معاون دادستان مشهد: خرید و فروش مواد منفجره از ۶ ماه تا ۲ سال حبس دارد

مشهد- ایرنا- معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادستان مرکز خراسان رضوی گفت: طبق قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات، کسانی که به صورت غیرمجاز مواد منفجره را خریداری، نگهداری و اقدام به توزیع می‌کنند به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال محکوم می‌شوند که مجازات شدیدی است.

سید هادی شریعت یار روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به نزدیک بودن چهارشنبه آخر سال، افزود: یک رفتار ساده گاهی چندین عنوان مجرمانه دارد و ممکن است یک رفتار در چهارشنبه آخر سال، منجر به ایجاد اخلال نظم عمومی، تخریب اموال عمومی، دولتی و خصوصی شود و مجازات تا سه سال حبس نیز در نظرگرفته شده است.

وی خاطرنشان کرد: مواد محترقه جنس خطرناکی است و هر سال در آستانه چهارشنبه آخر سال خانواده‌های زیادی دچار آسیب و خسارت می‌شوند.

شریعت‌یار اضافه کرد: این موضوع از جهات مختلف قابل اهمیت است، در گذشته چهارشنبه آخر سال با سبک متفاوتی برگزار می‌شد که رسم خوب و بدون آسیبی بود اما امروز این رسم به سمت آتش‌بازی و استفاده از مواد محترقه تغییر رویکرد کرده است و در آستانه نوروز که افراد برای ورود به نوروز و جشن ملی آماده شده‌اند، حوادث چهارشنبه آخر سال کام خانواده‌ها را تلخ می‌کند.

وی با بیان اینکه سوختگی از بدترین نوع حوادث است، خاطرنشان کرد: دلیل ندارد در روزهای خوشی فردی با آتش بازی به خود و خانواده‌اش آسیب برساند.  

معاون دادستان مشهد اضافه کرد: خسارتهای جانی استفاده و ساخت مواد محترقه بسیار شدید است و علاوه بر زیان مالی، برخی افراد جان خود را نیز از دست داده‌اند.

شریعت‌یار افزود: استفاده‌کنندگان از مواد محترقه علاوه بر خود به دیگران نیز آسیب می‌زنند، لذا بحث دفاع از حقوق عامه مطرح است و دادستان مرکز خراسان رضوی به صورت جدی به این موضوع ورود و با قاطعیت برخورد می‌شود.

وی گفت: از هفته‌های گذشته این موضوع در دستور دادسرا قرار گرفته‌ است و در اولین مرحله به فروشندگان مواد محترقه تذکر داده می‌شود و در مرحله بعدی با خریداران و فروشندگان مواد محترقه برخورد جدی خواهد شد.

وی ادامه داد: آسیب ناشی از مواد محترقه علاوه بر جرم عمومی گاهی منجر به دیه و قصاص نیز می‌شود، لذا باید جوانان و نوجوانان توجه ویژه به این موضوع داشته باشند.

معاون دادستان مرکز خراسان رضوی اضافه کرد: رسانه‌ها، جامعه و خانواده‌ها نیز باید در زمینه ارائه اطلاعات و هشدارهای لازم به نوجوان و جوانان فعال باشند.

شریعت‌یار افزود: مغازه دارانی نیز که مواد محترقه دست ساز ارائه می‌کنند، بدانند رفتارشان خلاف عرف و اخلاق جامعه و خلاف مقررات صنفی است و به نوعی رفتار مجرمانه دارند که در صورت شناسایی، مغازه‌ها مهر و موم می‌شود و با نصب بنر تخلف آنها اطلاع‌رسانی خواهد شد.

به گزارش ایرنا، طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۱۴ نفر بر اثر حوادث چهارشنبه سوری سال ۱۳۹۹ در استان خراسان رضوی دچار سوختگی و مصدومیت شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha