به گزارش ایرنا از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، الکاظمی و عرنوس همچنین با تاکید بر لزوم ادامه هماهنگی مشترک برای تضمین مدیریت منطقی منابع آب، خواستار احیای حقوق سوریه و عراق بر اساس معاهدات و قوانین بین المللی در سایه چالش های پیش روی بخش آب شدند.
دوطرف همچنین راه های تقویت همکاری مشترک در فعالیت های اقتصادی مختلف شامل کشاورزی، صنعتی و خدماتی را در کنار افزایش مبادلات تجاری در چارچوب پیوند بازارهای دو کشور را بررسی کردند.
راههای همکاری در بخش انرژی با بهره مندی از منابع و زیرساخت ها و سرمایه گذاری با ثبات در شرایط پرنوسان بازارهای انرژی جهانی از دیگر محورهای گفت وگوی عرنوس و الکاظمی بوده است.
روابط سوریه و عراق در سالهای اخیر تحولاتی را تجربه کرده و سفرهای متقابل مقامات دو کشور منجر به توافق نامه های زیادی در زمینه همکاری اقتصادی از جمله توافق نامه برای از سرگیری پمپاژ نفت از طریق سرزمین های سوریه بوده که در سال ۱۹۸۲ به حالت تعلیق در آمده است.
سوریه با تأکید بر ضرورت حفظ استقلال عراق و حمایت از روند سیاسی این کشور، با اشغال عراق در سال ۲۰۰۳ بشدت مخالفت کرد و خواستار جدول زمانی برای خروج نیروهای خارجی از عراق شد. سوریه همچنین میزبان بیش از ۲ میلیون عراقی بوده و پناهگاه آنها بوده است.
از سوی دیگر هر دو کشور همکاری نزدیکی با یکدیگر علیه داعش داشتهاند، زیرا عراق بخشی از ائتلاف روسیه - سوریه - ایران - عراق است که در نتیجه توافق حاصل شده در پایان سپتامبر ۲۰۱۵ این چهار کشور تشکیل شده است.
از سال ۲۰۱۶ داوطلبان عراقی در کنار نیروی زمینی سوریه جنگیده اند و نیروهای آنها در گذرگاه مرزی عراق و سوریه با یکدیگر دیدار کرده اند. در فوریه ۲۰۱۷، عراق نخستین حمله هوایی خود را علیه اهداف داعش در سوریه انجام داد که با هماهنگی دولت سوریه انجام شد.
نظر شما