به گزارش ایرنا، مناطق شرقی جمهوری دموکراتیک کنگو از ۲۰ سال گذشته تاکنون شاهد درگیری میان نیروهای دولتی و گروههای شورشی است.
«لوسی موئیو - Lucie Mouillaud» و «کورالی پی یره - Coralie Pierret» خبرنگاران رادیو بین المللی فرانسه که به مناسبت گذشت سه ماه از عملیات نظامی مشترک نظامیان کنگو و اوگاندا عازم مرز دو کشور شدهاند، گزارش کردند: این گروه مسلح اصالتا اوگاندایی بیش از ۲۰ سال پس از ورود به خاک کنگو همچنان به ایجاد و وحشت در این کشور ادامه میدهد.
ارتش اوگاندا در روز سیام نوامبر ۲۰۲۱ (هشتم آذر ۱۴۰۰) وارد خاک کنگو شد؛ «فلیکس تشیسکدی» رئیس دولت جمهوری دموکراتیک کنگو در روز ۲۹ نوامبر مجوز ورود ارتش اوگاندا به خاک این کشور به منظور مبارزه با گروههای مسلح را صادر کرد.
با قبول درخواست «یووری موسونی» رئیس جمهوری اوگاندا از سوی همتای کنگوییاش، از سه ماه پیش ارتش اوگاندا به منظور مبارزه با گروههای شورشی و مسلح وارد بخشهای از خاک جمهوری دموکراتیک کنگو شد.
طبق این توافق و در طول این سه ماه، ارتش جمهوری دموکراتیک کنگو و اوگاندا در عملیات علیه گروههای مسلح که همچنان به قتل، غارت و سرقت در خاک کنگو ادامه میدهند، به صورت هماهنگ وارد عملیات شده اند.
طبق گزارش سازمان ملل، گروههای مسلح شورشی سال گذشته بیش از ۱۲۰۰ نفر غیر نظامی را در دو استان کیوو شمالی و ایتوری کشتند. این کشتارهای مکرر به آوارگی خانوارها و حتی کل روستاها منجر میشود.
«مانگینا - Mangina» واقع در شمال کیوو به پناهگاه بسیاری از قربانیان حملات گروههای مسلح شورشی تبدیل شده است. اما با این وجود این شهر هم هدف حملات گروههای مسلح شورشی قر ار میگیرد.
البته ارتش اوگاندا از سالها پیش در حال مبارزه با گروههای شورشی در ایالت کیوو شمالی این کشور است. در پی درگیریهای اخیر در مناطق شرقی جمهوری دموکراتیک کنگو صدها تن با ترک خانههای خود راهی اوگاندا شدهاند.
اوگاندا میزبان بیشترین شمار پناهجویان در قاره آفریقا است.
خبرنگاران رادیو بین المللی فرانسه به نقل از منابع محلی گزارش میکنند: مردم مانگینا از پرواز بالگردهای «کلاه آبیها» (نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد) میترسند. این منطقه از زمان آخرین حمله گروههای مسلح شورشی در روز هشتم دسامبر در حالت آماده باش قرار دارد.
به گفته «بونانه کاکوله - Bonane Kakule» رئیس منطقه مانگینا، این گروهها به مردم حمله و آنها را غارت کردند. در این حمله ۵ نفر کشته شدند که این حادثه باعث ایجاد وحشت در منطقه شد و بسیاری از ساکنان آن فراری شدند.
از ماه نوامبر ۲۰۲۱ تاکنون دستکم ۵ هزار خانوار به مانگینا پناه برده اند.
«کینیاتا کیکوایه - Kinyata Kikwaya» مسوول آوارگان مانگینا که از ۶ سال پیش به این شهر پناه برده و کمیتهای برای خانوادههای آوارگان تاسیس کرده میگوید: در ماه نوامبر گذشته دستکم ۳۸۰۰ نفر آواره شدند و مابقی در ماه دسامبر وارد این شهر شدند.
به گفته او، تقریبا تمامی آوارگانی که به مانینگاه پناه بردهاند از استان ایتوری هستند. کیکوایه میگوید اهداف این گروه مسلح از ایجاد رعب و وحشت مشخص نیست. به گفته سازمان ملل، گروههای مسلح شورشی در سال ۲۰۲۱ به میزان دو برابر سال ماقبل آن مرتکب جنایت شده اند.
نظر شما