با فروکش کردن موج ششم کرونا با سویه اومیکرون، موارد ابتلا و بستری بیماران کرونایی در اغلب نقاط کشور در حال کاهش است، اما چرخش کرونا هنوز ادامه دارد، به طوری که هر روز گزارشهایی از ابتلا، بستری و فوت هموطنان می شنویم.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۸ هزار و ۱۱۶ نفر رسید و ۶ هزار و ۴۲۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد.
با وجود سیز نزولی شیوع کرونا، هنوز ۱۴۸ شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی، ۱۹۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۰۱ شهرستان در وضعیت زرد و تنها ۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
کارشناسان تاکید دارند که به ویژه در این روزها، مردم برای کنترل ویروس کرونا باید احتیاط بیشتری کرده و با جدیت بالا، مقررات اعلام شده از جمله استفاده از ماسک و فاصله فیزیکی را رعایت کنند.
این در حالی است که با وجود تلاشهای مسئولان و کادر بهداشت و درمان برای مقابله با بیماری کووید ۱۹، عادیانگاری برخی از افراد ادامه دارد و مقاومت هایی نیز در برابر تزریق واکسن دیده می شود.
کرونا همچنان قربانی میگیرد
طی شبانه روز گذشته، یک فوتی ناشی از کرونا در ایلام ثبت شد و مجموع فوتی های استان یک هزار و ۲۱۶ نفر شد.
۸۶ ابتلای جدید کرونا هم طی همین مدت در استان شناسایی شده و ۲۱ ابتلای جدید کرونا در مراکز درمانی بستری شدند که تعداد بستری ها به ۷۳ نفر کاهش یافت.
شهرستان های چرداول، دره شهر، آبدانان، دهلران و مهران در وضعیت قرمز و شهرستان های ایلام، ایوان، چوار، هلیلان، سیروان، ملکشاهی و بدره نیز نارنجی هستند.
در خوزستان، ۴۳۷ بیمار جدید کرونایی طی دیروز شناسایی شدند که نسبت به روز قبل از آن ۳۹ نفر کمتر شده است.
سخنگوی ستاد کرونا خوزستان بامداد دوشنبه گفت: در ۲۴ ساعت گذشته چهار هزار و ۹۲۸ بیمار کرونایی به مراکز بهداشتی، درمانی و بیمارستان های خوزستان مراجعه کردند که این میزان نسبت به روز گذشته ۵۷۹ مورد کمتر شده است.
در ۲۴ ساعت گذشته، همچنین ۹ نفر در خوزستان به دلیل ابتلا به کرونا جان باختند که این میزان نسبت به روز قبل هشت نفر کمتر شده است اما اکثر جان باختگان فاقد سابقه واکسیناسیون کرونا بودند، همچنین بیماری زمینه ای داشته و یا دیر به مراکز درمانی مراجعه کرده اند
در حال حاضر ۸۵ درصد از جمعیت هدف استان یک دُز، ۷۳ درصد ۲ دُز و ۳۰ درصد سه دُز واکسن تزریق کرده اند.
در حال حاضر یک شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز، ۱۲ شهرستان نارنجی و ۱۴ شهرستان زرد کرونایی هستند.
اما وضعیت در جزیره کیش در هرمزگان، هنوز بحرانی و قرمز است.
به بیان محمدرضا رضانیا رییس مرکز توسعه سلامت کیش، با توجه به روند آمار شناسایی بیماران مبتلا به سویه اومیکرون ویروس کرونا، این جزیره هم اکنون در قله پیک شیوع این وروس قرار گرفته است.
با این حال، در چند روز گذشته آمار مراجعه سرپایی و شناسایی بیماران مثبت روند افزایشی نداشته است.
رییس مرکز توسعه سلامت کیش یادآور شد: در چند مدت گذشته شاهد کم رنگ شدن رعایت دستورالعمل های بهداشتی به کمترین حد در جزیره هستیم که روند این وضعیت با توجه به سرعت انتشار سویه اومیکرون می تواند پیک را دوباره فعال کند.
رضا نیا ادامه داد: در ۲ هفته آینده برای جلوگیری از فعال شدن دوباره پیک، صنوف باید به شدت در رعایت شیوه نامه های بهداشتی در جزیره پای کار بیایند و جوامع نیز باید در این راستا برای صنوف ابزارهای تشویقی و تنبیهی قرار دهند.
وی همچنین از کاهش استقبال مردم از واکسیناسیون کرونا به ویژه دُز سوم خبرداد و افزود: همانند بسیاری از نقاط کشور در این جزیره آمار مراجعه کودکان بالای پنج سال پایین است که توصیه اکید داریم که مردم برای جلوگیری از ابتلای خود و خانواده حتما در فرایند تزریق واکسن مشارکت داشته باشند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم از فوت هفت نفر در یک روز بر اثر ابتلا به کرونا در این استان خبر داد و افزود: در حال حاضر ۱۷۶ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان های هرمزگان بستری هستند.
در هرمزگان، ۵۷۶ هزار و ۷۲۵ دُز در مرحله سوم ،یک میلیون و ۲۶۷ هزار و ۲۴ دز در نوبت دوم و یک میلیون و ۴۶۵ هزار و ۳۰۲ دز در مرحله اول تزریق شده است.
خبر کرونایی دیگر به یزد مربوط می شود که براساس آن، مشخص شد غلامحسین دشتی رییس شورای اسلامی شهر یزد روز دوشنبه به علت ابتلا به کرونا فوت کرد.
اما از اردبیل خبر رسید که با فوت سه نفر دیگر از مبتلایان کرونا در شبانهروز گذشته، مجموع جانباختگان کرونا در این استان به ۲ هزار و ۷۴۳ نفر رسید.
همچنین طی شبانهروز گذشته، ۲۹ بیمار جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شدند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل تاکید کرده است که با توجه به روند شکننده شیوع کرونا، همراهی مردم و رعایت پروتکلهای کنترل این بیماری بسیار ضروری است.
هماکنون شهرستانهای مشگینشهر، پارسآباد ، اردبیل ، گرمی ، بیلهسوار ، کوثر و نیر در وضعیت نارنجی و شهرستانهای خلخال ، اصلاندوز ، سرعین و نمین در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.
کرونا در لرستان هم در شبانه روز گذشته چهار قربانی گرفت و ۱۳۴ مبتلای جدید به کرونا در لرستان شناسایی شدند.
اکنون شهرستانهای بروجرد ، الیگودرز، پلدختر و کوهدشت و دلفان در وضعیت قرمز، شهرستانهای خرمآباد، دورود، ازنا، سلسله و رومشکان در وضعیت نارنجی و شهرستان چگنی در وضعیت زرد قرار دارند.
در سیستان و بلوچستان، با ابتلای ۲۳۶نفر دیگر به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان این ویروس در استان تاکنون به ۱۶۶هزار و ۵۴۴ نفر رسیده است.با فوت سه نفر دیگر شمار درگذشتگان ناشی از کرونا هم به ۲ هزار و ۷۵۹ نفر رسید.
هر چند طبق اطلاعات موجود قدرت بیماریی زایی این سویه کمتر است امّا قدرت سرایت بالای آن به اثبات رسیده و در صورت شیوع گسترده ویروس در جامعه بسیاری از افراد و در راس آنان سالمندان، مادران باردار، کودکان و بیماران خاص نیاز به بستری در بیمارستانها پیدا میکنند و به صورت ناگهانی با حجم وسیعی از مراجعات به بیمارستان ها و مراکز درمانی مواجه خواهیم شد.
در خبری دیگر، رییس اداره صنعت، معدن و تجارت ایرانشهر با بیان اینکه پنج تیم سیار از مرکز بهداشت با حضور در بازار کار تزریق واکسن کرونا کسبه را بر عهده دارند گفت: افرادی که تا کنون سه دُز واکسن را تزریق نکرده باشند اجازه فعالیت در بازار را ندارند.
اما در خراسان رضوی، رییس اتاق اصناف مشهد اعلام کرد که طبق بررسیهای انجام شده تاکنون افزون بر ۳۰ درصد از صاحبان واحدهای صنفی در این شهرستان، دز سوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
محمود بنانژاد افزود: نظارت و کنترل هوشمند تزریق واکسن در اصناف با جدیت در حال اجراست و بدین منظور کدهای ملی صاحبان صنوف به معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد داده شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان هم از مرگ یک بیمار دیگر در ۲۴ ساعت گذشته و شناسایی ۷۶ بیمار بستری جدید مشکوک و قطعی خبر داد.
دکتر «علیرضا توقیری»خاطرنشان کرد: در این مدت زمان ۱۶ بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبت های ویژه «آی.سی.یو» مراکز درمانی استان بستری شدند همچنین مجموع بیماران شناسایی شده تاکنون به ۱۴۲ هزار و ۷۷۱ نفر رسیده است.
تاکنون سه میلیون و ۹۰ هزار و ۵۸۷ دُز واکسن کرونا (نوبت اول، دوم و یادآور) برای جامعه هدف در استان همدان تزریق شده است.
از مجموع ۱۰ شهرستان تابع استان همدان ، شهرستان فامنین، رزن و درگزین در وضعیت قرمز کرونایی و هفت شهرستان مابقی در وضعیت نارنجی قرار دارند.
واکسیناسیون در کشور ادامه دارد
در حالی که تامین و تزریق واکسن کرونا در کشور ادامه دارد، هترین زمان و فرصت طلایی برای تکمیل آن به گفته دبیر کمیته علمی کشوری کرونا، در سیر نزولی پیکهای بیماری است زیرا تعداد مبتلایان کمتر است و میتوان از این فرصت برای تکمیل واکسیناسیون کرونا استفاده کرد.
در آذربایجان غربی، به گفته رییس کارگروه اطلاعرسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا، تاکنون پنج میلیون و ۸۰۶ هزار دُز واکسن کرونا در استان تزریق شده و این روند همچنان ادامه دارد که البته برای سرعت گرفتن آن از شهروندان می خواهیم که برای دریافت دُز های مختلف به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
علی افشانی افزود: از کل واکسیناسیون صورت گرفته در استان، ۲ میلیون و ۵۹۵ هزار دُز مربوط به نوبت اول بوده که پوشش ۸۲ درصدی جامعه هدف را داشته است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفته است که شمار مراجعه کنندگان مبتلا به کرونا به مراکز درمانی استان طی یک هفته گذشته ۴۰ درصد کاهش یافته و پیشبینی می شود طی روزهای آینده آمار بستری ها نیز کاهش یابد.
اما براساس اعلام رسمی، ۴۱درصد جمعیت بالای ۱۸ سال آذربایجانشرقی، معادل یک میلیون و ۳۸۸ هزار و ۴۱۴ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردند.
۸۵ درصد جمعیت آذربایجان شرقی یعنی ۲ میلیون و ۸۲۸ هزار و ۱۴۴ نفر دز دوم واکسن را دریافت کرده اند و این در حالی است که سه میلیون و ۱۱۲ هزار و ۱۷۳ نفر، معادل ۹۴ درصد جمعیت استان دز اول واکسن را تزریق کرده اند.
همچنین اعلام شد که ۵۹۷ بیمار کرونایی در بیمارستان های آذربایجان شرقی بستری هستند و طی 24 ساعت گذشته، 10 نفر هم بر اثر کرونا قوت کردند.
اکنون ۱۰ شهرستان آذربایجان شرقی در وضعیت قرمز کرونا، پنج شهرستان در وضعیت نارنجی و ۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند و هیچ شهرستانی در استان آبی نیست.
در کردستان که هم اکنون سنندج، سروآباد، بیجار و دهگلان در وضعیت قرمز کرونایی، قروه و دیواندره در وضعیت نارنجی و بانه، سقز، مریوان و کامیاران در شرایط زرد قرار دارند. ۸۴ درصد جمعیت استان دُز اول، ۷۴ درصد دُز دوم و ۲۹ درصد دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
به گفته مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریها در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، در شرایط کنونی که امیکرون به سرعت در حال گسترش است، مردم باید ایمنی خود را تا حد امکان در برابر این بیماری افزایش دهند که مهم ترین توصیه در این زمینه، دریافت واکسن به ویژه تکمیل واکسیناسیون با دریافت دُز سوم است.
در همین حال در خوزستان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آبادان با تاکید بر ضرورت پوشش حداکثری دُز سوم واکسن کرونا در منطقه جنوب غرب استانگفت: تنها ۸۱ هزار و ۹۶ نفر از جمعیت آبادان، خرمشهر و شادگان برای تزریق نوبت سوم واکسن کرونا اقدام کردهاند.
ساسان قربانی افزود: جمعیت گروه هدف در جنوب غرب خوزستان ۴۲۲ هزار و ۶۱۷ نفر است که تا کنون تنها ۱۹ درصد برای تزریق نوبت سوم واکسن اقدام کرده اند.
گزارش کرونایی
نظر شما