۲۲ اسفند ۱۴۰۰، ۱۷:۵۲
کد خبر: 84682559
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آمار جان باختگان مواد مخدر در استان اردبیل ۵۵ درصد کاهش یافت

اردبیل - ایرنا - دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل گفت: آمارجان باختگان مواد مخدر این استان در طول سال جاری نسبت به سال قبل ۵۵ درصد کاهش یافته است .

بهنام بهشتی روز یکشنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خلخال اعلام کرد: تعداد جانباختگان ناشی از سوءمصرف مواد مخدر استان اردبیل در سال جاری  ۳۵ نفر شامل ۳۴ مرد و یک نفر زن است.

وی اظهار کرد: در حالی که مجوع  امار فوت شدگان ناشی از سوء مصرف مواد مخدر  استان در سال گذشته ۶۲ نفر شامل ۶۰ مرد و دو زن می باشد کاهش ۵۵ درصدی امار فوت شدگان مواد مخدر امسال نسبت با سال قبل حاکی از موثر بودن تلاش های صورت گرفته از سوی همه دست اندرکاران در حول سه محور پیشگیری ،مقابله و درمان از سوی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در طول سال جاری است .

 بهشتی با بیان اینکه در حال حاضر  ۲۰ هزار و ۷۶۴ نفر در این استان در چرخه درمان از اعتباد به مواد مخدر قرار دارند اظهار داشت: همچنین در طول سال جاری بیش از ۲ هزار نفر از معتادین این استان با درمان موفق به ترک اعتیاد شده‌اند.

دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل با بیان اینکه امیدواریم با اجرای برنامه های جدید شورای مبارزه با مواد مخدر استان و همچنین حمایت خانواده ها و اقشار مختلف مردم تعداد بهبود یافتگان اعتیاد در سال اتی به بیش از ۲ هزار نفر امسال افزایش یابد اظهارکرد: با معرفی سازمان بهزیستی و با هدف اشتغال و در راستای حمایت از بهبود یافتگان ، اداره کل فنی و حرفه ای استان برای بهبودیافتگان از اعتیاد کارگاه و کلاس‌های آموزشی رایگان برگزار و گواهینامه مهارت صادر می‌کند.

بهشتی با بیان اینکه  ۱۱ مرکز بهبود اقامتی ترک اعتیاد (کمپ) در شهرستانهای این استان فعال هستند ، بیان کرد: از این تعداد هفت مرکز کمپ ترک اعتیاد معتادین خود معرف ، ۲ مرکز درمان اجتماع محور، یک مرکز جامع درمان و بازتوانی معتادان مردان و یک مرکز جامع درمان و بازتوانی معتادان زنان است.

وی با بیان اینکه  ۹۲ مرکز درمان سرپایی سوء‌ مصرف موادمخدر و روان‌گردان موسوم به (ام ان تی ) در سطح مرکز و شهرستانهای مختلف این استان فعال است، اظهار کرد: در این مراکز علاوه بر ارایه داروهای جایگزین مواد مخدر برای بهبودی معتادین ،خدماتی مانند مصاحبه انگیزشی ، گروه درمانی و خانواده درمانی توسط کارشناسان دوره‌ دیده و پزشکان متخصص به معتادان و مراجعه کنندگان ارائه می شود.

دبیرشورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان اردبیل از اجرای طرح جمع اوری معتادین متجاهر از ابتدای دی ماه امسال خبرداد و افزود : درحال حاضر آمار معتادان به مواد مخدر در استان اردبیل حدود ۶۰ هزار نفر برآورد شده که از این تعداد بیش از ۶۰۰ معتاد متجاهر هستند.

وی از تدوین نقشه راه ۵ ساله مبارزه با مواد مخدر از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور خبر داد و افزود:از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان ۱۴۰۵ همه استانهای کشور در ساس این نقشه راه وبا هدف تسریع در کار ریشه کنی مواد مخدر از جامعغه تلاش خواهند کرد .

بهشتی اطلاع رسانی و آگاه سازی جامعه از مضرات اعتیاد توسط ائمه جمعه، طراحی و انتقال ۷۸ عنوان پیام پیشگیری، طرح ۱۰۰ سوال و پاسخ دان به آنها با شرکت در مسابقه، برگزاری نشست خبری، استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های فضای مجازی برای آگاهی سازی مردم به ویژه جوانان و دایر کردن میز خدمت در سکونت های غیر رسمی و مناطق آلوده را از جمله برنامه های  پیش ینی شده سال اتی برای مبارزه با مواد مخدر در استان عنوان کرد.

وی برپایی نمایشگاه در مناطق شهری و روستایی به ویژه در مناطق محروم و آلوده، تقدیر از فعالان حوزه مبارزه با مواد مخدر و یاریگران زندگی، توزیع بسته های آموزشی، پخش تیزر تبلیغاتی، تبلیغات محیطی با همکاری شهرداری ها و برگزاری نشست به صورت ویدیو کنفرانس با مربیان و مدیران آموزش و پرورش را از دیگر برنامه های اجرا شده در طول امسال در امر مبارزه با مواد مخدر در استان ذکر کرد.

 او با بیان اینکه از اول انقلاب تا کنون ایران بیش از چهار هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم کرده است، افزود: استان اردبیل نیز در راه مبارزه با مواد مخدر ۱۴ شهید تقدیم کرده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان اردبیل با تقدیر از زحمات تمامی دستگاههای مرتبط در مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: ۱۹ دستگاه در حوزه مبارزه با مواد مخدر نقش دارند و امیدواریم با همکاری آنها این بلای خانمان سوز از جاکعه ریشه کن شود.

بهشتی از اجرای سه طرح ملی وهم از جمله طرح کرامت بسیج وسپاه ،طرح پیمان جمعیت هلال احمر ،و طرح نماد اموزش وپرورش با هدف پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدرو راهکارهای مقابله با این معضل بزرگ اجتماعی در استان خبر داد و اضافه کرد: سامانه خط ملی مشاوره اعتیاد به شماره ۰۹۶۲۸ هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۲۰ شب از طریق مشاوران آماده پاسخگویی  وارایه مشاوره رایگان به سوالات مردم و خانواده‌ها در خصوص راه کارهای علمی وعملی مقابله با  اعتیاد به مواد مخدر است.

وی ارتقای فرهنگ عمومی و پیشگیری اعتیاد ، مسئولیت‌پذیری اجتماعی، تحول و مهار اعتیاد، توسعه مشارکت‌های مردمی و کاهش تقاضای موادمخدر، تقویت و حمایت از طرح یاریگران زندگی ، پژوهش‌محوری در حوزه اعتیاد ، تقویت همکاری‌های بین‌بخشی و فرابخشی در عرصه مبارزه با موادمخدر، حمایت از مشارکت خیران،  بهره‌گیری از ظرفیت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد و تقویت برنامه‌های کاهش تقاضای مواد مخدر را از جمله برنامه‌های کلیدی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان در حوزه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی ذکر کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha