حسن شکری روز جمعه در گفت و گو با ایرنا در خصوص عملکرد این نهاد طی یکسال اخیر، با بیان اینکه از ۱۸۸ هزار هکتار مساحت شهرستان دماوند در ۲ بخش مرکزی و رودهن ۱۵۵ هزار هکتار اراضی ملی است، اظهار داشت: در ۲ سال گذشته به منظور جلوگیری از زمین خواری و حفظ منابع طبیعی طرح کاداستر در دستور کار قرار گرفته و یکی از اقداماتی که از طریق این طرح حاصل خواهد شد آمایش سرزمین است.
وی با تاکید بر اینکه در تلاش هستیم تا طرح کاداستر تا پایان سال آینده نهایی شود، افزود: تاکنون در ۵۴ درصد و حدود ۱۰۰ هزار هکتار زمین شهرستان دماوند طرح کاداستر اجرا شده و این طرح شامل تمام اراضی ملی، مستثنیات و پلاکها خواهد شد.
این مسئول خاطرنشان کرد: پس از اجرای طرح تثبیت مالکیت دولت با اخذ سند تک برگ به نام دولت و نمایندگی سازمان جنگلها باید انجام شود.
شکری با تاکید بر اینکه از ۱۰۰ هزار هکتار، ۹۰ درصد اراضی ملی است، ادامه داد: تاکنون اخذ سند تک برگ ۷۶ هزار هکتار از اراضی ملی انجام شده و امیدواریم تا پایان سال اسناد باقیمانده را نیز اخذ کنیم.
وی با بیان اینکه تا کنون ۲۰ فقره حکم رفع تصرف در سطح حدود ۲۳ هکتار اجرا شده است، خاطر نشان کرد: از ابتدای سال جاری در مجموع حدود ۱۰۷ هکتار از اراضی ملی رفع تصرف و به دولت بازگردانده شده است.
این مسئول با بیان اینکه ۲۷ حوضه آبخیز داری در شهرستان دماوند وجود دارد، گفت: از این تعداد برای ۲۵ حوضه کار آبخیزداری انجام شده است و ۲ حوضه باقیمانده نیز در دست پیگیری است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند با بیان اینکه سال جاری چهار طرح مطالعاتی در این شهرستان در دستور کار قرار گرفت، اظهار داشت: پیمانکار این چهار حوضه انتخاب که مطالعات حوضه های قدیمی همچون تاروبار، دلیچای، آبعلی و دوآبی بازنگری و به روز میشوند تا اعتبارات جدید برای آنها جذب کنیم، پیمانکار این حوضه ها نیز انتخاب شده است.
وی با تاکید بر نیاز مبرم دماوند به حوضه آبخیزداری و ضرورت اختصاص اعتبار لازم ، تاکید کرد: در حال حاضر آنچه که به منظور انجام آبخیز داری لازم است حدود ۲۰۰ میلیارد تومان بوده تا بتوانیم به صورت سالانه انجام دهیم.
شکری خاطر نشان کرد: آبخیزداری به ۲ صورت مکانیکی و بیولوژیکی انجام میشود؛ در سطح شهرستان دماوند حدود ۱۰۰ سامانه علوفی وجود دارد که از این میزان فقط هشت طرح فعال است و باید استقبال لازم توسط بهره برداران انجام شود.َ
این مسئول با اشاره به اجرای طرح همیار طبیعت به منظور فرهنگ سازی و راهنمایی افراد برای حفظ طبیعت، یادآور شد: در سال گذشته توانستیم حدود ۲۵۰ همیار طبیعت جذب کردیم و امیدواریم با فعالیت بیشتر در این زمینه این آمار افزایش یابد.
شهرستان دماوند از جمله شهرستان های استان تهران است که بین دو محور مواصلاتی هراز و فیروزکوه قرار گرفته و در ۴۵ کیلومتری پایتخت قرار دارد.
نظر شما