بهگزارش عصر چهارشنبه روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یزد، احمد آخوندی با بیان اینکه راهاندازی آژانس اکو و مقدمات تبادل مسافر و اطلاعات کشورهای عضو اکو در یزد باید اتفاق بیفتد و بیشتر در مورد این مسئله صحبت شود تا این رویدادها منجر به تفاهم اولیه شود ، ادامه داد: با حضور آژانسهای گردشگری کشورهای عضو اکو هدف گذاری جذب ۲۰۰ هزار گردشگر خارجی و چهار میلیون گردشگر برای رونق این صنعت محقق می شود.
وی تصریح کرد: نشست هماندیشی با حضور رئیس موسسه فرهنگی اکو بهمنظور تعامل استان با این موسسه فرهنگی برای تقویت گردشگری برگزار شده و پیش از این نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی و استاندار جلسات مختلفی را داشتند تا از تمام ظرفیتهای گردشگری در استان استفاده شود.
اخوندی ادامه داد: به همین منظور از رئیس موسسه فرهنگی اکو دعوت شد تا به یزد سفرکرده و با تشکلهای بخش گردشگری، اتاق بازرگانی و مسئولان استان نشست داشته باشند و نحوه تقویت همکاری تشکلهای بخش گردشگری یزد موردبررسی قرار گیرد.
این مسئول گفت: برای راهاندازی بحث گردشگری اکو در یزد و محوریت قرار دادن این استان در صنعت گردشگری برنامههایی همچون دعوت از وزرای گردشگری کشورهای اکو در یزد، تدوین پکیج گردشگری کشورهای عضو اکو و برگزاری مراسم نوروزی این کشورها در حال بررسی است.
آخوندی با اشاره به جذب گردشگران داخلی و خارجی گفت: برای رسیدن به این هدف چند برنامه عملیاتی در نظر گرفتهشده که محور اصلی بر توسعه زیرساختهای گردشگری همچون ایرلاین و موزهها است.
سازمان همکاری اقتصادی (به انگلیسی: Economic Cooperation Organization)، اکو مخفف نام یک سازمان اقتصادی منطقهای است. سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۱ (۱۹۶۲) نخستین بار این سازمان را با نام «آر سی دی» یا «سازمان همکاری عمران منطقهای» پایهریزی کردند.
این سازمان در ابتدا با نام «آر سی دی» - که نام اختصاری سازمان همکاری عمران منطقهای - است، آغاز به کار کرد. پس از انقلاب ایران (۱۳۵۷) در ایران، کار سازمان با وقفه مواجه شد و در سال ۱۳۶۴ با نام «اکو» حیات خود را از سر گرفت.
پس از فروپاشی شوروی، در سال ۱۳۷۲ کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند. این سازمان هماکنون با ده عضو، حدود ۴۸۰ میلیون تن جمعیت و ۸٬۶۲۰٬۶۹۷ کیلومتر مربع وسعت کشورها، امکانات نفت، گاز و صنعت در اختیار دارد.
یزد در کنار استانهای فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی بوده به گونهای که استقبال گردشگران خارجی از این شهر تا پنج برابر افزایش داشته و همین امر گردشگری را محور توسعه استان قرار داده است.
این استان ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی دارد و شهر یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی ارزشمندی است.
یزد با عناوینی همچون شهر بادگیرها، شهر کار و کاریز و کاهگل، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، حسینیه ایران، شهر دوچرخهها، شیرینی، شهر قنات، قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب شناخته میشود.
استان یزد یک میلیون و ۲۳۶ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۵ درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی میکنند.
نظر شما