ژاپن دسترسی روسیه به شبکه مالی سوئیفت را مسدود می‌کند

تهران-ایرنا- "کیشیدا فومیو" نخست وزیر ژاپن اعلام کرد که این کشور قصد دارد دارایی‌های مالی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و دیگر مقام های‌ ارشد دولتی این کشور و همچنین دسترسی مسکو به شبکه مالی بین المللی سوئیفت را مسدود کند.

 به گزارش یکشنبه شب ایرنا به نقل از  شبکه خبری "سی ان ان"، نخست وزیر ژاپن افزود: اقدام های روسیه نقض قوانین بین المللی است و ژاپن به شدت آن‌ها را محکوم می‌کند. 
وی همچنین گفت که برای حفظ نظم بین المللی به یک واکنش متحد نیاز است. 
نخست وزیر ژاپن همچنین اعلام کرد که توکیو به جمع کشورهای آمریکا و اروپا برای مسدود کردن بانک‌های منتخب روسیه از شبکه مالی بین المللی سوئیفت خواهد پیوست. 
فومیو به کمک‌های ژاپن به اوکراین اشاره کرد و گفت: توکیو ۱۰۰ میلیون دلار کمک اضطراری بشردوستانه برای مردم اوکراین ارائه خواهد کرد. 
به گفته وی، این کمک‌ها علاوه بر تعهد قبلی ۱۰۰ میلیون دلاری ژاپن برای کمک به اوکراین است. 
کمیسیون اروپا بامداد یکشنبه پس از کشمکش‌های فراوان اعلام کرد که توافق کردند که برخی بانک‌های روسیه را از سیستم سوئیفت خارج کنند. 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اورسولا فون درلاین رییس کمیسیون اروپا گفت که اتحادیه اروپا همراه با آمریکا و دیگر شرکای غربی قصد اعمال تحریم‌های بیشتری علیه روسیه را دارند که شامل قطع کردن دسترسی شماری از بانک‌های روسیه به سیستم سوئیفت می‌شود. 
کاخ سفید شنبه شب به وقت محلی در بیانیه‌ای اعلام کرد که با هماهنگی با کمیسیون اروپا و کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا، انگلیس و کانادا، از خروج "برخی از بانک‌های روسیه" از شبکه مالی سوئیفت حمایت می‌کند. 
در این بیانیه آمده است که آمریکا و کمیسیون اروپا متعهد به تلاش برای تبدیل کردن جنگ اوکراین به یک شکست راهبردی برای روسیه هستند. 
سوئیفت (SWIFT) " مخفف (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) "جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی " است که در ماه مه ۱۹۷۳ میلادی توسط ۲۳۹ بانک از پانزده کشور اروپایی و آمریکای شمالی راه‌اندازی گردید و هدف از آن جایگزینی روشهای ارتباطی غیر استاندارد کاغذی و یا از طریق Telex در سطح بین المللی با یک روش استاندارد شده جهانی بود. 
در حال حاضر بیش از ۹۷۰۰ بانک و موسسه مالی در ۲۰۹ کشور عضو جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی هستند. در سال ۲۰۰۱ بیش از ۱.۵ بیلیون پیام از طریق سیستم سوئیفت در سطح جهان مبادله شده است. 

مرکز اصلی شبکه سوئیفت در کشور بلژیک بوده و طبق قوانین آن کشور عمل می‌کند و کشورهای آمریکا، هلند، انگلیس و هنگ کنگ به عنوان مراکز پشتیبان اعضا فعالیت دارند. سوئیفت در هر کشوری دارای یک SAP یعنی نقطه دسترسی به سوئیفت است که توسط موسسه سوئیفت کنترل می‌شود (در ایران SAP در بانک مرکزی واقع شده است). 
 سیستم سوئیفت برای ارسال و دریافت هرگونه پیام ارزی در بین واحدهای ارزی بانک های داخل کشور و بانکهای خارج از کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha