۲۵ اسفند ۱۴۰۰، ۱۶:۴۳
کد خبر: 84687850
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مصطفی الکاظمی: حلبچه شایستگی تبدیل شدن به استان را دارد

بغداد-ایرنا- «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق امروز چهارشنبه در توئیتی به مناسبت سالگرد فاجعه بمباران شیمیایی حلبچه نوشت که این شهر «شهید راه مبارزه ملت برای عدالت و برادری» است و «شایستگی تبدیل شدن به استان را دارد».

به گزارش ایرنا، نخست وزیر عراق در این توئیت نوشت: حلبچه شهید مبارزه ملت ما برای ارزش های عدالت و برادری و نماد برادری، وحدت و آرمان عراقی ها در داشتن عراق دموکراتیکی است که اراده مردم و منافع ملت در آن، رعایت و کرامت و حقوق آن حفاظت شود.

الکاظمی افزود: حلبچه شایستگی تبدیل به استان در گرامیداشت ایثارهای آن را دارد و ما در این راستا تلاش خواهیم کرد...سلام بر شهدای عراق.

امروز چهارشنبه در سی و چهارمین سالگرد فاجعه حلبچه و کشتار مظلومانه مردم کردستان عراق، نمایندگان پارلمان عراق نیز مراسم یادبود قربانیان آن حادثه را برگزار کردند و به احترام آنان بر پای ایستادند؛ فاجعه ای که در آن ۵ هزار نفر شامل زنان، کودکان و سالمندان مظلومانه جان باختند.

نیچروان بارزانی: تبدیل حلبچه به استان نوزدهم عراق نهایی شود

«نیچروان بارزانی»، رئیس اقلیم کردستان، امروز(چهارشنبه) از دولت مرکزی عراق خواست طرح تبدیل حلبچه به استان را عملی کند.

بارزانی در بیانیه ای بمباران شیمیایی حلبچه به دست رژیم صدام را محکوم کرد و گفت:« فاجعه بمباران شیمیایی حلبچه تا همیشه نمادی برای مظلومیت ملتی باقی خواهد ماند که جرمش تنها زندگی است و آزادی و عدالت می خواهد».

وی از دولت عراق خواست به عنوان یک وظیفه و تعهد قانونی ، غرامت خانواده های شهدا و قربانیانی را که در حلبچه به سر می برند، بپردازد و «از اهمال کاری دست بردارد» و طرح تبدیل حلبچه به استان را عملی کند تا کمی از رنج های آنها کاسته شود.

شورای وزیران دولت عراق در سال ۲۰۱۴ طرح ایجاد نوزدهمین استان و تبدیل حلبچه به استان را تصویب کرد، اما طبق اسناد رسمی، این تصمیم عملاً تا اوت ۲۰۱۸ آغاز نشد.

بارزانی همچنین از جامعه بین الملل خواست که به تلاشهایشان برای جلوگیری از تکرار فاجعه حلبچه در یک جای دیگر دنیا ادامه دهند و استفاده از سلاح های کشتار جمعی را به صورت قاطعانه ممنوع کند.

۲۵ اسفند ۱۳۶۶ چهار جنگنده عراقی (حزب بعث) اقدام به بمباران شیمیایی شهر حلبچه و دهها روستای دیگر با گازهای «خردل» و «سیانید» کردند که در نتیجه آن ۵ هزار تن کشته و حدود ۷ هزار نفر مجروح شدند.

بر اساس اسناد موجود، این جنایت به دستور مستقیم صدام حسین دیکتاتور وقت عراق و نظارت «علی حسن المجید» وزیر دفاع صدام معروف به «علی شیمیایی» انجام شد.

جمهوری اسلامی ایران با انعکاس فوری ابعاد این جنایت هولناک، دیوار صوتی رسانه های جهان را شکست و تصویربرداران ایرانی اولین نمایندگان رسانه های جهان بودند که توانستند صحنه های فجیع این جنایت را مستندسازی و جهانی کنند.

۲۷ اسفند ۱۳۹۱ بود که نخست وزیر وقت منطقه کردستان عراق از نقش و موضع مثبت جمهوری اسلامی ایران در پرونده بمباران شیمیایی حلبچه تقدیر کرد.

«نیچروان بارزانی» در مراسم بیست و پنجمین سالگرد بمباران شیمیایی حلبچه از سوی رژیم صدام، از موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال این جنایت تقدیر کرد.

وی در آن مراسم گفت: ما در مراسم یادبود کشتار دسته جمعی در شهر حلبچه، باید از موضع جمهوری اسلامی ایران تقدیر و تشکر کنیم. دولت و ملت ایران از همان ابتدای وقوع این جنایت در کنار ما بودند و به ما در اطلاع رسانی این جنایت به جهانیان کمک کردند و رسانه های ایرانی، خبرنگاران و عکاسان خود را به محل این فاجعه فرستادند تا به رسانه های جهان اعلام کنند که چه اتفاقی در حلبچه روی داده است. علاوه بر این، ایران در جمع آوری اسناد درباره این جنایت و اعتراف جامعه بین الملل به کشتار دسته جمعی بودن این اقدام رژیم صدام با ما سهیم و شریک بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha