به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، دکتر علیرضا بیگلری در همایش ملی کرونا، امنیت و سلامت جامعه به استقبال خوب مردم از واکسن پاستوکووک اشاره کرد و افزود: این واکسن در ورای مرزهای ایران اعم از دور و نزدیک، با استقبال مناسبی روبرو شده است که این موضوع افتخاری برای کشور است.
وی تاکید کرد که انستیتو پاستور ایران به پاسداشت اعتماد یک صد ساله مردم، خود را موظف دانست واکسن ایمن، کارا و موثری را تحویل دهد که موفق به این کار شد.
رییس انستیتو پاستور ایران ساخت واکسن پاستوکووک را حاصل یک طرح مشترک با کشور کوبا عنوان کرد و گفت: در این طرح مشترک موفق به تولید واکسن بسیار مناسب شدیم و آن را در اختیار هموطنان قرار دادیم.
بیگلری ادامه داد: واکسن پاستوکووک هم برای بزرگسالان و هم کودکان در سبد واکسیناسیون علیه ویروس کرونا استفاده می شود و در حال حاضر تنها واکسن ایرانی است که به کودکان در کشور تزریق می شود.
وی همچنین اظهار داشت: در کشور در حوزه تولید واکسن در ۲ سال اخیر به اندازه ۲ دهه گذشته کار و فعالیت انجام شده و به دستاوردهای بسیار خوبی دست یافتیم که این موضوع افتخاری بزرگ برای کشور محسوب می شود.
رییس انستیتو پاستور ایران با طرح این سوال که آیا ساخت واکسن کرونا در کشور اقدام صحیحی بود، گفت: این اقدام اصولی و درستی بود که به دست محققان ایرانی به نتیجه رسید.
بیگلری تاکید کرد: اگر محققان ایرانی روی این محصول فناورانه متمرکز نمی شدند یا سرمایه گذاری در این بخش انجام نمی شد، امکان دسترسی به واکسن کرونا برای ما بسیار محدود بود.
همایش ملی کرونا، امنیت و سلامت جامعه توسط بسیج جامعه پزشکی امروز (یکشنبه) در انستیتو پاستور ایران برگزار شد.
پیشگیری و ایمنی ویروس کرونا، تشخیص ویروس کرونا و تولید واکسن کرونا پنل های این همایش بودند که با حضور متخصصان و صاحب نظران برپا شد.
به گزارش ایرنا، پاستوکووک واکسن نوترکیب است که فازهای اول و دوم تست بالینی این واکسن تولید مشترک انستیتو فینلای کوبا و انستیتو پاستور ایران در کشور کوبا انجام شد. در فاز اول ۴۰ داوطلب و در فاز دوم هم ۹۲۰ داوطلب حضور داشتند. در این ۲ فاز هم بی خطری واکسن و تعیین دز مناسب مورد ارزیابی قرار گرفت.
فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن هم در ایران و هم در کوبا انجام شد که در کوبا ۴۴ هزار داوطلب و در ایران ۲۴ هزار داوطلب حضور داشتند. این مرحله در ایران در هشت شهر انجام شد.
پاستوکووک و پاستوکووک پلاس مجوز اضطراری را از سازمان غذا و داروی ایران دریافت کرده و در حال تزریق به هموطنان است.
گام ششم طرح شهید سلیمانی ابلاغ شد
دکتر مسلم چشمی رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی هم در این همایش با بیان اینکه گام ششم طرح شهید سلیمانی طراحی و روز گذشته ابلاغ شد، اظهار داشت: در این گام به دنیال زندگی قابل قبول همراه با بیماری کرونا هستیم.
وی ادامه داد: پیش از این بسیج جامعه پزشکی و معاونت سلامت بسیج در این موضوع دخیل بودند اما در گام ششم این طرح از تمام اقشار بسیج کمک می گیریم تا زندگی قابل قبول با بیماری کرونا فراهم شود تا کارهای روزمره مردم انجام شود.
این پزشک متخصص افزود: بعد از تامین مناسب واکسن کرونا، بسیج در قالب طرح شهید سلیمانی در تزریق واکسن ورود پیدا کرد و کمک خیلی موثری در انجام واکسیناسیون ملی کرد.
چشمی خاطرنشان کرد: در پیک ششم قرار داریم اما مرگ و میر در کشور بسیار کمتر از پیک های قبلی است ، که یکی از مهم ترین دلایل آن، انجام واکسیناسیون به موقع است.
وی یادآور شد: چهارچوب اولیه طرح شهید سلیمانی بر سه محور مراقبت با بیماریابی فعال، حمایت از بیماران و خانواده های آنان و نظارت بر پروتکل های بهداشتی بود.
رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی افرود: ۲ نوع راهبردی برای مدیریت اپیدمی کرونا داریم که یا مبتنی بر درمان است یا مبتنی بر پیشگیری می باشد که طرح شهید سلیمانی جز طرح های پیشگیری محور است.
چشمی افزود: در طرح شهید سلیمانی به دنبال قطع زنجیره انتقال بودیم و برای این کار چند موضوع لازم بود انجام شود که از جمله آن مراقبت ها یا بیماریابی بود. گروه هایی آموزش های لازم را فراگرفته بودند تا شناسایی بیماران به نحو مطلوب انجام شود.
وی ادامه داد: سپس گروه های حمایتی در قالب این طرح ساماندهی کردیم تا بیماران شناسایی شده و خانواده آنها مورد حمایت قرار گیرند که زنجیره انتقال قطع شود.این تیم ها مایحتاج درمانی و عمومی بیماران و خانواده های آنان را تامین می کردند.
رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی همچنین گفت: موضوع بعدی که در آن مواقع، برای قطع زنجیره بیماری کرونا، نظارت بر پروتکل های بهداشتی در بین اصناف و بازاریان بود که تیم های نظارتی ساماندهی شد تا این وظیفه را انجام دهند.
نظر شما