محمدی: آمادگی روانی رمز موفقیت کشتی در مسابقات جهانی نروژ بود

تهران- ایرنا- دارنده مدال برنز المپیک ۲۰۰۸ پکن گفت: مهمترین رمز موفقیت تیم کشتی ایران در مسابقات جهانی، آمادگی روحی روانی بود که نتایج بسیار درخشانی را رقم زد.

«سیدمراد محمدی» در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در زمینه عملکرد کشتی آزاد ایران در سال ۱۴۰۰ اظهار داشت: اگر بخواهیم به صورت کلی ارزیابی کنیم باید بگویم که ملی‌پوشان رشته آزاد عملکرد درخشانی داشتند و مصداق آن نیز مسابقات جهانی نروژ بود.

وی ادامه داد: تیم ایران در المپیک توکیو آن‌گونه که اهالی کشتی انتظار داشتند نتیجه نگرفت و شاید این به خاطر باخت ۱۵ ثانیه پایانی حسن یزدانی در فینال وزن ۸۶ کیلوگرم مقابل دیوید تیلور بود که نتایج دیگر ملی‌پوشان را نیز تحت تاثیر قرار داد. کادر فنی نیز زحمات زیادی کشید اما مشکلاتی هم وجود داشت.

دارنده مدال برنز الپیک ۲۰۰۸ پکن اظهار داشت: اخباری از اختلاف بین غلامرضا محمدی و علیرضا دبیر منتشر شد اما من از متن اتفاقات دور بودم و نمی‌توانم تایید کنم. شاید دبیر به خاطر اینکه خود یک قهرمان بوده توصیه‌هایی داشته اما مربی دوست دارد مستقل باشد چون در پایان تنها سرمربی است که باید پاسخگوی نتایج تیم باشد.

دارنده مدال طلای کشتی آزاد پیکارهای جهانی سال ۲۰۰۶ گوانگژو ادامه داد: بعد از بازی‌های المپیک و تغییر کادر فنی یک شوک به تیم کشتی آزاد وارد شد. پیکارهای جهانی ۲۰۲۱ نروژ در فاصله کوتاهی از المپیک برگزار شد. فشار زیادی بر روی تیم وجود داشت، اما آنچه مهم به نظر می‌رسید آمادگی روانی تیم بود. نفرات به خوبی آماده شدند و این رمز موفقیت کشتی آزاد و فرنگی در اسلو بود. البته من نمی‌توانم زیاد درباره کشتی فرنگی نظر بدهم چون اطلاعات دقیقی از این رشته ندارم.

وی در زمینه انتخابی‌های تیم ملی نیز افزود: برخی از اهالی کشتی به انتخابی‌های فدراسیون انتقاد دارند اما واقعیت این است که بهترین‌های کشتی ایران در ۲ رشته فرنگی و آزاد راهی توکیو و اسلو شدند.

مبارزه حسن یزدانی با تیلور از دیگر مباحث مورد نظر محمدی بود. وی در این زمینه گفت: یزدانی و تیلور از بزرگان کشتی جهان هستند و رقابت آنان راحت نیست. این ۲ برای کسب افتخارات بیشتر تلاش خواهند کرد و برد و باخت نیز حاصل کار آنان است. اگر در المپیک در ۱۵ ثانیه آخر آن اتفاق رخ نمی‌داد بدون شک اکنون یزدانی مرد طلایی ایران در المپیک بود اما حریف نیز کشتی‌گیر کوچکی نبود. یزدانی در نروژ به خوبی او را کنترل کرد و در نهایت موفق به کسب پیروزی شد. این پیروزی بسیار مهم بود.

دارنده مدال برنز قهرمانی جهان در پاسخ به سوالی که آیا او نیز در زمان کشتی رقبای جدی و گربه سیاه داشته است گفت: بله در بسیاری از وزن‌ها این اتفاقات قابل پیش‌بینی است و زمانی من و کوینتانای کوبایی رقابت سختی داشتیم. همچنین رقبای روس من خیلی چغر بودند. یک رقیب اوکراینی به نام «واسیلی فدروشین» نیز داشتم که هشت بار کشتی گرفتیم که سهم هر کدام چهار برد بود.

وی اضافه کرد: در سال‌هایی که من در کشتی بودم دوران تغییر نسل بود و بسیاری از بزرگان این رشته با کشتی آزاد وداع کردند و من در برخی از رقابت‌ها مانند قهرمانی جهان و المپیک ۲۰۰۸ پکن تک مدال ایران را کسب کردم. البته در آن دوران کشتی‌گیران خوبی مانند مهدی تقوی و میثم مصطفی جوکار نیز حضور داشتند که بعدا عناوین زیادی کسب کردند. تمام تلاشم را انجام دادم که بتوانم همیشه مفید باشم.

سرمربی تیم‌های پایه کشتی آزاد در زمینه کم شدن جامع آماری کشتی در ایران افزود: کشتی ورزش سنگینی است و آسیب‌های زیادی دارد. جمعیت رو به کاهش است و خانواده‌های تک فرزندی و ۲ فرزندی اجازه حضور  فرزندان در کشتی را نخواهند داد و به رشته‌های سبک می‌فرستند. البته با این وجود کشتی همچنان ورزش مورد علاقه ایرانیان به شمار می‌رود. 

افتخارات مازندران در کشتی ایران و جهان از دیگر موضوعات مورد نظر محمدی بود. دارنده مدال برنز المپیک گفت: سالن‌های مازندران همیشه از کشتی‌گیر جوان و نوجوان پر است و بخشی از این کار به خاطر مربیان عاشق کشتی و بخش دیگر نیز به افتخارات این استان در سطح جهان و المپیک برخواهد گشت. کسب مدال‌های جهانی و المپیک از سوی بزرگان کشتی استان موجب انگیزه برای سایر جوانان و نوجوانان شده و این یک اتفاق مهم است. 

محمدی در ارزیابی عملکرد «علیرضا دبیر» در فدراسیون کشتی عنوان کرد: دبیر در این مدت کارهای خوبی انجام داده و توانسته است همکاری خوبی داشته باشد اما نقاط ضعفی دارد که باید برطرف کند. در مجموع عملکرد وی خوب است. وی برای گرفتن بودجه تلاش‌ زیادی می‌کند و وارد چالش نیز خواهد شد البته این کار خوب است و مورد تایید ما نیز قرار می‌گیرد. البته رییس فدراسیون نباید تنها به بودجه دولتی دلخوش باشد بلکه باید تلاش کند تا از طریق ارتباط با نهادهای مختلف بودجه بگیرد.

وی در پایان تصریح کرد: بودجه کشتی در تمام دوران‌ها کم بوده و تنها به دبیر یا خادم ربط ندارد. بار کاروان ایران در المپیک بر دوش کشتی است و باید از این رشته حمایت شود. لازم است تدابیری اندیشیده شود تا کشتی دغدغه اقتصادی نداشته باشد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار ورزش

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha