به گزارش ایرنا، رحمت صادقی روز چهارشنبه در دومین همایش بینالمللی توسعه گردشگری به میزبانی دانشگاه کردستان در سنندج اظهار داشت: کنفرانسها و همایشها با ۲ هدف نشان دادن دستاوردها و پژوهشها، تبادل نظر، و انتقال دانش و دیگر هدف آن کە در سالهای اخیر بە آن توجە شدە است، مسوولیتپذیری دانشگاە و ارتباط دانشگاە با جامعە برگزار می شود.
وی از سە منظر دینی، فرهنگی و توسعەای بە اهمیت گردشگری اشارە کرد و افزود: آیەها و احادیث متعددی بە سیر و سفر انسان در زمین پرداختەاند و آن را مجرایی برای افزایش آگاهی و بصیرت و میل بە کمال عنوان کردە است.
رییس دانشگاه کردستان اضافه کرد: از منظر فرهنگی نیز گردشگری سبب آشنایی و تبادل فرهنگی با فرهنگهای دیگر خواهد شد کە این مهم بە توسعە فرهنگی منجر می شود.
وی افزود: از دیدگاە سرمایەای، گردشگری یکی از راەهای توسعە اقتصادی و اشتغالآفرینی است و بە عنوان یک صنعت سبز از آن نام بردە میشود.
رییس دانشگاە کردستان تاکید کرد: استان کردستان، استانی فرهنگی با جاذبەهای فرهنگی، تاریخی و طبیعی است کە پتانسیل فوقالعادەای برای صنعت سبز محسوب میشود.
صادقی گفت: باید پژوهشگران، پژوهشهای خود را بە سمت صنعت سبز و گردشگری هدایت کنند و بە صورت علمی و پژوهشی در صدد توسعە گردشگری استان برآیند.
کردستان ظرفیتهای ویژهای برای توسعه گردشگری دارد
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان هم در این همایش گفت: ظرفیتهای بالقوه و ویژهای برای ایجاد و توسعه پایدار گردشگری در کردستان وجود دارد که در اجرای طرحهای توسعهای و رونق اقتصادی کشور می تواند ایفای نقش کند.
یعقوب گویلیان افزود: از جمله این ظرفیت تبدیل شدن کردستان به دروازه گردشگری سلامت غرب کشور و ورود گردشگران عراقی در این حوزه به استان است که میتواند فرصتی بزرگ برای تعامل با کشورهای همجوار و اشتغالزایی، ایجاد درآمد و ارزآوری به منطقه باشد.
وی گفت: پس از تبادل تفاهمنامه توسعه همکاریها بین استان کردستان و اقلیم کردستان عراق، در ماههای گذشته شاهد ورود گردشگرانی از کشور عراق در قالب تورهای ورودی به استان بودیم.
گویلیان یادآور شد: اقدامات خوبی در روستاهای استان در حوزه اکوتوریسم و بومگردی برای جذب توریسم انجام شده که لازم است از این ظرفیتها برای افزایش تعداد گردشگران و بالابردن میزان ماندگاری آنان در استان بهرهبرداری شود.
به گفته وی، ثبتجهانی منظر فرهنگی تاریخی هورامان، ثبت مریوان بهعنوان شهرجهانی کلاش و همچنین سنندج بهعنوان شهر خلاق موسیقی در یونسکو، فرصتی طلایی برای رونق اقتصادی و توسعه گردشگری کردستان و معرفی بیش از پیش آن به علاقهمندان در داخل و خارج کشور است.
گویلیان اظهار داشت: امیدواریم با ارتقای مشارکت و تعامل بین ذینفعان و استفاده از ظرفیت جوامع محلی، فرآیند توسعه پایدار گردشگری در کردستان فراهم شود.
دومین همایش بین المللی گردشگری توسعه با محوریت توسعه پایدار گردشگری در محورهای مدیریت و گردشگری، بازاریابی و گردشگری، کارآفرینی و گردشگری، اقتصاد و گردشگری، توسعه پایدار و گردشگری، آموزش و گردشگری، فرهنگ و گردشگری تکنولوژی اطلاعات و گردشگری، هنر و گردشگری، بحرانها و گردشگری، انواع جاذبه های گردشگری و امکانات و زیرساخت های گردشگری امروز و فردا به میزبانی دانشگاه کردستان در حال برگزاری است.
نظر شما