۲۲ اسفند ۱۴۰۰، ۱۱:۳۳
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 84681856
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هشت درصد اعتبارات جبران خشکسالی کشور به کردستان اختصاص یافت

سنندج- ایرنا- استاندار کردستان گفت: امسال از محل بودجه ستاد مدیریت بحران، ۲ هزار و ۴۱۰ میلیارد ریال معادل هشت درصد اعتبارات مربوط به جبران خشکسالی، به این استان اختصاص یافت که رقم قابل توجهی است.

به گزارش ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا روز یکشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان کردستان اظهار داشت: دولت نگاه ویژه‌ای به کردستان داشته و برای اولین بار، بیشترین تسهیلات مربوط به جبران خشکسالی در سال زراعی گذشته و امهال تسهیلات به این استان تعلق گرفته است.

وی همچنین از تخصیص ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار از مصوبات سفر وزیر نیرو به کردستان برای اجرای طرح انتقال آب از سد آزاد به تصفیه‌خانه سنندج خبر داد و افزود: از محل مصوبات همین سفر، ۵۰۰ میلیارد ریال نیز برای تکمیل سد چراغ ویس سقر تخصیص یافته است.

استاندار کردستان با بیان اینکه این استان نسبت به میانگین کشوری در بخش‌های مختلف جایگاه خوبی ندارد، ادامه داد: به کار بردن واژه محرومیت دردی از استان دوا نمی کند و بجای آن باید برای توسعه استان با تمام ظرفیت بهره برد.

زارعی کوشا به اختصاص هشت هزار میلیارد ریال اعتبار محرومیت زدایی به استان اشاره کرد و گفت: قرار است از طریق سپاه و بسیج این میزان اعتبار در پنج بخش برای نقاط محروم و روستایی استان هزینه شود.

تلاش برای ایمن سازی روستاهای استان در همه نقاط استان، و جذب اعتبارات بیشتر برای این بخش، لزوم هماهنگی و آمادگی همه  دستگاه های استان برای استقبال از مسافران نوروزی و امین سازی و خط کشی جاده های استان به ویژه کامیاران – سنندج و مریوان – سنندج از دیگر مواردی بود که وی به آن اشاره کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کردستان هم با بیان اینکه بیشترین میزان تسهیلات کم بهره برای جبران خشکسالی در کشور به استان اختصاص یافته است، گفت: ۲ هزار و ۴۱۰ میلیارد ریال برای جبران خشکسالی ناشی از کم آبی در سال زراعی گذشته به کردستان اختصاص یافته است.

محمد فلاحی به اختصاص ۴۶۵ میلیارد ریال اعتبار تسهیلات دیرکرد بخش کشاورزی نیز اشاره داشت و ادامه داد: بانک ها با هماهنگی و به بهترین شیوه برای پرداخت این تسهیلات به متقاضیان اقدام کنند.

وی همچنین خواستار تلاش همه دستگاه های متولی برای ارائه خدمات بهتر به مسافران نوروزی شد و افزود: باید تلاش کنیم حوادث رانندگی به کمترین میزان خود برسد.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان هم اظهار داشت: بر اثر خشکسالی در سال زارعی گذشته تولید محصولات کشاورزی بیش از یک میلیون تن معادل ۶۷ هزار میلیارد ریال کاهش یافت.

محمد پیشداد با اشاره به اینکه ۴۶۰ میلیارد ریال برای امهال تسهیلات پرداختی به استان اختصاص یافته است، افزود: ۶۱۴ میلیارد و ۸۹۳ میلیون ریال تسهیلات بین بانکی قرار است به متقاضیان پرداخت شود.

انتخاب ۲۲ روستای کردستان برای ایمن سازی

مدیرکل بنیاد مسکن کردستان نیز با اشاره به الزام شناسایی ۳۰ درصد روستاهای کشور برای ایمن سازی تا پایان برنامه ششم توسعه، اضافه کرد: از یک هزار روستای شناسایی شده در کشور، ۶۳ روستای آن مربوط به کردستان بود و ۲۲ روستا نیز اولویت بندی شد.

رضا قادری با بیان اینکه بیشتر روستاهای در نظر گرفته مربوط به بخش غربی استان است، ادامه داد: مطالعات این ۲۲ روستا انجام شده و مقرر شده اقداماتی مانند احداث پل، کانال، سیل بند و اجرای طرح های آبخیزداری انجام شود.

افزایش ۱۴ درصدی بارش ها در کردستان

مدیرکل هواشناسی کردستان نیز متوسط بارش ها از ابتدای مهر تاکنون را ۲۹۱ میلیمتر اعلام کرد و گفت: این رقم نسبت به بلند مدت نرمال و در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۴ درصد بیشتر است.

رحیم صدیقی یادآور شد: پیش بینی می شود امروز و فردا هوا غبارآلود باشد و از روز سه شنبه سامانه بارشی وارد استان شود که شاهد بارش پراکنده خواهیم بود.

کردستان یک میلیون و ۱۷۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۷۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود و ۳۵۰ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۲ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است.

از ۷۷۳ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات کشاورزی کردستان ۶۷۸ هزار هکتار آن دیم و ۹۵ هزار هکتار آن هم آبی است.

عمده محصول زراعی استان کردستان گندم و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تن در سال است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha