پزشک فوق تخصص جراحی اطفال و رییس بخش اتاق عمل بیمارستان آنکولوژی امیر شیراز ، یکشنبه با بیان اینکه «احمد» پسربچه هفت ساله از ابتدای تولد در شیرخوارگاه و پرورشگاه اقامت دارد، گفت: ناصر نجمی پزشک ساکن بلژیک از حدود یک سال و نیم گذشته پس از مشاهده تصاویر صورت احمد، به دعوت دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای جراحی و درمان این پسر هفت ساله به شیراز سفر کرده و عمل های مختلفی برای بهبود شرایط ناهنجاری سر و صورت بیمار انجام شده است.
حمیدرضا فروتن در مورد شرایط این بیمار توضیح داد: قسمت هایی از صورت، فک و حدقه چشم و قسمتی از لب های احمد به طور مادرزادی وجود نداشته است که در مراحل اولیه، قسمت هایی از لب ها ترمیم و جراحی شده بود.
او ادامه داد: برای مشکل چشم و استخوان اطراف حدقه و فک بیمار نیز سی تی اسکن انجام و پس از آن در بلژیک با حمایت دکتر نجمی، کار ساخت این قسمت ها انجام شده است.
فروتن جراحی این بیمار را اقدامی بزرگ در حوزه پزشکی خواند که با مشارکت دکتر نجمی، دکتر رهسپار و دکتر قنبری جراحان فک و صورت، علی فروتن جراح پلاستیک، دکتر طاهری جراح مغز و اعصاب، بهزاد خادمی متخصص چشم و دکتر نادری متخصص بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مدت ۱۲ ساعت انجام شد و وضعیت چشم، صورت و لب بیمار به طور کامل بهبود یافت.
این پزشک فوق تخصص جراحی اطفال با بیان اینکه بیمار ۲۴ ساعت در ICU بستری بود، گفت: در حال حاضر احمد وضعیت خوبی دارد و می تواند به راحتی حرف بزند و شرایط جسمی او رو به بهبود است.
فروتن با اشاره به حمایت دکتر نجمی از بیمارانی که بضاعت کافی ندارد و انجام رایگان اینگونه موارد جراحی، ادامه داد: تمام وسایل مورد نیاز برای جراحی احمد، شامل پلیت های قابل جذب و وسایل لازم برای کاشتن استخوان های ساخته شده روی صورت بیمار و سایر تجهیزات موردنیاز که هزینه بسیار بالایی دارد، از سوی دکتر نجمی و خیریه دکتر نجمی تهیه شده و برای بیمار استفاده شده است.
جراح عمومی و فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی نیز در این مورد گفت: احمد با شکافی بین چشم و گوشه دهان به دنیاآمده است و در واقع کاسه چشم نداشت، فک بالایی کامل رشد نکرده بود و گونه نیز نداشت که باعث شده بود چشمش در کاسه چشم قرار نگرفته و در قسمت بیرون قرار گرفته بود.
پروفسور ناصر نجمی با بیان اینکه این کودک از بدو تولد از سوی پدر و مادر رها شده و در پرورشگاه زندگی می کند، افزود: در نخستین عملی که برای بیمار انجام شده بود، قسمتی از پوست پشت گوش بیمار برداشته شده و زیر چشم قرار گرفته بود تا چشم بسته باشد و آسیبی به چشم وارد نشود.
او اضافه کرد: در سن ۶ سالگی بیمار به کلینیک جراحی دکتر فروتن در شیراز مراجعه کرده و عکس هایی از صورت بیمار گرفته شد که پس از مشاهده عکس ها در بلژیک، اقدامات برای رفع مشکل احمد آغاز شد.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی ادامه داد: مشکلی که آن موقع وجود داشت این بود که به دلیل قرار گرفتن گوشه دهان بیمار زیر پلک چشم، احمد برای غذا خوردن و نوشیدن مشکلات زیادی داشت که تصمیم به جراحی بیمار گرفته شد و سال گذشته در شیراز، با کمک دکتر فروتن جراحی انجام شد و گوشه دهان برای احمد ایجاد شد؛ به طوری که بتواند غذا بخورد و در ادامه با توجه به عدم رشد استخوان های بیمار در دوره جنینی، بررسی ها برای نحوه ترمیم ناهنجاری های باقی مانده آغاز شد.
پروفسور نجمی با اعلام اینکه نصف صورت احمد سالم است، توضیح داد: این شرایط موجب شد بتوانیم با تهیه سی تی اسکن از قسمت سالم، جمجمه و فک پایین احمد به صورت دیجیتال در بلژیک بازسازی شده و قرینه قسمت سالم به صورت دیجیتال در قسمت دیگر بازسازی شود و شابلون هایی ساخته شد که بتوانیم هنگام عمل از آنها استفاده کنیم.
او با بیان اینکه استخوان های موردنیاز لازم است از جمجمه تهیه شود و برای فیکس کردن روی صورت نیازمند پیچ است، گفت: در اطفال از فلزات استفاده نمی شود و باید از مواد قابل جذب استفاده شود که در دنیا تنها یک شرکت آلمانی این مواد را تولید می کند و نیاز بود تمام وسایل و مواد مورد نیاز برای عمل از خارج از کشور وارد شود.
فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی در ادامه بیان کرد: با توجه به اینکه علاوه بر مشکلات استخوانی بیمار، در زمینه میزان پوست و بافت نرم نیز با محدودیت مواجه بویدم، با کمک تیم بزرگی از متخصصان و جراحان مغز و اعصاب اطفال، چشم اطفال و جراح پلاستیک و همچنین تیم بیهوشی با تجربه در بیمارستان نمازی شیراز، کار جراحی احمد به صورت تیمی انجام شد.
پروفسور نجمی با دعوت از افرادی که مشکلات مشابه دارند برای مراجعه به خیریه نجمی در درمانگاه شکاف لب و کام واقع در دانشکده دندانپزشکی شیراز، اضافه کرد: در خیریه نجمی تلاش می شود تا هزینه های درمان افراد بی بضاعت و کسانی که مشکلات مالی دارند، پرداخت شود و در حال حاضر نیز بیش از دو هزار بیمار در این درمانگاه خیریه دارای پرونده هستند و کارهای درمانی برای آنها انجام می شود.
نظر شما