ساز تولید محصول از سه ایده استارتاپی در مازندران کوک شد

ساری - ایرنا - ساز تولید سه محصول جدید بر اساس ایده ارائه شده در سومین دوره استارتاپی کسب‌ وکار (کوک) دانشگاه مازندران کوک شد و قرار است این سه محصول با استفاده از امکانات این دانشگاه تولید شود.

به گزارش ایرنا، این سه ایده شامل تولید پلی لاکتیک اسید با پسماند لبنی، تولید کیسه های یورستومی مخصوص بیماران سرطانی وتولید شکر رژیمی برپایه سبوس گندم است که برای جذب سرمایه‌گذار و تولید در مقیاس صنعتی به مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه مازندران معرفی شدند.

سومین دوره استارتاپی کسب و کار با عنوان کوک با هدف فرهنگ سازی کار آفرینی ، ترویج کسب و کار و رفع چالش ها و نیاز های صنایع و جامعه  پس از یک دوره وقفه یک ساله  از تاریخ ۱۵ تا ۱۸ اسفندماه به مدت سه روز در پردیس دانشگاه مازندران برگزار شد.در این دوره از رقابت ها ۱۱۰ تیم برای جشنواره این استارتاپ ایده های کار آفرینی ارسال کردند که پس از دو دوره داروی ۱۱ اثر برتر برای  شرکت در کلاس های استارتاپی و ارائه ایده های خود  در روز اختتامیه انتخاب شدند.

اولین دوره و دومین دوره این استارتاپ در سال ۹۷ و ۹۸ به میزبانی دانشگاه مازندران برگزار شد ولی در سال ۹۹ به علت شیوع کرونا و تعطیلی دانشگاه ها  این رویداد ملی برگزار نشد.

در مراسم اختتامیه امروز با انتخاب داوران به ترتیب به  سه تیم «صنایع سبز» با ایده پسماند صنایع معدنی ، تیم «نانو بگ » با ایده کیسه یورستومی برای افراد سرطانی و تیم «ای کور» با ایده شکر رژیمی بر پایه سبس گندم به عنوان نفرات اول تا سوم به عنوان ایده برتر هدایایی به مبلغ چهل میلیون، شصت میلیون و هشتاد میلیون تومان اهدا شد و در نهایت ایده این سه تیم به  بنیاد ملی نخبگان و مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه مازندران برای ساخت محصول اولیه و ثبت شرکت معرفی شدند.

 ایده تیم صنایع سبز در خصوص بهینه سازی تولید پسماند بوده و قرار است از پسماند صنایع لبنی که غالبا اکثر این پسماند را آب پنیر تشکیل می دهد ، پلی لاکتیک اسید تولید شود. پلی لاکتیک اسید یکی از مهم ترین پلیمر های موجود در جهان است و به عنوان دومین پلیمر پرمصرف در جهان شناخته شده که در صنایع مختلفی از جمله کشاورزی، الکترونیک و صنایع داروسازی و پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. 

ایده تیم نانو بگ  ساخت کیسه های یورستومی  بر پایه نانوذرات بوده  که کاربرد آن برای  استفاده بیماران سرطان مثانه می باشد . این افراد به یک کیسه یورستومی احتیاج پیدا می کنند. در حال حاضر این کیسه ها از کشور کانادا وارد می شود و  متاسفانه در ایران تاکنون  به دلیل محدود بودن مواد اولیه تولید داخلی نداشته است ، ولی بنا بر اظهارات تیم نانو بگ آنها توانستند بر پایه نانو فناوری،  کیسه هایی را تولید کنند که حجمشان قابل افزایش است و عفونت ناشی از شکم بیمار را به صفر درصد می رساند. هزینه کمتر و طول عمر بیشتر از مزایای تولید این کیسه یرپایه نانوذرات می باشد. 

 ایده تیم ایکور نیز تولید شکر رژیمی بر پایه سبوس گندم برای بیماران دیابتی بوده است.

حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از رویدادهای استارتاپی

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی  در این مراسم از برگزاری رویدادهای استارتاپی در کشور استقبال کرد و گفت: این وزارتخانه تمام تلاش خود را برای حمایت از رویدادهایی که سبب ایجاد کسب و کار می شود خواهد کرد.

سیدمحمدرضا حسینی افزود:یکی از راه های سلوک رفع نیار مردم است و کار آفرینی، تولید شغل و هر حرکت و اندیشه ای که  مقدمه کار و کار افرینی باشد یک حرکت الهی است.

وی بیان کرد:باید کسب و کار های استارتاپی به سمت و سویی حرکت کنند که نیاز های جامعه را شناسایی و در راستای برطرف کردن آن گام بردارند.

ساز تولید محصول از سه ایده استارتاپی در مازندران کوک شد

روحیه کارآفرینی باید در دانشجوها احیا شود

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران نیز در این اختتامیه با بیان این که در حال حاضر کشور با موانع و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند گفت: در برابر این مشکلات توانمندی های دانشجویان و نخبگان ما زیاد است و ما باید راهی بیابیم تا این توانمندی ها را به نیاز ها اتصال دهیم.

جمال قاسمی با تاکید بر اینکه باید از مسیر علمی توسعه ایجاد شود افزود: تکیه صرف بر منابع  کشور نمی تواند سبب توسعه شود بلکه لازمه اصلی توسعه شناسایی مسیر های علمی برای رسیدن به آن است.

وی ادامه داد: مشکل فعلی کشور ما در عدم بهره وری و نبود فعالیت های علمی همگام با نیاز جامعه است که باید در این راستا تلاش کنیم تا دانشگاه های آموزش محور را به سمت دانشگاه های کار آفرین و جامعه محور سوق دهیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران گفت: در حال حاضر باید تمام تلاش ما این باشد که روحیه کارآفرینی  در دانشجویان احیا و تقویت شود.

وی برگزاری رویداد استارتاپی کسب و کار را مقدمه ای برای تقویت روحیه کار آفرینی دانشجویان عنوان کرد و ادامه داد: این استارتاپ سبب همکاری بین دانشگاه، صنعت و جامعه شده است و برگزاری آن گامی در جهت ایجاد دانشگاه کارآفرین و جامعه محور می باشد.

لزوم ورود فناوری های جدید به صنعت

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک های صنعتی مازندران نیز در رویداد بر لزوم ورود فناوری های جدید به صنعت استان تاکید کرد و گفت: متاسفانه اکثر واحد های صنعتی در استان با فناوری های قدیمی مشغول به تولید هستند و این یکی از چالش های اصلی صنعت در استان مازندران می باشد.

کامران علی پور افزود: لازم است فناوری های جدید به صنعت القا شود و از این رو تمام تلاش ما این است که با همکاری دانشگاه پل ارتباطی  بین صنعت و دانشگاه برقرار کنیم تا از طریق ایده های دانشگاهی چالش موجود در صنعت استان را کمرنگ کنیم.

وی یکی دیگر از مشکلات صنعت را در عدم پیوستن به بازار های ملی و بین المملی عنوان کرد و ادامه داد: در راستای تحقق توسعه بازار واحدهای صنعتی  شرکت شهرک های  صنعتی به دنبال شناسایی نیازهای فناورانه و برگزاری رویدادهای استارتاپی با همکاری دانشگاه ها است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha