۲۳ اسفند ۱۴۰۰، ۱۹:۲۶
کد خبر: 84684142
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

احتمال افزایش صادرات اندونزی در پی حمله روسیه به اوکراین

تهران- ایرنا- کمبود نفت به دلیل حمله روسیه به اوکراین باعث افزایش بهای کالاها شده و تحلیلگران اعتقاد دارند که این موضوع به افزایش صادرات اندونزی به عنوان بزرگترین اقتصاد جنوب شرقی آسیا به ویژه در مورد زغال سنگ، روغن پالم و نیکل کمک خواهد کرد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، پایگاه اینترنتی اوراسیا ریویو در گزارشی به بررسی افزایش صادرات اندونزی در پی حمله روسیه به اوکراین پرداخت و نوشت: مالزی به عنوان کشور همسایه اندونزی برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها در پی رشد بهای جهانی نفت اقدام به پرداخت یارانه کرده است.

بهای جهانی نفت در روز چهارشنبه هفته گذشته تا ۱۳۳ دلار در هر بشکه بالا رفت و این رقم بسیار بالاتر از رقم ۶۳ دلاری پیش بینی شده در بودجه سالانه اندونزی است.

بهیما یودهیستیرا مدیر مرکز مطالعات اقتصاد و حقوق در این رابطه اظهار داشت: درگیری روسیه و اوکراین راهی نقره‌ای را برای اقتصاد اندونزی گشوده زیرا باعث افزایش شدید قیمت‌ کالاها شده و اندونزی نیز صادرکننده عمده زغال سنگ، روغن پالم و نیکل است.

وی افزود: در صورتی که بهای نفت همچنان بالای ۱۲۷ دلار در هر بشکه باقی بماند، اندونزی تا پایان سال ۱۹۲ تریلیون روپیه اندونزی(معادل ۱۳.۴ میلیارد دلار) افزایش درآمد از محل صادرات نفت خواهد داشت.

دلیل این موضوع نیز روشن است؛ از زمان حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، قیمت جهانی زغال سنگ ۲ برابر شده و به ۴۱۹ دلار در هر تن رسیده است.

جوسوا پاردید اقتصاددان بانک پرمتا در این رابطه اظهار داشت: تراز تجاری اندونزی فارغ از اینکه نتیجه جنگ اوکراین چه باشد، بین ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار مثبت خواهد بود.

یارانه دولتی در مالزی

تنگکو زفرول عزیز وزیر اقتصاد مالزی به پارلمان این کشور اعلام کرد که در صورت باقی ماندن بهای نفت بیش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه، یارانه پرداختی دولت به بخش انرژی دو برابر رشد کرده و به ۲۸ میلیارد رینگیت (معادل ۶.۷ میلیارد دلار) بالغ خواهد شد.

به گفته وی، مالزی تنها در ماه ژانویه و حتی قبل از حمله روسیه به اوکراین ۲ میلیارد رینگیت (معادل ۴۷۷.۵ میلیون دلار) یارانه انرژی پرداخت کرده بود. این در حالی است که کل رقم پرداختی دولت مالزی برای تمام سال ۲۰۲۱ برابر با ۱۱ میلیارد رینگیت (معادل ۲.۶ میلیارد دلار) بود.

وزیر اقتصاد مالزی اعلام کرد: تخمین زده می‌شود که با افزایش بهای نفت، یارانه بخش انرژی به بیش از ۲.۵ میلیارد رینگیت (معادل ۵۹۷ میلیون دلار) در ماه افزایش خواهد یافت.

با این حال مالزی نیز مانند اندونزی از افزایش قیمت کالاها بهره مند خواهد شد. این موضوع باعث شده تا موجی از سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاران وارد بازار جاکارتا شوند.

روز پنجشنبه، شاخص بورس کالای اندونزی با ۰.۸۷ درصد افزایش نسبت به روز قبل از آن به ۶ هزار و ۹۲۴ واحد رسید. رقم سرمایه گذاری خارجی این بورس در یک روز ۱۴ میلیون دلار بود.

تورم

تحلیلگران می‌گویند با وجود اطمینان از اقتصاد اندونزی اما افزایش قیمت نفت ریسک‌هایی از جمله تورم را نیز بدنبال خواهد داشت.

بهیما در این خصوص اظهار داشت: افزایش بهای نفت در نهایت منجر به افزایش قیمت غذا و دیگر کالاهای اساسی خواهد شد و قدرت خرید مردم را هم کاهش خواهد داد.

اوکراین ۲۵ درصد از گندم مورد نیاز اندونزی را تامین و همچنین حدود ۳ میلیون تن از غلات را هم به این کشور صادر می‌کرد. اندونزی بزرگترین تولید کننده «نودل» یک غذای ارزان قیمت برای بسیاری از خانواده‌ها در جهان است.

طبق گزارش های منتشر شده، واردات گندم و مسلین (مخلوط غلات گندم و چاودار) اندونزی از اوکراین طی پنج سال گذشته به طور پیوسته افزایش یافته و به ۸۴۳.۶ میلیون دلار در سال ۲۰۲۱ رسیده است.

هفته گذشته جوکو رییس جمهور اندونزی ضمن هشدار در خصوص افزایش بهای غذا در نتیجه حمله روسیه به اوکراین گفت: کارخانه‌ها باید مواد اولیه و خام را با قیمت بالاتری بخرند. این به چه معناست؟ هزینه تولید بالا خواهد رفت و قیمت‌ها نیز به همین صورت افزایش خواهد یافت. در صورتی که قیمت حمل و نقل افزایش یابد، قیمت مواد غذایی هم رشد خواهد کرد.

دولت اندونزی بدنبال آن است تا به هدف خود درباره رشد اقتصادی ۵ درصدی در سال ۲۰۲۲ دست یابند و همزمان اشتغالزایی و رفاه اجتماعی را هم افزایش دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha