ... نیز بازدید کنند.

جاذبه های گردشگری استان قزوین محدود به مرکز این استان نمی شود و گردشگران می توانند با اختصاص وقت بیشتر آثار زیبا و باشکوه دیگری را در نقاط مختلف این استان به تماشا بنشینند که از جمله آنها باید به قلعه حسن صباح الموت، دریاچه اوان، برج های دوقلوی خرقان آبگرم، صخره های اندج، دریاچه اوان الموت، کاروانسرای هجیب، چشمه های آبگرم یله گنبد کوهین، دژ سمیران طارم سفلی از بناهای تاریخی استان قزوین به شمار می روند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha