به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی این اداره کل، احمد آخوندی ابراهیم آبادی با بیان اینکه بافت ثبت شده جهانی و نیز بافت تاریخی شهر یزد در حال آماده شدن برای پذیرایی از مسافران نوروزی است، افزود: یکی از اقدام هایی که برای نوروز سال ۱۴۰۱ شمسی در حال انجام هست، محدود کردن تردد در عرصه ثبت جهانی است.
وی بدون اشاره در مورد نحوه تردد خودروها و موتورسیکلت های ساکنان بافت تاریخی شهر یزد با بیان اینکه مدیریت تردد با اهتمام و همکاری شهرداری در دست بررسی است، تصریح کرد: در ایام نوروز پیش رو پیاده محوری با رویکرد محدود کردن تردد خودروها و موتورسیکلتها در بافت تاریخی اجرا می شود.
این مسئول با اشاره به اینکه سرویسهای بهداشتی بافت تاریخی در حال آماده شدن برای استفاده گردشگران نوروزی است، گفت: ۲ سرویس بهداشتی در حال بهسازی و مرمت است تا بتواند در ایام نوروز مورد استفاده قرار گیرد.
آخوندی ابراهیم آبادی با بیان اینکه این سرویسهای بهداشتی جوابگوی نیاز گردشگران نیست ، گفت: سرویس های بهداشتی مسجدها نیز در این ایام در بافت تاریخی باز و مورد استفاده گردشگران و مسافران قرار می گیرد.
یونسکو، شهر یزد را منحصر به فرد، استثنایی و نمایانگر یک سنت فرهنگی و تمدنی ارزشمند معرفی کرد که نمونه برجستهای از محل زندگی سنتی انسان در قالب یک فرهنگ هماهنگ و همسو و تعاملگونه با محیط زیست است که تحت تأثیر تغییرات غیرقابل بازگشت و آسیبپذیر است و مردمان این دیار به خوبی در طول قرنها همسو با طبیعت، زندگی کرده و فرهنگی غنی و پایدار را پدید آوردهاند.
بافت تاریخی یزد به مساحت ۷۴۳ هکتار و مساحت حریم پنج هزار هکتار در سال ۱۳۸۴ شمسی به ثبت ملی رسید،این استان یکهزار و ۶۰۰ اثر تاریخی ثبت شده غیرمنقول و ۶۰۰ بنای تاریخی ثبت شده ملی دارد که میزبان گردشگران داخلی و خارجی است.
تعداد آثار شناسایی شده تاریخی، فرهنگی و چشم اندازهای طبیعی استان ۶ هزار و ۵۰۰ مورد اعلام شد.
این استان ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی دارد و شهر یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی ارزشمندی است.
یزد با عناوینی همچون شهر بادگیرها، شهر کار ، کاریز و کاهگل، دارالعباده، حسینیه ایران، شهر دوچرخهها، شیرینی، شهر قنات، قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب شناخته میشود.
استان یزد یک میلیون و ۲۳۶ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۷ درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها و مناطق عشایری زندگی می کنند.
نظر شما