کبری توکلی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: با توجه به وجود پدیده توفان همراه با ریزگرد طی روزهای اخیر در استان بوشهر و همزمان شدن با با عملیات گرده افشانی، باغدارانی که به روش مکانیکی ( پاشیدن گرده آسیاب شده پایه نر روی خوشههای ماده) گرده افشانی میکنند، به دلیل تشکیل لایه عایق از سوی ریزگردها بر سطح کلاله باعث ممانعت از دستیابی مناسب گردهها بر سطح کلاله میشود.
وی ادامه داد: این اثر نامطلوب ریزگردها، باعث کاهش باروری و در نتیجه کم شدن میوه نشینی و ریزش میوه در نخل را به دنبال دارد.
توکلی تاکید کرد: به همین دلیل همه باغدارانی که در چند روز گذشته به روش مکانیکی گرده افشانی نخیلات را انجام داده اند در شرایط پایدار جوی در روزهای آینده نسبت به تکرار عملیات گرده افشانی اقدام کنند.
وی اضافه کرد: گرده افشانی نخلها در استان بوشهر به عنوان نخستین مرحله داشت هر سال از اواسط اسفند ماه آغاز و با توجه به شرایط آب وهوایی هر منطقه تا اواخر فروردین ماه ادامه دارد.
به گفته توکلی گرده افشانی در استان بوشهر به ۲ روش سنتی یا دستی و مکانیکی ( گرده آسیاب شده پایه نر روی خوشههای ماده پاشیده میشود) انجام میشود.
سطح نخیلات استان بوشهر۳۱ هزار و ۴۳۰هکتار است که ۲هزارو ۷۰۰ هکتار از این نخیلات غیر بارور هستند و سالانه به طور متوسط سالانه ۱۷۴ هزار تن انواع محصول خارک، رطب و خرما در استان بوشهر تولید و روانه بازار میشود.
نظر شما