به گزارش ایرنا، روابط عمومی شرکت آب منطقهای اصفهان، روز دوشنبه به نقل از محمود چیتیان افزود: از سال ۸۴ تاکنون هفت هزار و ۸۰۴ حلقه چاه غیرمجاز در استان پُر و مسلوبالمنفعه شده است.
وی ادامه داد: همچنین از سال ۹۶ تاکنون، نصب سه هزار و ۲ کُنتور حجمی هوشمند الکترومغناطیس روی چاههای کشاورزی، صنعتی و خدمات دولتی از دیگر اقدامات مرتبط با طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی بود.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان خاطرنشان کرد: از سال ۹۵ تاکنون حدود ۱۵ هزار و ۸۰۰ پروانه بهرهبرداری کشاورزی، اصلاح و تعدیل شد که کاهش حجم ۸۲۰ میلیون مترمکعبی در پروانههای بهرهبرداری را در پی داشت.
چیتیان با تاکید بر ضرورت تقویت گروههای گشت و بازرسی منابع آب در سطح دشتهای استان اظهار داشت: ۶۲ گروه برای گزارش بهموقع و جلوگیری از بسیاری از تخلفات آبی در سطح استان فعالیت دارند که در مدت اخیر نیز سه هزار و ۷۰۰ دستگاه و ادوات حفاری غیرمجاز را کشف و ضبط کردند.
وی ادامه داد: با اقدامات انجام شده، شاهد صرفهجویی حدود ۲۲۳ میلیون مترمکعبی در منابع آب زیرزمینی استان بودیم.
معاون شرکت آب منطقهای اصفهان افزود: در راستای چارهاندیشی برای کنترل اُفت و کسری مخزن در آبخوانها، وزارت نیرو با تعریف طرح تعادل بخشی، تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب در سال ۸۴، برنامههای خود را برای بهبود وضعیت منابع آب زیرزمینی آغاز کرد.
چیتیان با تأکید بر تغییرات انجام شده در این طرح خاطرنشان کرد: در ادامه اصلاحات این طرح با نام طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی مشتمل بر ۱۵ پروژه در جلسه پانزدهم شورای عالی آب کشور تصویب شد.
وی به پیادهسازی نرمافزار جامع بانک اطلاعات منابع آب(ساماب) در سطح استان با پیشرفت ۱۰۰ درصدی نیز اشاره کرد و گفت: مطالعات الزامات پیادهسازی بازار محلی آب، تبادل حقابهها در دشتهای پایلوت اصفهان، بُرخوار و کاشان و همچنین پیادهسازی مدیریت مشارکتی آب زیر زمینی یا تشکل "آب بَران" در دشت پایلوت مهیار جنوبی و دشت آسمان نیز انجام شده است.
معاون آب منطقهای اصفهان یادآور شد: اطلاع رسانی و فرهنگ سازی هفت گروه عمده اثرگذار شامل کشاورزان، مقامات اجرایی، دانش آموزان، بانوان، روحانیان، تشکلهای مردمی، قضات و نیروی انتظامی، رسانهها با استفاده از خدمات مشاور در سطح استان نیز بطور جدی ادامه دارد.
به گزارش ایرنا، حفر چاه آب در اصفهان بدلیل خشکی زایندهرود بشدت افزایش یافته بطوریکه تاکنون افزون بر ۱۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز فعال در این استان شناسایی شده است.
سالانه سه میلیارد و ۶۷۰ میلیون مترمکعب از آبهای زیرزمینی و چاههای این استان بصورت مُجاز و غیرمجاز استخراج میشود.
۳.۳ میلیارد مترمکعب از این میزان را چاههای مُجاز استحصال میکنند و ۳۷۰ میلیون مترمکعب نیز مربوط به چاههای غیرمجاز است.
نظر شما