به گزارش روز شنبه ایرنا، روزنامه گاردین نوشت: گروه های امداد رسان و موسسه های خیریه در کشورهای همسایه اوکراین که مسئولیت استقبال از پناهجویان را دارند گفته اند که شاهد مواردی از قاچاق انسان، ناپدید شدن کودکان، اخاذی و استثمار بیش از ۲.۵ میلیون نفر از اوکراینی ها بوده اند که مجبور به ترک کشورشان شده اند.
هماهنگ کننده سازمان حقوق بشر «هومو فابر» در لهستان گفت که موسسه خیریه متبوعش مواردی را مشاهده کرده که والدین کودکان خود را به تنهایی برای دیدار با خویشاوندان یا دوستان شان به مرز می فرستند و و این افراد در حالی وارد مرزها می شوند که کسی منتظر آنها نیست.
وی گفت: واضح است که این مساله برای کودک بسیار ناراحت کننده است و حتی می تواند باعث سرگردانی و در بدترین سناریوی ممکن ناپدید شدن آنها شود. ما همچنین گزارش هایی از قاچاق انسان و کار اجباری زنان در لهستان هستیم که با بدرفتاری و عدم پرداخت به موقع حقوق از سوی کارفرمایان مواجه می شوند. مواردی از اخاذی از اسناد شخصی و پول افراد نیز مشاهده شده است.
گاردین نوشت: تقریباً در هر ایستگاه قطار در نزدیکی گذرگاههای مرزی، انبوهی از مردم، اغلب مردان، تابلوهای مقوایی در دست دارند که به پناهندگان کمک میکند تا به مقاصد سراسر اروپا پرواز کنند.
هماهنگ کننده مذکور گفت: حدس می زنم که ۹۰٪ از آن مردان افرادی با نیت خوب هستند که کمک واقعی ارائه می کردند. با این وجود، وضعیت به خودی خود بسیار آشفته است و به طور بالقوه برای هر کسی ترسناک است، چه رسد برای فردی که از قبل در مضیقه بوده اند. ما نمیتوانیم این موضوع را رد کنیم که بخشی از افراد در میان این افراد صرفا جنایتکار و منتظر سوء استفاده از زنان آسیبپذیر بودند.
سازمان ملل به طور معمول اسامی پناهندگان را در مرزها ثبت و افراد آسیب پذیر مانند کودکان بدون همراه را شناسایی می کند. اکنون، به به دلیل حجم زیاد تعداد افرادی که در حال ورود به مرز هستند، و این واقعیت که مرزها عملاً تازه باز شده اند، این اتفاق رخ نمی دهد و این امر شناسایی کودکان بدون همراه و جدا شده را بسیار دشوار می کند.
جو انگلیش، سخنگوی یونیسف در این زمینه گفت سازمان متبوعش در حال ایجاد سیستمی از فضاهای امن موسوم به«نقطه آبی» برای کودکان در هفت کشور پذیرنده پناهندگان است.
نظر شما