دکتر پریسا علیزاده با ارایه طرح مطالعاتی بودجه عمومی تحقیق و توسعه: چارچوبی برای تخصیص و ارزیابی عملکرد با تمرکز بر تحقیق و توسعه در دانشگاه های منتخب ایران در یک وبینار عنوان کرد: این موضوع نشان می دهد ساختار بودجه دانشگاه ها نیاز به اصلاح و بهبود دارد.
وی با تاکید بر اینکه تخمین منابع برای فعالیت های تحقیق و توسعه دانشگاه کار خیلی آسانی نیست، گفت: برای اینکه بهینه سازی براساس خروجی های دقیق باشند، ناگزیر هستیم نظام های ثبت پژوهشی را دقیق تر کنیم.
علیزاده افزود: در قالب این طرح مطالعاتی پنج دانشگاه صنعتی کشور به روش غیر تصادفی انتخاب شدند که نتایج طرح نشان می دهد بین ۲ تا ۶ درصد برونداد افزایش یافته است.
وی، ارایه چارچوب پشتیبان تصمیم گیری برای تخصیص بهینه و استوار بودجه تحقیق و توسعه به منظور حداکثر سازی بروندادهای مستقیم تحقیق و توسعه را هدف اصلی این مطالعه عنوان کرد و اظهار داشت: مرور عملکرد دانشگاه ها از نظر شاخص های برونداد مستقیم تحقیق و توسعه، مرور نحوه تخصیص اعتبارات بودجه های دولتی به دانشگاه ها و بهینه سازی تخصیص اعتبارات بودجه ای به دانشگاه ها با در نظر گرفتن عدم قطعیت در بروندادهای تحقیق و توسعه از دیگر اهداف این مطالعه است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور خاطرنشان کرد که تمرکز این مطالعه صرفا بر بودجه فعالیت های تحقیق و توسعه دانشگاه ها و نه کل اعتبارات دانشگاه یا بودجه سایر فعالیت ها بوده است.
وی افزود: داده های مربوط به نتایج تحقیق و توسعه در قالب برونداد های ثبت شده توسط دانشگاه ها اعم از تعداد مقالات، کتاب ها، اختراعات ثبت شده، تعداد پایان نامه ها و رساله دفاع شده از پایگاه داده وزارت علوم استخراج شده است.
وبینار بودجه عمومی تحقیق و توسعه: چارچوبی برای تخصیص و ارزیابی عملکرد روز شنبه توسط گروه تأمین مالی و اقتصاد علم، فناوری و نوآوری مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد.
نظر شما