مقاوم سازی ساختمان با ملات خمیری دوستدار محیط زیست ساخت دانش بنیان های ایرانی

تهران- ایرنا- متخصصان یک شرکت دانش بنیان ایرانی ملات خمیری سبز پلیمری دوستدار محیط زیست برای جایگزینی ملات سنتی از قبیل ماسه و سیمان در صنعت ساختمان تولید کرده است که چهار برابر ملات سنتی مقاومت کششی، فشاری و برشی را می‌تواند تحمل کند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا،‌ در صنعت ساختمان سازی، ملات و بتن مهم ترین اجزای اصلی به کار رفته در این صنعت هستند. ملات ها چسب های ساختمانی هستند که برای اتصال مصالح ساختمانی استفاده می شوند، به طور کلی ملات یک ماده خمیری شکل است که برای چسباندن مصالح به یک دیگر و تامین یک بستر مقاوم و اندود کاری سطوح داخلی و خارجی ساختمان و بندکشی کاربرد دارد.

 ملات ها دارای دو جزء اصلی هستند، یکی قسمت چسب ملات که دارای حجم کم است و دیگر پرکننده که ۸۰ درصد از حجم کل را تشکیل می دهد، به طور مثال در ملات ماسه و سیمان، سیمان چسب ملات و ماسه پرکننده ملات است، استفاده از ملات با اجزای تشکیل دهنده متفاوت از گذشته های دور تا امروز وجود داشته و این صنعت ورود فناوری در امان نبوده و با کمک آن نسل جدیدی از ملات به صنعت ساختمان سازی معرفی شده است.

ملات خمیری سبز پلیمری با استفاده از پلیمرهای دوستدار محیط زیست توسط یک شرکت دانش بنیان ایرانی برای نخستین بار اختراع و برای استفاده در صنعت ساختمان سازی به طور انبوه تولید شده است.

علیرضا بهلولی مدیرعامل شرکت دانش بنیان بتن اکسیر و مخترع ملات خمیری پلیمورتکس در گفت وگو با خبرنگار علم و آموزش ایرنا در خصوص این محصول گفت: ملات خمیری سبز پلیمری، نوعی ملات خمیری آماده مصرف و چسباننده بسیار قوی بدون سیمان و ماسه، متشکل از پلیمرهای دوستدار محیط زیست به همراه فیلرهای معدنی، مناسب برای دیوارچینی با انواع سفال و بلوک در ساختمان به جای ملات ماسه و سیمان است.

وی بیان کرد: ملات آماده خمیری پلیمورتکس مشکلات دیوارچینی با ملات ماسه و سیمان اعم از آلودگی محیط زیست، برداشت بی‌رویه از معادن شن و ماسه و منابع آبی، بهداشت ضعیف کارگاهی و ایمنی کمتر بخاطر نداشتن چسبندگی بالا بین مصالح سفتکاری و سرعت اجرایی کم را برطرف می‌ کند.

این مخترع افزود: ملات آماده پلیمری خمیری آماده مصرف است و نیازی به اضافه کردن ماسه، سیمان یا آب یا هرگونه افزودنی دیگر ندارد. بی نیازی به منابع آبی در محیط زیست، به علت حذف آب و کاهش میزان آلودگی زیست محیطی به واسطه حذف سیمان و ماسه همچنین به صفر رسیدن میزان هدررفت (پِرت)، این ملات را در زمره مواد دوستدار طبیعت قرار داده است.

بهلولی ادامه داد: ملات آماده خمیری، سبز پلیمری دارای مقاومت چسبندگیِ برشی، فشاری و خمشی بالاتر از ملات پودری ماسه سیمان است و با حالت خمیری مستقیم روی سمت ملات خور انواع سفال و بلوک بدون نیاز فرآوری و عمل آوری قابل اجرا است. با استفاده از این ملات می توان به افزایش بهره وری نیروی کار، کاهش هزینه و زمان در مرحله سفت کاری، افزایش ایمنی و حفاظت از محیط زیست دست یافت.

