۱۰ اسفند ۱۴۰۰، ۲۰:۴۳
کد خبر: 84667533
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اعرافی: ادیان باید به نقاط مشترک دست پیدا کنند

۱۰ اسفند ۱۴۰۰، ۲۰:۴۳
کد خبر: 84667533
اعرافی: ادیان باید به نقاط مشترک دست پیدا کنند

قم - ایرنا - مدیر حوزه‌های علمیه با تاکید بر لزوم دست یابی ادیان مختلف به نقاط مشترک، بیان داشت: ما باید در قرارگاه‌هایی بر پایه اشتراک‌های دینی برای مقابله با ظلم و ستم و رشد و تعالی بشر گام برداریم.

به گزارش سه‌شنبه شب ایرنا از مرکز خبر حوزه، آیت‌الله علیرضا اعرافی در وبینار رونمایی از کتاب روابط ایران و واتیکان نوشته پروفسور دونته سِه، که به همت سفارت جمهوری اسلامی ایران در واتیکان و دفتر ادیان و مذاهب مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه‌های علمیه و با ارتباط مستقیم با واتیکان برگزار شد طی سخنانی اظهار داشت: در آغاز سال نوی میلادی حدود ۵۰ نامه برای سران مسیحیت در کشورهای مختلف و ۱۰ نامه برای بزرگان مسیحیت در ایران و هموطنان عزیزمان ارسال شد.

وی افزود: همانطور که این کتاب روابط کهن و ریشه دار بین ایران و واتیکان را نشان می‌دهد، به فضل الهی امروز هم در ایران شاهد روابط خوب ایرانیان با مسیحیان هستیم.

وی خاطرنشان کرد: در کتاب آسمانی و قرآن کریم ما نام قریب به ۳۰ پیامبر الهی آمده که یکی از پرتکرارترین آنها نام مبارک حضرت عیسی مسیح است .

اعرافی بیش از ۲۰ ویژگی و صفت عالی مطرح شده در قرآن کریم را حول شخصیت حضرت مسیح دانست و گفت: در مورد حضرت مریم هم توصیف‌های والایی در قرآن ما آمده و سیمایی متعالی از این دو شخصیت عظیم و وارسته در این کتاب آسمانی دیده می‌شود.

مدیر حوزه‌های علمیه تصریح کرد: تعالیم مشترک ما با مسیحیت حجم بالایی را در میان آثار علمی ما به خود اختصاص داده‌اند.

وی با اشاره به یکی از سفرهای خود به واتیکان افزود: در کنفرانسی در واتیکان این را مطرح کرده ام که در گزاره‌های فکری و اندیشه‌ای اسلام و مسیحیت اشتراک‌های زیادی دیده می‌شود.

آیت الله اعرافی بیان داشت: در شرایط امروز بشر تشکیل یک جبهه ارزشی متشکّل از ادیان ابراهیمی به‌ویژه اسلام و مسیحیت می‌تواند برای انسان‌ها گره گشا باشد.

وی گفت: انسان امروز دستاوردها و پیشرفت‌های علمی خوبی داشته است که قابل تحسین است؛ اما در عین حال ما شاهد چالش‌های مختلفی در زیست بشر هستیم، ظلم در مسائل بین الملل، جنگ افروزی ها، مشکلات مربوط به حوزه خانواده و فرهنگ، افراط گرایی های دینی و مذهبی، تعصبات خام و نامناسب نمونه‌هایی از این چالش‌ها هستند.

مدیر حوزه‌های علمیه اظهار داشت: نخستین گام در حل این چالش‌ها ایجاد گفت و گوهای سازنده بین نهادهای فرهنگی و دینی جهان است.

وی با تاکید بر لزوم دست یابی ادیان مختلف به نقاط مشترک بیان داشت: ما باید در قرارگاه‌هایی بر پایه اشتراک‌های دینی برای مقابله با ظلم و ستم و رشد و تعالی بشر گام برداریم.

آیت‌الله اعرافی گفت: ما به عنوان نهادهای علمی باید پیش قدم در مطالعات و گفت و گوهای بین ادیانی برای جامعه ایمانی باشیم.

وی ادامه داد: کتاب روابط ایران و واتیکان زمینه‌ای برای یافتن راه‌های جدید در ارتباط گیری ادیان مختلف است.

عضو شورای عالی حوزه خاطرنشان کرد: امیدواریم که جامعه بشری به زودی از مساله کرونا عبور کند و شاهد گفت‌وگوهای جدی تری در رابطه با رفع چالش‌ها و گرفتاری‌های بشر امروز بین ادیان مختلف باشیم.

وی گفت: خوشبختانه در حوزه‌های علمیه ارتباط‌گیری با مراکز دینی سایر ادیان مهم شمرده شده و آثار علمی خوبی نیز در این راستا به چاپ رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha