آغاز روند بررسی عضویت اوکراین، گرجستان و مولداوی در اتحادیه اروپا

تهران- ایرنا- اتحادیه اروپا روند بررسی درخواست الحاق سه کشور اوکراین، گرجستان و مولداوی را آغاز کرد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از خبرگزاری فرانسه، در پی بروز جنگ در اوکراین، این کشور به همراه گرجستان و مولداوی درخواست رسمی الحاق خود را به اتحادیه اروپا ارائه دادند و به گفته ریاست فرانسوی شورای اتحادیه اروپا، روند بررسی این درخواست ها از دیروز دوشنبه (۷ مارس/ ۱۶ اسفند) آغاز شد.

کمیسیون اروپا باید نظر رسمی خود را بیان کند و ۲۷ عضو باید قبل از مذاکرات طولانی و پیچیده تصمیم بگیرند که آیا وضعیت نامزدی را به متقاضیان اعطا کنند یا خیر. پیشتر دو سال طول کشیده بود که این کمیسیون نظر خود را در مورد الحاق رومانی اعلام کند.

چندین کشور عضو از درخواست عضویت این سه کشور حمایت کرده‌اند، اما این روند طولانی است و الحاق نیاز به اتفاق آرا دارد. «چارلز میشل» رئیس شورای اروپا روز دوشنبه پس از تازه‌ترین دیدار خود با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین، در پیامی در توئیتر گفت: «در روزهای آینده درباره درخواست اوکراین برای عضویت بحث خواهیم کرد».

 زلنسکی از اتحادیه اروپا خواسته بود که بدون فوت وقت الحاق اوکراین را بپذیرد. ادغام در اتحادیه اروپا یک فرآیند طولانی مدت است تا زمان کافی برای نزدیک کردن قوانین کشور نامزد به قوانین اروپایی وجود داشته باشد. این امر مستلزم مذاکرات پیچیده در مورد بسیاری از موضوعات و معیارهای دشواری همچون ثبات سیاسی و اقتصادی است که پذیرش آن برای کشوری در حال جنگ دشوار است.

این گزارش حاکی است: رویه جدیدی برای الحاق به اتحادیه اروپا تصویب شده که سخت‌تر و برگشت‌پذیر است و در آن امکان تعلیق یا توقف مذاکرات با نامزدها در نظر گرفته شده است.

امروز پنج کشور آلبانی، مقدونیه شمالی، مونته نگرو، صربستان و ترکیه برای الحاق به اتحادیه اروپا در وضعیت نامزدی عضویت به سر می برند.

به گزارش ایرنا، الحاق رومانی به اتحادیه اروپا ۱۰ سال به طول انجامیده که این امر از پیچیدگی و زمان بر بودن این روند به شکل عادی حکایت دارد. زلنسکی در ارائه درخواست الحاق کشورش به اتحادیه اروپا از بررسی این درخواست از عبارت «روند ویژه» ای سخن گفته که اصلا در منشور اتحادیه پیش‌بینی نشده است. اگر قرار باشد که اوکراین از چنین چیزی بهره‌مند شود این روند باید با اصلاح در معاهده ایجاد شود که این امر مدتها زمان لازم دارد.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری روسیه  روز ۲۱ فوریه/۲ اسفندماه با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانتسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. پوتین سه روز پس از آن نیز  پنجشنبه گذشته (۵ اسفند)   آغاز «عملیات نظامی ویژه» علیه اوکراین را اعلام کرد و روابط پرتنش مسکو- کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری ها در اوکراین همچنان ادامه دارد و امروز وارد سیزدهمین روز خود شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha