نمایش «آجرهای لعابدار بوکان» در موزه ملی ایران/نمایشگاهی میان دو قرن

تهران- ایرنا- نمایشگاه «آجرهای لعابدار بوکان» در آخرین روزهای قرن چهاردهم در موزه ملی ایران گشایش می یابد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی موزه ملی ایران، فرصت بازدید از ۵۱ قطعه آجر لعابدار مانایی از قلایچی بوکان در جنوب آذربایجان غربی که در آذرماه ۱۳۹۹ از کشور سوییس استرداد شد در نمایشگاه جدید در موزه ملی ایران مهیا شد و  دوشنبه- ۲۳ اسفند- نمایشگاه این آثار در سالن نمایشگاه‌های موقت موزه ایران باستان این موزه گشایش می‌یابد.

ساعت بازدید این نمایشگاه که تا ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ به روی علاقه‌مندان باز خواهد بود، از ۱۰ تا ۱۶‌ است، اما در صورت افزایش احتمالی ساعت بازدید (برای نوروز ۱۴۰۱ یاپس از تعطیلات نوروزی) متعاقبا اعلام خواهد شد.

نمایشگاه آجرهای لعابدار بوکان استردادی از کشور سوئیس شامل ۵۱ قطعه آجر لعابدار مانایی از قلایچی بوکان در جنوب آذربایجان غربی است که در ۲۹ آذرماه ۱۳۹۹ به موزه ملی ایران بازگردانده شدند.

آجرهای لعابدار قلایچی به صورت غیرمجاز در دهه ۱۳۶۰ خورشیدی از سوی یک خانواده ایرانی به بندر چیاسو در مرز سوئیس ـ ایتالیا منتقل شده بود و پس از سه دهه روند حقوقی با مشارکت کشور سوئیس و دستگاه دیپلماسی ایران، به کشور بازگردانده شدند.

تپه قلایچی مربوط به عصر آهن است و در شهرستان بوکان و در روستای قالایچی واقع شده است؛  این اثر در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۳۸۲۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

 حدود ۴۰۰ آجر لعابدار در این منطقه تاکنون کشف شده است که نشان از اهمیت بالای قلایچی و به احتمال زیاد این منطقه همان شهر "زیرتو" یا "ایزیرتو" پایتخت مانایی‌ها است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha