آیت الله علیرضا اعرافی روز یکشنبه در دیدار تعدادی از مسوولان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در قم، بیان کرد: مساله کمبود منابع آب، خاک، منابع طبیعی و فضای سبز از مقولههای بسیار مهم بشری در عصر حاضر و در آینده است؛ همه باید با کمک هم در مقابله با این چالش همکاری داشته باشیم.
اعرافی خاطرنشان کرد: مسائل تحقیقی، مطالعاتی و پژوهشی یکی از محورهایی است که مراکز علمی کشور و دانشگاهها باید به آنها بپردازند؛ اما از نظر فلسفی، کلامی، فقهی، اخلاقی، حدیثی، تفسیری و تمدنی باید در حوزههای علمیه به این مهم پرداخته شود.
عضو فقهای شورای نگهبان اظهار کرد: میبایست مباحث مربوط به آب، خاک، پوشش گیاهی و غیره در پیش بینیهای برنامه هفتم توسعه مورد توجه واقع شوند.
اعرافی اظهار داشت: کار بدون اینکه مردم بدانند و بخواهند مشارکت کنند جلو نمیرود؛ باید از همان دوران تحصیل دانش آموزان در مدارس چالشهای پیش روی کشور در زمینه کمبود منابع طبیعی تبیین شوند.
وی اضافه کرد: توجه به آموزش و پرورش شامل کودکستانها و مهدها تا مدارس و دبیرستانها باید برای گفتمان سازی مدنظر قرار گیرند تا کودکان و نوجوانان با مفاهیم مختلف مرتبط با چالشهای محیط زیستی آشنا شوند؛ این کار نیازمند طراحی برنامهای جامع و عملیاتی است.
مدیر حوزههای علمیه صیانت از منابع طبیعی را مهم برشمرد و ابراز داشت: ما همه باید بدانیم برای حفظ سلامت کشور نیاز است از منابع طبیعی آن حفاظت کنیم.
اعرافی استخراج ذخایر علمی و فکری در حوزه حفظ منابع طبیعی را لازم دانست و افزود: باید در حوزههای فقهی، کلامی، فلسفی و سایر علوم مرتبط با حوزه باید به لوازم و سازوکارهای حفظ منابع طبیعی پرداخته شود.
مدیر حوزههای علمیه کشور تصریح کرد: در نظام واره رشتههای تحصیلی حوزههای علمیه خط کلی برای آموزش مسائل مرتبط با حفظ منابع طبیعی در قالب چند رشته تعریف شده است.
وی با اشاره به دورههای مهارتی که برای اساتید و دانش آموختههای حوزه میتوان برگزار کرد، افزود: برگزاری چنین دورههایی میتواند به مشارکت مردمی در حفظ و صیانت منابع طبیعی که در سلامت و پیشرفت کشور مؤثر است، بیانجامد.
اعرافی بیان داشت: مراکز علمی، آموزشی و پژوهشی و همچنین شبکههای تبلیغی حوزه میتوانند در گفتمان سازی، تولید فکر و فرهنگ سازی در مسیر صیانت از منابع طبیعی مشارکت داشته باشند.
وی تاکید کرد: همکاری حوزه و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور نیازمند طراحی برنامه عملیاتی ۵ ساله است تا به نتایج ملموس و عینی منجر شود.
نظر شما