۱۵ اسفند ماه با آخرین اخبار کرونا در استانها

استانها- ایرنا- نزدیک شدن به ایام تعطیلات نوروز ، رفتن به مراکز پرتردد و بازارها ، تب و تاب خرید عید و به تبع آن رعایت نکردن موازین بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی می تواند زنگ خطری برای شیوع دوباره کرونا باشد و آمارهای مبتلایان و جانباختگان را افزایشی کند .

به گزارش ایرنا ، در حالی که زمان چندانی تا ایام تعطیلات و آغاز سفرهای نوروزی باقی نمانده است، کارشناسان حوزه بهداشت نگران شیوع دوباره کرونا هستند و توصیه می کنند تا شهروندان با رفتاری مسئولانه در قبال سلامت خود و همنوعان اقدام به تزریق دزهای تکمیلی واکسن نمایند و ضمن رعایت دستورات بهداشتی ، از آمد و شدهای غیر ضرور پرهیز کنند.

گزارش های چند روز اخیر حکایت از کاهش آمار مبتلایان به کرونا و شمار شهرهای قرمز دارد اما در پیش بودن سفرهای نوروزی، برگزاری جمع های خانوادگی و دید و بازدیدها ویروس جهش‌یافته اُمیکرون را دوباره به چرخش در می آورد که به طور قطع تبعات جبران ناپذیری را برای جامعه و کادر درمان به همراه خواهد داشت.

 در زمان حاضر بر اساس آخرین نقشه رنگ‌بندی کرونایی کشور، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز کرونایی در کشور، از ۱۸۴ هفته گذشته به ۱۴۸ شهر کاهش یافته است. همچنین  ۱۹۶ شهر در وضعیت نارنجی،  ۱۰۱ شهر زرد و سه شهر نیز در وضعیت آبی قرار دارند.

مروری بر وضعیت کرونا در استان ها

 خوزستان/ شناسایی ۳۰۰ بیمار جدید کرونایی طی یک روز در خوزستان و کاهش آن نسبت به روز قبل / مراجعه پنج هزار و ۵۰۷ مورد مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته / ثبت ۱۷ مورد فوت کرونایی طی یک روز و افزایش ۱۳ نفری آن نسبت به روز گذشته / افزایش بستری ها /یک شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز، ۱۲ شهرستان نارنجی و ۱۴ شهرستان زرد کرونایی هستند.

قصر شیرین/ وضعیت نارنجی در سرپل ذهاب / تاکید بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و تزریق واکسن کرونا / بستری ۲ نفر از شهروندان در بیمارستان شهدای سرپل ذهاب

قم/در روزهای گذشته بر اساس آمار اعلامی به‌طور میانگین ۳۰ تا ۳۴ درصد تست کرونا در استان قم مثبت بوده است/  نزولی شدن تعداد بستری‌ها/ ثبت نشدن مورد فوتی برای اولین بار پس از ۳۳ روز

زاهدان/ ابتلا  ۲۲۱ و فوت پنج نفر دیگر به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته / ۱۵۴ بیمار حاد تنفسی و ۶۷ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند/  کمبودی در داروهای ضد ویروس و تجهیزات موردنیاز بیماران کرونایی در سیستان و بلوچستان نیست

خراسان رضوی / کاهشی شدن شمارمبتلایان، بستری شدگان و فوت شدگان /بستری  روزانه حدود ۱۸۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان / مراجعه  روزانه حدود ۱۵۰ بیمار سرپایی مبتلا یا مشکوک به کرونا به مراکز ۱۶ ساعته

 آذربایجان غربی/ پنج فوتی و ۹۱  ابتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته / ۶۱۲ نفر از بستری شدگان دارای سندرم حاد تنفسی هستند/ ۱۸۵ نفر در بخش‌های مراقبت‌های ویژه

سمنان/ سه قربانی در ۲ روز گذشته / بستری   ۳۵ نفر در بخش آی‌سی‌یو بیمارستان ها / هم اکنون ۷۶ بیمار کرونایی در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان نگهداری می شوند / روند کاهش بیماران بستری.

اکنون شهرستان‌های مهدیشهر و سرخه در وضعیت قرمز، شهرستان‌های سمنان، شاهرود، دامغان و آرادان نارنجی و میامی و گرمسار نیز زرد هستند.

۱۵ اسفند ماه با آخرین اخبار کرونا در استانها

از پرداخت تسهیلات تا حضوری شدن مدارس

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین گفت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بانک‌های عامل این استان ۲۱۵ میلیارد تومان تسهیلات کرونا را به مشاغل آسیب دیده از این ویروس پرداخت کرده‌اند.

 عین الله کشاورز ترک افزود: صاحبان مشاغل آسیب دیده از کرونا در استان، درخواست دریافت ۲۷۷ میلیارد تومان تسهیلات کرونا کرده بودند که در نهایت با پرداخت ۲۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به آنها موافقت شد و البته برخی از پرونده ها نیز در دست بررسی است. این تسهیلات به ۲۰ هزار و ۲۸۵ فقره پرونده برای اشتغال ۲۷ هزار و ۹۰ نفر پرداخت شده است.

در قم و به گفته مدیر روابط عمومی آموزش‌وپرورش استان ،با توجه به تغییر وضعیت کرونایی،تمام مدارس دولتی و غیردولتی این استان باید به‌صورت حضوری فعالیت کنند.

غلامرضا رضایی افزود: با توجه به دستورالعمل مدیریت ستاد ملی کرونا و مصوبه ستاد استانی مقرر گردیده با توجه به وضعیت استان، تمامی واحدهای آموزشی قم دولتی و غیردولتی از هفته جاری فعالیت‌های خود را در ۲ گروه الف و ب به‌صورت حضوری آغاز کنند.

وضعیت کرونایی قم که از روز هشتم بهمن‌ماه به رنگ قرمز درآمده بود، روز ششم اسفندماه نارنجی شد.

به گفته سرپرست آموزش و پرورش لرستان،  فعالیت مدارس این استان در شهرهای وضعیت زرد کرونا هم حضوری شد.

 سید عیسی سهرابی اعلام کرد: فعالیت مدارس در همه مقاطع شهری، روستایی و عشایری استان در شهرستان‌های با رنگ‌بندی زرد و آبی و همچنین مدارس مناطق روستایی و عشایری شهرستان‌های نارنجی، از فردا با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی حضوری است.

وی تصریح کرد: آموزش در مدارس شهری شهرستان‌ها با رنگ‌بندی نارنجی، مدارس روستایی و عشایری شهرستان‌های قرمز و مدارس شهری متوسطه اول و دوم شهرهای قرمز نیز به‌ صورت ترکیبی است.

با توجه به فرا رسیدن نوروز و سفر به استان های مختلف استاندار بوشهر هم گفت: ورود مسافران و گردشگران به این استان در حال افزایش است و برای مصون ماندن از ابتلا به ویروس کرونا ضمن دریافت کامل واکسن، رعایت دستورالعمل بهداشتی از جمله استفاده از ماسک ضروری است.

 احمد محمدی‌زاده در ستاد استانی مقابله با کرونا استان بوشهر افزود:  هر چند تعداد مبتلایان بخش کرونایی بیمارستان‌ها روبه کاهش است اما روند افزایشی آمار مرگ‌های کرونایی در این استان نگران کننده است.

براساس آخرین ارزیابی‌ها تنها شهرستان دیر استان بوشهر در شرایط قرمز خیلی پرخطر کرونایی قرار دارد و مابقی شهرستان‌های این استاندر شرایط نارنجی پرخطر و زرد با خطر متوسط هستند.

۱۵ اسفند ماه با آخرین اخبار کرونا در استانها



 

 آماری از دزهای تزریقی/  تاکید بر تکمیل واکسن

واکسن‌های کرونا ممکن است جلوی ابتلا به بیماری کووید۱۹ را نگیرند اما تا حد زیادی جلوی مرگ این بیماری را می‌گیرد. شواهد نشان می‌دهد در افرادی که هر سه دز واکسن کرونا را زده‌اند، تزریق واکسن حدود ۸۰ تا ۸۸ درصد توانسته، جلوی بستری و مرگ و میر کرونا را بگیرد.

دکتر حمیدرضا جماعتی دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا می‌گوید:  اکثر کسانی که در بخش‌های بیمارستانی بستری هستند یا دچار نقص سیستم ایمنی هستند یا اصلا واکسن نزده‌اند یا ناقص واکسن زده‌اند . شواهد بالینی در بیمارستانها نشان می‌دهد، بیش از ۸۰ درصد کسانی که بر اثر کرونا در بیمارستانها فوت می‌کنند یا واکسن نزده‌اند یا بیماری زمینه‌ای و نقص سیستم ایمنی دارند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم امروز در همایش نکوداشت مشارکت های اجتماعی در حوزه سلامت که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد گفت: ایران در واکسیناسیون علیه کرونا از کشورهای پیشرفته دنیا جلو افتاده و بزودی واکسن نورا در سبد واکسیناسیون قرار می گیرد.

 بهرام عین اللهی اظهار داشت : پیشرو بودن ایران در واکسیناسیون نشان از قدرت واقعی مردم ما دارد، بطوری که در تهران ۹۴  درصد مردم یک دز واکسن را تزریق کرده اند، در حالیکه در آمریکا میزان تزریق واکسیناسیون ۶۰ درصد بوده است.

وی اظهار داشت: روند سیر بیماری در کشور طی دو سال اخیر فراز و نشیب های زیادی داشته بطوریکه در گذشته روزانه ۵۰ هزار مراجعه کننده کرونایی به مراکز درمانی، ۱۵ هزار مورد بستری، وجود هشت هزار بیمار در بخش مراقبت های ویژه و مرگ حدود ۷۰۰ نفر از هموطنان را داشتیم .

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا خوزستان با بیان اینکه  تاکنون بیش از هفت میلیون دُز واکسن کرونا در استان خوزستان تزریق شده است،گفت: در زمان حاضر تنها ۳۰ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال استان سه نوبت واکسن تزریق کرده اند که ۵۵ درصد نسبت به دُز اول فاصله داریم.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی هم گفت: در ادارات به تکمیل واکسیناسیون کارکنان توجه درست و کافی نمی‌شود و حتی تزریق نکردن واکسن عادی‌سازی شده است.

تراب محمدی در جلسه استانی مقابله با کرونا افزود: دانشگاه علوم پزشکی تدبیری اتخاذ کرده که اکیپ‌های سیار در ادارات حاضر شده و در این خصوص اقدام می‌کنند.

وی تشریح کرد: تزریق ۳ دوز واکسن کرونا یا دو دوز به همراه تست منفی کرونا برای سفرهای بین‌شهری و بین استانی در تمامی شیوه‌های زمینی، ریلی و هوایی الزامی است.

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در شمال کرمان می‌گوید تاکنون تنها افزون بر پنج هزار و ۲۹۰ کودک پنج تا ۱۲ ساله برابر با بیش از ۱۱ درصد جمعیت هدف زیرپوشش این دانشگاه در مقابله با کرونا واکسینه شده‌اند.

دکتر سید محسن نژاد آمار افراد واکسینه شده علیه کرونا در این مدت را تشریح و بیان کرد: در رفسنجان برای جمعیت بالای ۱۲ سال تاکنون ۵۸۳ هزار دُز واکسن تزریق شده که از این تعداد ۲۶۰ هزار نفر در قالب ۹۰ درصد نوبت اوّل و ۲۳۵ هزار نوبت دوّم ( ۸۱.۵ درصد) و ۸۷ هزار و ۲۱۴ نفر هم نوبت سوّم ( ۳۰ درصد جمعیت) واکسن را دریافت کرده اند.

فرماندار سرپل ذهاب با تاکید بر اینکه تزریق واکسن اولویت مقابله با ویروس کرونا است افزود : مردم تزریق نوبت های اول تا سوم واکسن و تکمیل واکسیناسیون را جدی بگیرند.

نورالدین فرزادی‌پور اظهار داشت: تاکنون ۱۵۵هزار و ۲۷ دُز واکسن در سرپل‌ذهاب به جمعیت هدف تزریق شده که از مجموع واکسن های تزریق شده ۷۰ هزار و ۱۶۸ دُز آن  مربوط به مرحله اول است که بر این اساس ۹۶ درصد مردم نوبت اول واکسن را دریافت کرده اند.

وی گفت: همچنین ۸۵ درصد از مردم در مرحله دوم واکسینه شده اند که ۶۰ هزار و ۶۸۰ دُز واکسن دریافت کرده و ۳۸ درصد مردم نیز با تزریق ۲۴ هزار و ۱۷۴ دُز سوم واکسن کرونا علیه این ویروس واکسینه شده اند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: تاکنون یک میلیون و ۸۱۳ هزار و ۹۸۳ واکسن در این استان تزریق شده است.

دکتر قاسم برجویی فرد افزود: از این میزان ۸۰۸ هزار و ۴۸۶ واکسن دُز اول، ۷۲۹هزار و ۹۸۷ واکسن دُز دوم و ۲۷۵ هزار و ۵۱۰ واکسن تزریق شده نیز مربوط به دُز سوم است.

وی ادامه داد: براساس آمارها ۸۴.۵ درصد جمعیت استان بوشهر نسبت به تزریق دُز اول، ۷۷.۸ درصد دُز دوم  و ۳۲.۷ درصد از جمعیت استان نسبت به تزریق دُز سوم واکسن خود اقدام کرده اند.

سرپرست آموزش و پرورش لرستان در مورد تزریق واکسن به دانش آموزان گفت:۹۷.۲ درصد دانش آموزان مقطع متوسطه اول و دوم این استان دُز نخست، ۸۵.۶ درصد دُز دوم و هفت درصد نیز مرحله سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند.

سید عیسی سهرابی گفت: در راستای مقابله با ویروس کرونا و ایمن سازی دانش آموزان و کادر آموزشی، ۹۸.۷۷ درصد فرهنگیان این استان نیز دُز نخست واکسن کرونا را تزریق کرده اند.

سهرابی  اظهار داشت: همچنین تاکنون ۹۷. ۲۷ درصد فرهنگیان استان دُز دوم را تزریق و ۳۳.۳۴ درصد آنها نیز نسبت به تزریق دُز سوم واکسن کرونا اقدام کردند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار هم گفت: تاکنون حدود ۵۰ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال در حوزه زیرپوشش این دانشگاه در غرب خراسان رضوی دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند که این درصد بیشتر از میانگین کشوری است.

دکتر علیرضا مسلم افزود: با توجه به تداوم وضعیت قرمز کرونا در سبزوار، افراد واجد شرایط که سه ماه از تزریق نوبت دوم واکسن آنها گذشته باید هر چه سریعتر نسبت به دریافت دُز سوم واکسن کرونا اقدام کنند.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان،۳۲ درصد جامعه هدف این استان تاکنون دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردند و مابقی شهروندان واجد شرایط نیز باید نسبت به تکمیل واکسیناسیون خود اقدام کنند.

دکتر مریم کوشکی  بیان کرد: تاکنون ۸۸.۵ درصد مردم استان دُز نخست و ۷۸.۱ درصد نیز دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

۱۵ اسفند ماه با آخرین اخبار کرونا در استانها

آمارهای وزارت بهداشت / ۲۰۱ نفر دیگر قربانی کرونا شدند

مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۰۱ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۷ هزار و ۹۴۸ نفر رسید و پنج هزار ۵۸۶ بیمار جدید کرونایی شناسایی شد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وبدا، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تا کنون ۶۳ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۲۳۳ نفر دُز اول، ۵۵ میلیون و ۷۵۳ هزار و ۵۴۶ نفر دُز دوم و ۲۳ میلیون و ۹۸۱ هزار و ۵۵۸ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۴۲ میلیون و ۸۸۴ هزار و ۳۳۷ دُز رسید.

در شبانه روز گذشته ۳۴۷ هزار و ۱۵۷ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه ۲۸ آذر ماه مشاهده سویه امیکرون کرونا در ایران را تایید کرد.

محققان آفریقای جنوبی گونه‌ای جدید از ویروس کرونا را شناسایی کردند که با عنوان B.۱.۱.۵۲۹ شناخته می‌شود و دارای جهش‌های چندگانه است.

سازمان بهداشت جهانی، این گونه جدید را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی و بر اساس ترتیب الفبای یونانی، آن را «امیکرون» نام‌گذاری کرده است.

کرونا تا کنون چهار جهش ژنتیکی خطرناک شامل آلفا، بتا، گاما و دلتا داشته و امیکرون جدیدترین نسخه جهش یافته این ویروس است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha