۲۲ اسفند ۱۴۰۰، ۸:۵۸
کد خبرنگار: 1181
کد خبر: 84681585
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هوای ۶ شهر خوزستان در شرایط خطرناک قرار گرفت

۲۲ اسفند ۱۴۰۰، ۸:۵۸
کد خبر: 84681585
هوای ۶ شهر خوزستان در شرایط خطرناک قرار گرفت

اهواز - ایرنا - سامانه پایش کیفی هوای کشور، در پی ماندگاری گرد و غبار، هوای ۶ شهر خوزستان را در شرایط خطرناک اعلام کرد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا گرد و غبار برای دومین روز متوالی بیشتر شهرهای خوزستان را درگیر کرده است. بر همین اساس سامانه پایش کیفی هوای کشور در ساعت ۸ صبح، شاخص هوای شهرهای اهواز ۴۳۶، بندر امام ۵۰۰، دزفول ۳۲۴، رامشیر ۵۰۰، شادگان ۴۶۸ و شوشتر ۵۰۰ را در شرایط خطرناک اعلام کرده است.

در همین زمان شاخص کیفی هوای حمیدیه ۲۴۳ در شرایط بسیار ناسالم و شاخص کیفی هوای شهرهای اندیمشک ۱۸۴، بهبهان ۱۸۰ و سوسنگرد ۱۷۵ در شرایط ناسالم برای تمام گروه‌ها گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، وضعیت هوای شهرهای خوزستان از صبح دیروز (شنبه) دوباره با گرد و غبار همراه شده است. کارگروه شرایط اضطراری آلودگی هوای خوزستان صبح امروز (یکشنبه) زمان شروع کار اداره‌ها در هفت شهرستان شامل اهواز، کارون، باوی، بندرماهشهر، شوشتر، رامشیر و امیدیه را با ۲ ساعت تاخیر و فعالیت همه مقاطع تحصیلی، مراکز آموزشی و آموزش عالی این شهرستان‌ها را بصورت مجازی (برخط) اعلام کرد.

مرکز پایش و هشدار سریع گرد و خاک هواشناسی خوزستان شنبه شب با انتشار اطلاعیه، نسبت به ماندگاری توده گرد و خاک در مناطق شمالی، شمال غربی، غربی، جنوب غربی، مرکزی و جنوبی استان از اواخر وقت امروز (شنبه) تا اواخر وقت یکشنبه هشدار داده است.

اغلب شهرهای خوزستان از ۳۰ بهمن تا ۶ اسفند و از ۱۳ تا ۱۹ اسفند با گرد و غبار شدید مواجه بوده اما در این مدت کارگروه آلودگی هوای خوزستان تنها ۲ روز اداره ها را تعطیل کرده است.

این کارگروه برای دوم اسفند ادارات و مراکز آموزشی شهرستان‌های اندیمشک، دزفول، شوشتر، ایذه و مسجدسلیمان را تعطیل و برای ۱۴ اسفند ساعت کاری تمامی اداره های خوزستان را با ۲ ساعت تاخیر و اداره های شهرستان‌های اندیمشک، دزفول، شوشتر و بهبهان را تعطیل اعلام کرده است.

AQI شاخصی است که برای سنجش کیفیت هوا به کار می‌رود و نشان می‌دهد که هوای اطراف چقدر تمیز یا آلوده است و این حد از آلودگی چه اثراتی ممکن است بر سلامت افراد داشته باشد.

این شاخص بر اثراتی متمرکز است که افراد ممکن است چند ساعت یا چند روز بعد از تنفس در این هوا با آنها روبه رو شوند.

بر اساس این شاخص، از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.

در شرایط هوای ناسالم همه افراد در صورت قرار گرفتن درازمدت در معرض هوای با این شدت آلودگی ممکن است دچار علایم تنفسی شوند.همچنین افراد گروه حساس ممکن است دچار پیامدهای بیشتری شوند.

شرایط بسیار ناسالم بیانگر هشدار درباره بروز وضعیت اضطراری بهداشتی است و با احتمال بیشتر سلامت همه جمعیت به خطر می‌افتد.

شرایط هوای خطرناک نیز نشان‌دهنده وضعیت اضطراری هشدار بهداشتی است و همه افراد ممکن است دچار پیامدهای بهداشتی وخیم شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha