به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «پیمان حصادی» با بیان اینکه استان آذربایجان غربی با سطح زیر کشت ۳۴ هزار هکتار چغندر و تولید یک میلیون و ۶۷۰ هزار تن، اولین و بزرگترین تولید کننده چغندرقند در کشور است، افزود: بعد از استان آذربایجان غربی استانهای خراسان رضوی، کرمانشاه، همدان و لرستان در رتبههای بعدی قرار دارند.
مجری طرح چغندر قند کشوربا اشاره به اینکه استان آذربایجان غربی با بالاترین سطح زیر کشت چغندر قند و فراهم آوردن زمینه اشتغال، در این زمینه حایز اهمیت و الگوی کشوری است، اظهار داشت: به ازای هر هکتار چغندرقند ۱۱ هزار متر مکعب آب مصرف و از ۲۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت چغندر و نیشکر در کشور، محصولات چغندر و نیشکر تولید میشود.
حصادی در خصوص آببر بودن گیاه چغندر قند گفت: در کشور ۶ میلیون هکتار اراضی آبی وجود دارد که ۲ میلیون هکتار آن به کشت گندم و ۱۰۰ هزار هکتار آن به کشت چغندرقند اختصاص یافته است و از این ۱۰۰ هزار هکتار چغندرقند، تولیدی معادل تولید گندم آبی و دیم کشور حاصل میشود که در مقایسه با سطح و میزان تولید گندم، به ازای تولید ۷ میلیون تن چغندرقند، آب زیادی مصرف نمیشود.
مجری طرح چغندرقند کشور با بیان اینکه از ۱۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت چغندرقند کشور، ۴۸ هزار هکتار آن به صورت آبیاری تحت فشار میکرو و نوار تیپ است، بیان داشت: مقرر شده با استفاده از ظرفیت کارخانهها و ارائه تسهیلات، ۵۲ هزار هکتار سطح زیر کشت چغندر به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شوند.
حصادی بر لزوم طراحی سایتی که میزان کود تخصصی و محصول تولیدی، پیمانها و قراردادها در آن سامانه لحاظ شود، تصریح کرد: با افزایش قیمت نهادهها میزان مصرف کودهای شیمیایی به ویژه کود فسفات و پتاس کاهش یافته و ۵۰ درصد نیاز خاک تامین نشده است در صورتی که در کشت قراردادی باید نیاز گیاه کامل تامین شود.
نظر شما