به گزارش ایرنا، این آیین در قالب برنامه «با هنرمندان» روز یکشنبه-۱۵ اسفند- همزمان با روز درختکاری با حضور رویا فتحی مدیر فرهنگی هنری منطقه ۶ و رئیس فرهنگسرای سرو، محمدمهدی ملکی رئیس خانه فرهنگ گلها، پریوش کناردریایی همسر استاد ناصر منصوری و جمعی از شهروندان به همت خانه فرهنگ گلها با مشارکت معاونت فرهنگی اجتماعی و مدیریت فضای سبز منطقه ۶ برگزار شد.
استاد منصوری پژوهشگر، مدرس، آهنگساز و نوازنده بهنام حوزه موسیقی سال ۱۳۰۹ در تهران متولد شد. وی از همان کودکی علاقه خاصی به موسیقی داشت و از میان سازهای مختلف به ویولن و یادگیری آن شوق بیشتری نشان میداد زیرا ساز تخصصی پدرش نیز که از هنرمندان کشور به شمار میرفت، ویولن بود. منصوری پس از اخذ مدرک دیپلم، در دانشکده پزشکی مشهد پذیرفته شد اما به دلیل اینکه دامنه فعالیتهای هنری را در تهران بیشتر مییافت، از رفتن به دانشکده پزشکی خودداری کرد.
منصوری موسیقی با ویلن را نزد روبیک گریگوریان تعلیم گرفت و برای تکمیل ردیفها و دستگاههای ایرانی، پای درس اساتید و هنرمندان موسیقی سنتی نظیر مرحوم محمود ذوالفنون، مرحوم حسین یاحقی، مرحوم علی تجویدی و مرحوم ابوالحسن صبا نشست. او در سن ۱۸ سالگی با کسب موفقیت در امتحان ورودی رادیو به آن سازمان راه یافت و در ارکستر بزرگ مرحوم ابراهیم خان منصوری، مرحوم حسین یاحقی، مرحوم محمد بهارلو و ارکسترهای دیگر مشغول به کار شد.
این آهنگساز همچنین با خوانندگانی نظیر مرحوم جواد بدیعزاده، مرحوم داریوش رفیعی، حسین خواجهامیری و ... همکاری نزدیک داشته است. منصوری در کنار ویولن با نواختن تعدادی از سازهای دیگر مانند سنتور، تنبک و پیانو و ردیفهای آوازی خصوصا ردیفهایی که با شعر توام باشد آشنایی و تبحر داشت.
همزمان با ۱۵ اسفند-روز درختکاری به پاس یک عمر فعالیت هنری استاد منصوری یک اصله نهال سیب به نام وی در بوستان قزل قلعه منطقه ۶ تهران غرس شد.
مدیر فرهنگی هنری منطقه ۶ و رئیس فرهنگسرای سرو در حاشیه این آیین به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مجموعه برنامه «آیههای سبز» را به مناسبت روز درختکاری با هدف ترویج فرهنگ نگهداری و کاشت درخت از ۱۴ تا ۱۸ اسفند برگزار میکند.
فتحی گفت: «درختهای افتخار» یکی از برنامههایی است که در این حوزه با هدف کاشت نهال برای گرامیداشت مفاخر محلات و معرفی آنان به نسل جوان برگزار میشود.
وی افزود: امروز در ویژه برنامهای برای گرامیداشت یاد و خاطره زنده یاد استاد ناصر منصوری یکی از اساتید بهنام موسیقی که ۲۰ سال سابقه تدریس در منطقه ۶ تهران داشت و هنرجویان بسیاری را تربیت کرد، نهالی غرس شد.
رئیس فرهنگسرای سرو با اشاره به ویژگیهای شخصیتی و اخلاقی استاد منصوری بیان کرد: این استاد تعلق خاطر خاصی به اهل بیت(ع) داشت و آموزههایش را در این حوزه به هنرجویان منتقل میکرد و به این موضوع اهمیت میداد که هنرجویان ابتدا به مفاهیم اسلامی بپردازند و موازین شرعی را رعایت کنند سپس هنر موسیقی را بیاموزند، این ویژگی استاد زبانزد خاص و عام بود.
فتحی کاشت نهال و حفظ محیط زیست را از دیگر اهداف ویژه برنامه «درختهای افتخار» عنوان کرد که در فرهنگ اسلامی از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی گفت: با توجه به شرایط زیست محیطی کشور باید جنگلها و منابع طبیعی را حفظ کنیم و این پیام را باید به نسل جوان و خانوادهها منتقل کنیم تا توجه و رسیدگی به منابع طبیعی تبدیل به یکی از موضوعهای مهم فرهنگی در کشور شود.
به گزارش ایرنا، ۱۵ تا ۲۱ اسفند با عنوان «هفته منابع طبیعی» نامگذاری شده که نخستین روز این هفته «روز درختکاری» است.
نظر شما