به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، چند سالی است برخی از کشورهای مهاجرپذیر بر اساس شرایط متقاضیان مهاجرت، ویزای استارتاپی برای جذب آنها ارایه می کنند. قشر هدف در روادید استارتاپی، شامل افراد با استعداد و با توانمندیهای مربوط به پایهگذاری یک کسبوکار ریسکپذیر است که قصد دارند یک اکوسیستم بهتر را برای راهاندازی یا توسعه کاری انتخاب کنند.
در حقیقت کشور مقصد با این روش قصد دارد با ارایه امکانات و زیرساخت مناسب، پدیدههای دنیای نوآوری را جذب کند. در این چارچوب، نتایج حاصلشده برای کارآفرینِ نوآور و کشور مقصد توأمان مثبت و جذاب و بازی دو سر برد است.
کشورهای فرانسه و آمریکا از نخستین کشورهایی بودند که این روش را راه اندازی کردند و در سالهای اخیر از نتایج مثبت این اقدام در اقتصاد این کشورها گزارشهای متنوعی تهیه و منتشر شده است.
در همین راستا در ایران نیز همکاری بین مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری ریاست جمهوری، وزارت امورخارجه و وزارت کار در خصوص اعطای روادید علم و فناوری شکل گرفته است. روادید علم و فناوری ایران نمونه ای از ویزای استارتاپی است که به مهاجران صاحب ایده، اعطا می شود.
مهدی قلعه نو رییس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص روادید علم و فناوری ایران به خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا گفت: در برخی کشورها ویزایی به عنوان ویزای استارتاپی وجود دارد، ما نیز در کشور این کار را شروع کرده ایم.
وی بیان کرد: بر اساس روادید علم و فناوری ایران، صاحبان ایده، صاحبان سرمایه و صاحبان دانش علاقمند راه اندازی کسب و کار جدید در ایران، حمایت می شوند.
قلعه نو با بیان اینکه روادید علم و فناوری ایران حدود چهار ماه قبل مصوب شده است، عنوان کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا ویزای استارتاپی وجود دارد و اگر فردی ایده داشته باشد، به او ویزا می دهند و بعد حق اقامت در آن کشور و حمایت های لازم ارایه می شود.
وی اظهار داشت: فعالیت در این خصوص به تازگی با همکاری وزارت امورخارجه و وزارت کار شروع و موافقت نامه ای در این زمینه امضا شده است. بر اساس این موافقت نامه همکاری، روادید علم و فناوری ایران به کسانی که ایده داشته باشند و فناور باشند، اعطا می شود و می توانند از طریق این ویزا وارد ایران شوند.
رییس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: بر اساس روادید علم و فناوری به افراد سه تا ۶ ماه اجازه ورود داده می شود و سپس بر اساس سیستم اقامتی موجود برای متخصصان و نخبگان خارجی غیرایرانی، اقامت اخذ می شود.
وی یادآور شد: در صورتی که ایده و موضوع کسب و کار اتباع خارجی تایید شود، آنها وارد سیستم دریافت اقامت ایران می شوند و اقامت می گیرند. تاکنون ایده و شرایط ۲۵ نفر مورد ارزیابی قرار گرفته و تلاش می شود تا این طرح به سرانجام برسد.
قلعه نو با تاکید بر اینکه ایده های ارایه شده در حوزه های مختلف صنعتی و از کشورهای همسایه بوده است، افزود: در حال حاضر در مرکز تعاملات بین المللی علاوه بر روادید علم و فناوری، مکانیزم اقامت دادن به خارجیان نیز وجود دارد و خدماتی که به شرکت های دانش بنیان خودمان می دهیم به شرکت های خارجی که چارچوب دانش بنیانی ما را داشته باشند نیز اعطا می شود.
نظر شما