داروی فاویپیراویر جایگاهی در پروتکل درمانی کووید۱۹ ندارد

تهران - ایرنا - دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با بیان اینکه استفاده از داروی فاویپیراویر هیچ جایگاهی در پروتکل درمانی کووید۱۹ در کشور ندارد گفت: شواهدی وجود ندارد که این دارو تاثیری در درمان کرونا داشته باشد و توصیه‌ای هم برای استفاده از آن نداریم.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وبدا، حمیدرضا جماعتی با اشاره به جلسه دیروز کمیته علمی کشوری کرونا و آخرین جلسه این کمیته در سال ۱۴۰۰ افزود: در این جلسه، استفاده از داروی مولیپیراویر که سازمان جهانی بهداشت به صورت شرایطی، استفاده از آن را مطرح کرده، مورد بررسی قرار گرفت اما به اتفاق آرا، استفاده از این دارو در درمان کووید۱۹ و ورود آن به پروتکل های درمانی کرونا در ایران تصویب نشد.

وی اظهارداشت: علت عدم تصویب داروی مولیپیراویر این است که هنوز شواهد کافی وجود ندارد و مطالعات محدودی در مورد این دارو در شرایط خاص انجام شده همچنین در برخی مطالعات، مشخص شده که این دارو ممکن است باعث جهش‌های ژنتیکی شود و سازمان جهانی بهداشت نیز تاکید دارد که باید بررسی ژنتیکی در استفاده از این دارو انجام شود و از سوی دیگر مشخص نیست که کدام دسته از بیماران پرخطر باید از این دارو استفاده کنند.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به امکان بستری تعدادی از بیماران با شدت خفیف که دارای سیستم ایمنی ضعیف یا مصرف کننده داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن هستند و نیاز به درمان کامل کرونا در بیمارستان‌ها ندارند افزود: مقرر شد تجویز سه روزه رمدسیویر تا نرسیدن به حد پایین موج ششم و شرایط عادی بر اساس پروتکل درمانی مصوب کمیته علمی و ابلاغی معاونت درمان ادامه یابد.

جماعتی درباره سندروم التهابی با گرفتاری چند سیستم در بدن(MIS-C) در افراد بالغ گفت: بررسی‌هایی در جلسه روز گذشته کمیته علمی کشوری کرونا رد این مورد انجام شد. این عوارض ممکن است ۲ تا ۱۲ هفته بعد از ابتلا به کرونا ایجاد شود و مهمترین علائم آن، تب، درگیری سیستم قلبی عروقی و سکته قلبی و علائم گوارشی و سایر علائم باشد.

به گفته وی، این سندروم در کودکان بیشتر مشاهده شده و در افراد بالغ، نادر است و مقرر شد در پروتکل جدید کمیته علمی کشوری کرونا، این سندروم و درمان های مورد نیاز آن نیز مطرح شود. بهترین درمان برای این بیماران، استفاده از کورتون است و سایر داروها نیز در پروتکل درمانی اعلام می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha