به گزارش ایرنا، امیررضا نقش، روز یکشنبه در کارگروه گندم، آرد و نان استان اصفهان اظهار داشت: نرخهای مختلف نان و احساس ناعدالتی، مردم استان را بیش از گرانی آن اذیت میکند.
وی با بیاناینکه یک واحد نانوایی نمیتواند همزمان آزادپز و دولتیپز باشد، ادامه داد: مجوز دوگانه(دوبل) برای نانواییها وجود ندارد و در صورت مشاهده چنین موردی، تخلف نانوا، مُحرز تلقی میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان اظهار داشت: نصب تابلوی قیمت و مشخصات مُتحدالشکل در نانواییها، نیازمند کار و تلاش ویژه نظارتی مشترک است.
وی با بیاناینکه در جلسه امروز سه نوع آمار در زمینه وضعیت نصب تابلوی نانواییها در استان ارائه شد، اضافه کرد: بر اساس آمار اتحادیه نانوایان، تابلوی نرخ نان در ۹۷ درصد، بر اساس آمار سازمان صمت در ۸۰ درصد و بر اساس آمار بازرسی اصناف در ۵۵ درصد از نانوایی های استان نصب شده است.
نقش با ابراز اطمینان از بروز مشکل در این زمینه خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش بازرسی اصناف از مجموع ۹۰۰ بازرسی انجام شده در ۵۵ درصد از نانواییهای استان، تابلوی مورد قبول و قابل دید نصب شده است.
وی تاکید کرد: باید طرح ویژه ای در این زمینه داشته باشیم و همه بصورت مشترک، مشکل تابلو و بحث قیمت نان را در استان حل کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان بیان کرد: تنوع طبخ ۱۱ نوع نان در نانواییهای استان، کار نظارت و بازرسی را مشکل میکند که رفع آن نیازمند بررسیهای کارشناسی است.
وی گفت: مردم بهترین ناظران محسوب میشوند لذا باید زمینه افزایش نظارتهای مردمی را افزایش دهیم.
نقش با اشاره به اجرا شدن قانون موسوم به انتزاع از اول دی در استان، این قانون مورد قبول دولت بوده و تنها در بحث آرد و نان در استان اصفهان اجرا نشده است.
بر اساس قانون انتزاع، واگذاری تمام مسوولیتهای نظارت و بازرسی محصولات کشاورزی و مواد غذایی از سازمان صمت به سازمان جهاد کشاورزی از دیماه امسال در کشور اجرایی شده است.
وی ادامه داد: نظر مسوولان استان این است که روند نظارت بر نحوه فعالیت نانواییها تا پایان سال با مسوولیت سازمان صمت ادامه یابد و از ابتدای سال آینده این امر به سازمان جهاد کشاورزی واگذار شود، البته این کار با تاکید وزارت صمت و جهاد کشاورزی در بیشتر استانها انجام شده است و بر اساس دستور اعلام شده به استانداری، این کار باید تا قبل از پایان سال محقق شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان افزود: مسوولیت دبیرخانه کارگروه آرد و نان استان از امروز به بعد به سازمان جهاد کشاورزی استان واگذار خواهد شد و امیدواریم با تعامل ۲ دستگاه، کارها بدون وقفه و بخوبی انجام شود.
به گزارش ایرنا، پنج هزار واحد نانوایی در استان اصفهان فعالیت دارند.
استاندارد فعالیت نانوایی، وجود یک نانوایی به ازای هر یکهزار و ۵۰۰ نفر جمعیت و در استان اصفهان به ازای هر یکهزار نفر جمعیت است.
جلسه کمیته آرد و نان استان اصفهان، امروز به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری با موضوع اصلی بررسی وضعیت رعایت فروش نان ساده بعنوان اولویت اصلی به جای نان کُنجددار، رعایت وزن و قیمت مُصوب انواع نان و وضعیت نصب تابلوی قیمت و مشخصات مُتحدالشکل نانوایان در استانداری برگزار شد.
نظر شما