به گزارش ایرنا، آنکارا روز گذشته (سه شنبه) اعمال تحریم علیه روسیه را رد کرد؛ مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در این باره گفت که آنکارا به متحدان غربی خود در اعمال تحریمهای اقتصادی علیه روسیه نخواهد پیوست. وی پیشتر هم گفته بود که کشورش تمایلی ندارد در تحریمها علیه روسیه مشارکت کند.
بنار اعلام امروز (چهارشنبه) رویترز، ترکیه از یک سو تهاجم روسیه علیه اوکراین را نقض غیرقابل قبول قوانین بینالمللی میداند و از طرف دیگر لفاظیهای خود را با دقت فرموله کرده تا به مسکو که با آن روابط نزدیکی در حوزه انرژی، دفاعی و گردشگری دارد، توهینی نشود؛ در عین حال آنکارا خواستار گفت وگو میان مسکو - کی یف شده و پیشنهاد میزبانی مذاکرات صلح را هم داده است.
یکی از مسائل مورد توجه در این خصوص روابط خوب ترکیه با روسیه و در عین حال اوکراین است؛ آنکارا در حالی با مسکو همکاری نزدیکی دارد که هواپیماهای بدون سرنشین (بیرقدار) نیز به کی یف فروخته و قراردادی نیز برای تولید مشترک میان دو کشور به امضا رسیده است؛ مساله ای موجب خشم مسکو شده است.
ترکیه در شرایطی تلاش میکند تا ناخرسندی روسیه را بیش از این به دنبال نداشته باشد که در عین حال مخالف سیاستهای مسکو در خصوص سوریه و لیبی و همچنین با الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴ است.
در این پیوند، «الکسی رزنیکوف» وزیر دفاع اوکراین امروز گفت که کشورش قرار است محموله دیگری از پهپادهای ترکیه را دریافت کند.
در تازه ترین مواضع آنکارا در خصوص بحران اوکراین، ترکیه که پیشتر اعلام کرده بود از عبور کشتیهای جنگی از تنگههای بسفر و داردانل جلوگیری خواهد کرد، اعلام کرده که روسیه به درخواست آنکارا، عبور کشتیهای جنگی از دریای سیاه را متوقف کرد.
وزیر امور خارجه ترکیه در گفت وگو با رادیو تلویزیون «هابرترک» گفت که روسیه عبور چهار کشتی جنگی خود را از طریق آبهای ترکیه به دریای سیاه لغو کرد. مولود چاووش اوغلو گفته که این تصمیم پیش از بستن تنگههای سبسفر و داردانل به دلیل تهاجم مسکو به اوکراین گرفته شده بود.
وزیر خارجه ترکیه خاطرنشان کرد: روسیه گفته است که چهار ناو این کشور در روزهای ۲۷ تا ۲۸ فوریه از تنگههای ترکیه عبور خواهند کرد که سه فروند از این تعداد در پایگاههای دریای سیاه ثبت نشدهاند. ما به روسیه گفتیم این کشتیها را نفرستند و روسیه هم گفت که این کشتیها از تنگهها عبور نمیکنند.
وی همچنین گفته که هیچ کس نباید از این موضوع ناراحت شود، چرا که کنوانسیون مونترو، امروز، دیروز و فردا معتبر است، بنابراین ما آن را اجرا خواهیم کرد.
چاووش اوغلو در حالی خبر از پذیرش درخواست آنکارا از مسکو مبنی بر توقف عبور کشتیهای روسی داده که پیش از این گفته بود ترکیه نمیتواند مانع از رسیدن کشتیهای جنگی روسیه به دریای سیاه شود.
"آنتونی بلینکن" وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در تماسی از چاووش اوغلو برای اجرای پیمان مونترو توسط ترکیه ابراز قدردانی کرد.
ترکیه اعلام کرده که ترکیه بر اساس کنوانسیون مونترو عبور کشتیهای نظامی از تنگه داردانل و بسفر را ممنوع کرده است. چاووش اوغلو در پاسخ به خواسته سفیر اوکراین در آنکارا در خصوص بستن این تگنهها گفته بود: میتوان چنین کرد، اما باید بدانیم که براساس پیمان مونترو در هنگام جنگ اگر کشتی جنگی بخواهد به پایگاه خود برود، می تواند این کار را انجام دهد.
تهران - ایرنا - ترکیه به عنوان متحد ناتو و همسایه روسیه و اوکراین در دریای سیاه که منافع مشترکی نیز با هر دو طرف دارد، در خصوص بحران اوکراین به گونهای محتاطانه پیش میرود که از یک سو خشم مسکو را برنیانگیزد و از سوی دیگر قدمی برای حل بحران اوکراین برداشته باشد.
اخبار مرتبط
-
قرارداد مونترو و نحوه اجرای آن از سوی ترکیه در جنگ اوکراین
ایرنا - آنکارا- ترکیه که از اعضای اولیه پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) می باشد و در دوران جنگ…
-
چاووش اوغلو: ترکیه مانع عبور کشتیهای جنگی از دریای سیاه میشود
تهران- ایرنا- منابع رسانهای روسیه دوشنبه شب گزارش دادند که ترکیه از عبور کشتیهای جنگی از…
نظر شما