به گزارش ایرنا از میراثآریا، سید عزتالله ضرغامی روز یکشنبه در جلسه امضای تفاهمنامه این وزارتخانه با صندوق توسعه ملی اظهار داشت: حوزه گردشگری به نوعی حلقه مفقوده اقتصاد کشور است. رهبر انقلاب درباره صندوق توسعه ملی صحبت بسیار خوبی دارند و فرمودند «این صندوق استقلال اقتصادی دارد». صندوق توسعه ملی ابتکار رهبر معظم انقلاب بود و در طول این سالها مدیریت ایشان باعث شد تا این صندوق به خوبی فعالیت کند.
وی گفت: خوشبختانه صندوق توسعه ملی به حوزه گردشگری توجه جدی دارد و از درک درست رئیس و اعضای هیئت عامل صندوق از حوزه گردشگری تشکر میکنم. گردشگری پیشران اقتصاد است و در حوزههای مختلف میتواند دغدغههای کشور را برطرف کند، در حوزه اقتصادی، منابع این صنعت پایانناپذیر است.
وزیر میراث فرهنگی افزود: بررسیها نشان میدهد که بشر با تحول حوزه ارتباطات و اینترنت وقت زیاد میآورد و بسیاری از کارها را به صورت آنلاین انجام خواهد داد. اما تنها چیزی را که برای خود نگه میدارد حوزه گردشگری است. این در حالی است که در کشور ما حوزههای وسیع گردشگری وجود دارد که میتواند مورد توجه قرار گیرد.
ضرغامی ادامه داد: حوزه گردشگری بسیار مهم است، اما برخی از افراد برای سرمایهگذاری در این حوزه دچار تردید بودند. شاید نگران بازگشت سرمایه بودند و تضمین بهتر میخواستند، برای همین یکی از مهمترین اقداماتی که در این مدت انجام دادیم این بود که این اطمینان را به سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در این صنعت میدادیم.
وی گفت: با امضای تفاهمنامه با صندوق توسعه ملی، ۶۰ هزار میلیارد ریال با همکاری این صندوق و بانکهای عامل به طرح های گردشگری اختصاص خواهد یافت. با اختصاص ۲۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات صندوق توسعه ملی و کمک و همراهی (۴۰ هزارمیلیارد ریالی) بانکها که به صندوق خواهند داشت، باعث میشود در مجموع با رقم ۶۰هزار میلیارد ریال تسهیلات، سرمایهگذاری بسیار خوبی در این صنعت انجام شود که میتواند جهش خوبی را در حوزه گردشگری ایجاد کند.
وابستگی اقتصاد به گردشگری باید بیشتر شود
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی نیز در این مراسم در سخنانی با اشاره به سوابق مدیریتی مهندس ضرغامی و تلاش او برای رونق صنعت گردشگری گفت: خدا را شکر میکنم که چنین گروه شایستهای در وزارت میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی فعالیت میکنند و فکر میکنم بسیاری از مردم مثل من از انتخاب مهندس ضرغامی به عنوان وزیر در این وزارتخانه خوشحال شدند و به آینده مثبت این حوزه امیدوار هستند.
مهدی غضنفری افزود: در صحبتهای رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد بدون نفت تاکید شده و من اعتقاد دارم این وابستگی هرچه به حوزه گردشگری بیشتر باشد، نتایج بهتری کسب خواهیم کرد.
وی به ظرفیتهای گردشگری کشور اشاره کرد و ادامه داد: فکر میکنیم افراد علاقهمند به سرمایهگذاری در حوزه گردشگری در خارج از کشور نیز برای این حوزه وجود دارند و ما برای انجام سرمایهگذاری این افراد نیز آمادگی کامل داریم و تضامین لازم را نیز در این باره با توجه به استحکام و قوام صندوق توسعه ملی ارائه خواهیم داد.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی اضافه کرد: بعد از ۱۰ سال ارائه تسهیلات از سوی صندوق توسعه ملی این صندوق به این بلوغ رسیده است که شیوههای جدیدی از ارائه تسهیلات ارزی و ریالی را امتحان کند. من به همه سرمایهگذاران میگویم که اینجا را خانه خود بدانید و این امید را داریم که با توجه به حضور مهندس ضرغامی شاهد رونق هرچه بیشتر این صنعت باشیم.
توجه ویژه صندوق توسعه ملی به حوزه گردشگری
عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی نیز در این مراسم گفت: این صندوق در حوزه ریالی و ارزی فعالیت میکند و بیش از ۴۰درصد منابع صندوق در بخش ارزی به عنوان تسهیلات در اختیار صنایع مختلف قرار گرفته است.
سید علیرضا میرمحمد صادقی افزود: از سال ۱۳۹۴ تا امروز ۴۸هزار میلیارد ریال در حوزه گردشگری سرمایهگذاری انجام شده و ۵۶درصد منابعی که صندوق در ۳۲۰ پروژه سرمایهگذاری شده، جذب شده است.
وی خاطرنشان کرد: با این تفاهمنامه و همکاری بانکها رونق بسیار خوبی در حوزه گردشگری ایجاد خواهد شد.
اشتغالزایی برای ۴۰هزار نفر با تامین سرمایه طرح های نیمهتمام گردشگری
معاون توسعه مدیریت و منایع وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در این نشست گفت: اتفاق مبارکی که امروز انجام میشود، یک تفاهمنامه بیسابقه در حوزه گردشگری است و بیش از چهار برابر اعتباراتی است که در سال ۱۴۰۰ به حوزه گردشگری اختصاص خواهد یافت.
سعید اوحدی افزود: حوزه گردشگری یک فعالیت فرابخشی است که به عنوان یک حوزه پیشران در بخش اقتصادی در دنیا شناخته میشود و بعد از خودروسازی بزرگترین کارفرما در حوزه اشتغال به حساب میآید و توزیع عادلانه ثروت را در این حوزه شاهد هستیم.
وی خاطرنشان کرد:این تفاهمنامه برای تامین سرمایه بیش از ۷۰۰ طرح نیمهتمام حوزه گردشگری یک اتفاق مبارک است و میتواند برای بیش از ۴۰هزار نفر شغل ایجاد کند.
نظر شما