مقاوم سازی ساختمان با ملات خمیری دوستدار محیط زیست ساخت دانش بنیان های ایرانی

وی ادامه داد: از این ملات در هر متر مربع بین یک و نیم تا ۲ کیلوگرم مصرف می شود که جایگزین ۳۵ کیلوگرم ملات ماسه و سیمان است که به معنای کاهش وزن ساختمان و خطرات جانبی کمتر در هنگام زلزله  است. ‌وقتی وزن در پروژه های ساختمانی کاهش داده می شود، تردد و حمل و نقل نیز در داخل پروژه کاهش می یابد؛ بنابراین ایمنی در داخل پروژه بالا می رود.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان یادآور شد: با این محصول بهره وری نیروی انسانی را در پروژه های ساختمانی بالا ببریم. به خاطر کاهش حمل مصالح ساختمانی سه تا پنج نفر از نیروهای انسانی مورد نیاز را در پروژه اجرای دیوار کاهش می دهیم، بنابراین این محصول می تواند هم از نظر اقتصادی و هم از نظر وزنی، ایمنی و محیط زیستی در پروژه مفید باشد.

وی در خصوص مقاومت این محصول دانش بنیان نسبت به مصالح سنتی افزود:‌ آزمایش های انجام شده در مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی روی محصول نشان داد این محصول تقریبا چهار برابر مقاومت های کششی، فشاری و برشی نسبت به ملات های سنتی می تواند تحمل کند و از نظر تست های آتش سوزی نیز این محصول تست شد و ۲ ساعت در دمای هزار درجه سانتی گراد آتش مستقیم دوام آورد. بنابراین محصول قابل اعتمادی است و می تواند جایگزین خیلی خوبی باشد و به صنعت ساختمان و صنعتی سازی آن کمک کند.

بهلولی با بیان اینکه در منطقه بسیار خشکی قرار داریم و در سال های آتی احتمال کم آبی بیشتری نیز انتظار می رود، افزود: کاهش مصرف آب، سیمان و ماسه نیاز کشور است. بنابراین  هرچقدر بتوانیم مصرف آب را  کاهش دهیم می تواند کمک مثبتی به کشور در مواجهه با کم آبی باشد.

وی گفت:‌ این محصول در چندین پروژه در کشور مانند بندرعباس، ‌اهواز، کرمان، گرگان، ‌گیلان، سیرجان و اصفهان استفاده شده است، همچنین مذاکراتی با کشورهای ازبکستان، عراق، افغانستان، ‌امارت متحده عربی(دبی) برای صادرات این محصول انجام شده است.

این مخترع با اشاره به اینکه این محصول در ایران ثبت اختراع شده است، افزود: تمام فرآیند تولید این محصول در داخل کارخانه انجام می شود و در بسته های قیفی شکل بسته بندی می شود. با برش دادن سر این بسته ها می توان از ملات خمیری روی سطح ملات خور بلوک هنگام ساخت و ساز استفاده کرد. نکته حائز اهمیت این است که فقط ۲ لاین یا خط ملات روی بلوک استفاده می شود و با فشار دادن بلوک بالایی این محصول روی سطح پخش می شود و نیازی به پخش کردن با ماله یا ابزارهای بنایی روی بلوک نیست.

بهلولی گفت:‌ مزیت این  این محصول این است که با حجم کم، اما با قابلیت زیاد مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر این ملات در بسته بندی ۲ و نیم کیلویی جایگزین یک فرغون ملات ماسه و سیمان یعنی معادل ۷۰ کیلوگرم ملات ماسه و سیمان است.

وی در خصوص مدت زمان ایجاد مقاومت در این ملات افزود: در ملات های سنتی تقریبا سه تا هفت روز نیاز است به ملات آب داده شود تا مقاومت کسب کند و بعد از ۲۸ روز مقاومت نهایی را بدست می آورد. یعنی اگر در هفت روز اولیه تنه به دیوار چیده شده برخورد کند دیوار ریزش پیدا می کند یا دیوار هنوز سست است و گیرش نهایی را هنوز به دست نیاورده است، اما  محصول ما بین هشت تا ۷۲ ساعت مقاومت نهایی خود را بدست می آورد و آن نیز به رطوبت و دمای محیط بستگی دارد.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان گفت: مدت زمان ایجاد مقاومت این محصول نسبت به شرایط محیط شمال و جنوب کشور به لحاظ دمای هوا فرق می کند. در جنوب کشور سریع تر مقاومت ایجاد می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha