درختان جنگلی کرمانشاه صاحب شناسنامه الکترونیک می‌شوند

کرمانشاه- ایرنا- طرح شناسنامه‌دار کردن الکترونیک درختان جنگلی برای نخستین بار در کشور، با حضور استاندار کرمانشاه در این استان آغاز شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، طرح شناسنامه‌دار کردن الکترونیک درختان جنگلی روز یکشنبه و همزمان با آغاز هفته درختکاری و روز ولادت امام حسین (ع) با حضور «بهمن امیری‌مقدم»، استاندار کرمانشاه در پردیس کشاورزی دانشگاه رازی شهر کرمانشاه و با نصب تراشه الکترونیکی بر روی یک درخت، آغاز شد.

در این طرح با نصب تراشه‌های الکترونیکی در داخل تنه درخت و با بهره گیری از دستگاه مخصوص قرائت کننده (Reader) امکان پایش هوشمند درختان در زمینه حفاظت در برابر هرگونه آسیب طبیعی و یا غیرطبیعی از جمله قطع احتمالی درختان توسط افراد فراهم می شود.

درختان جنگلی کرمانشاه صاحب شناسنامه الکترونیک می‌شوند

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه در این مراسم توضیح داد: با اتصال کاربران تعریف شده به سامانه اینترنتی مربوطه، علاوه بر امکان رصد دقیق محل استقرار درخت، همه شاخص های کمی و کیفی تاج آن در سامانه قابل مشاهده بوده و امکان درج مشخصات درخت شامل قطر برابر سینه، ارتفاع، سطح تاج، وضعیت شادابی و وضعیت ابتلای درخت به آفات و بیماری برای کاربران قابل پایش است.

«انشااله کولانی» افزود: پس از نصب تراشه بر روی درخت در کمترین زمان ممکن درخت یا درختان حذف شده برای ماموران حفاظتی قابل تشخیص است که با فراگیر شدن سامانه و موفقیت طرح پایلوت، گام مهمی برای حفاظت و حمایت از گونه های جنگلی کشور برداشته می شود.

به گفته وی، با توجه به سابقه اجرای موفق طرح ملی صیانت از جنگل های زاگرس در استان کرمانشاه و با هدف ارزیابی نقاط ضعف و قوت و انجام اصلاحات لازم در سامانه، استان کرمانشاه به عنوان پایلوت آزمایشی اجرای طرح شناسنامه‌دار کردن الکترونیک درختان جنگلی انتخاب شده است و در صورت ارزیابی مثبت در دوره آزمایشی به تدریج در تمام کشور اجرا می شود.

درختان جنگلی کرمانشاه صاحب شناسنامه الکترونیک می‌شوند

«عبدالعلی جلیلیان»، رئیس اداره جنگل کاری و جنگل داری استان کرمانشاه هم با بیان اینکه این طرح در مرحله نخست در ۱۵ هکتار از درختان جنگلی شهرستان گیلانغرب اجرا می شود، عنوان کرد: از مهمترین اهداف طرح، بکارگیری فناوری های نوین در حفاظت و پایش درختان جنگلی، تسریع در رسیدگی به تخلفات احتمالی قطع، کاهش هزینه های نظارت و پایش درختان جنگلی و فراهم شدن زمینه ثبت الکترونیک شاخص های کمی و کیفی رشد و نیز سلامت درختان در سامانه با قابلیت دسترسی کاربران متعدد و در سطوح مختلف است.

یک میلیون و ۷۱۷ هزار هکتار از مساحت استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه، منابع طبیعی است که ۵۲۷ هزار هکتار آن را جنگل و یک میلیون و ۱۹۰ هزار هکتار دیگر را مراتع تشکیل می دهند یعنی حدود ۱.۵ درصد از وسعت منابع طبیعی کشور.

استان کرمانشاه با ۲۴ هزار کیلومتر مساحت در غرب کشور واقع شده و به دلیل میزبانی از رشته کوه های زاگرس، مملو از جنگل های بلوط است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha