به گزارش ایرنا، اگر خواستید به جایی سفر کنید که شیفتهاش شوید و سالها از خاطره سفر به آنجا تعریف داشته باشید، روستای درک تجربه خوبی است روستایی خاص و متفاوت در جنوب سیستان و بلوچستان که اینروزها حال و هوای بهاریش در تلاقی دریا و نخلستانها صحنههای بینظیری خلق میکند.
از درک چه میدانیم؟
روستای دَرَک در انتهای نقشه سیستان و بلوچستان و نزدیک مرز دریایی این استان و هرمزگان واقع شده در این روستا مجموعه ای از درختان چش، کرت(انجیرمعابد)، تپه های رمل سفید، نخل سبز رنگ و دریای نیلگون آبی در کنار هم قرار دارند.
دَرَک در زبان بلوچی به معنای سکونت در کنار دره است در واقع کلمه دره بعدها به دَرَک مشهور شده است. دَرَک جایی در چند متری دریاست که انواع درختان گرمسیری در آن به ثمر نشسته اند و ساکنان محلی انواع هندوانه، ذرت و نخیلات را کشت و برداشت می کنند.
تپههای ماسهای، ساحل صخرهای، شنی و مرجانی، وجود کوه، جنگل و دریا در یک نقطه سبب حیرت گردشگران داخلی و خارجی شده، در هیج منطقهای نمیتوان همه نوع ساحل را یک جا مشاهده کرد اما روستای درک از این نعمت برخوردار است.
یکی از عجایب روستای دَرَک وجود آب شیرین در چند متری دریاست که سبب رویش جنگل و پوشش گیاهی انواع درختان گرمسیری شده است.این روستا هوایی بهاری دارد و وزش بادهای موسمی و مونسون از اقیانوس سبب شده تا نسبت به مناطق دیگر هوای خنکتری داشته باشد.
علاوه بر وجود جذابیت های یاد شده، در ساحل این روستا می توان موج سواری، قایق سواری، شنا و ورزش های آبی ساحلی را انجام داد. روستای ساحلی دَرَک یک ژئوپارک طبیعی است که می توان آن را ثبت و برای نسل های آینده پاک و دست نخورده نگه داشت.
شنهای کنار ساحل و تپه های ماسه ای و رملهای سفید برای دردهای عضلانی و استخوانی خاصیت درمانی دارد و خیلی از افراد صبح زود و زمانی که آفتاب میتابد روی این شنها دراز می کشند و یا در زیر خاک خود را چال می کنند تا دردهای پا، استخوان و کمرشان درمان شود.
گردشگران میتوانند با ساحل پیمایی ۶ کیلومتری از جذابیتهای جنگلی، ساحل شنی، مرجانی، ماسه ای و بکر دیدنی لذت ببرند.
پاکترین ساحل کشور
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زرآباد درباره موقعیت جغرافیایی این روستای ساحلی میگوید: دَرَک در ۱۷۰ کیلومتری جنوب چابهار، در امتداد سواحل دریای مکران و با فاصله ای ۱۰ کیلومتری از زرآباد قرار دارد.
مصلحی اظهارداشت: این روستای ساحلی در سر راه دو بندر مهم جنوب، یعنی بندر چابهار و بندرعباس قرار گرفته و در مسیر ترانزیتی بندر کنارک و بندر جاسک واقع شده است.
وی با اشاره به این که ساحل روستای دَرَک به عنوان پاکترین ساحل کشور نام گرفته است گفت: مردمان مهربان سرشت روستای ساحلی دَرَک دوستدار محیط زیست هستند به گونه ای که با قاطعیت می توان گفت که ساحل این روستا با همه سواحل کشور متفاوت است و از این رو نام پاک ترین ساحل کشور را برای خود به ارمغان آورده و همچنین لطافت ماسههای آن را در هیچ جای دیگر نمیتوان مشاهده کرد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زرآباد درباره دلیل نام گذاری این مکان زیبا که دَرَک گذاشته شده است افزود: در واژگان فارسی این اصطلاح به معنی عمق و گودی نام گرفته و این معنی درباره این روستا صحت دارد زیرا این روستای ساحلی در دره ای واقع شده و از این رو آب دریای آن به آب اقیانوس متصل است.
وی بیان کرد: گردشگران زیادی در قالب تورهای گردشگری از سراسر کشور و حتی خارج از مرزها به این روستا در قبل از دوران کرونا می آمدند و معمولا همه آنها در زمان ورود به این مکان، از آن به عنوان بهشت و منطقهای رویایی یاد میکردند.
مصلحی تصریح کرد: بخشی از زیبایی این مکان دیدنی به واسطه بکر بودن و دست کاری نشدن توسط انسان است که برنامهریزی ایجاد زیرساختهای گردشگری نیز باید به گونهای باشد که تغییری در این جاذبه ها ایجاد نشود بنابراین در اولین گام، مکان ساخت کمپهای گردشگری در فاصلهای دورتر از ساحل در نظرگرفته شده تا گردشگرانی که میخواهند به این مکان بروند مسافتی را پیاده طی کنند.
وی بیان کرد: با توجه به ظرفیت های بالقوه این روستای ساحلی برای گردشگری و جذب گردشگران با ایجاد زیرساختهای لازم و همچنین معرفی آن به گردشگران گامی بزرگ در این راستا برداشته شود.
کمر نماد گردشگری ساحل دَرَک را شکستند
دهیار روستای گردشگری دَرَک زرآباد گفت: تک درخت نخل «ساحل دَرَک» زرآباد به عنوان نماد گردشگری این ساحل توسط افراد ناشناس شبانه بریده شد.
عظیم اسحاقی اظهار داشت: این درخت نخل در بین رَملها و شنها در همجوار دریای مکُران نمای خاصی به این ناحیه داده بود و یک منظره جذاب، دیدنی و عالی برای عکاسی و تصویربرداری گردشگران بود.
وی با اشاره به اینکه قدمت این درخت نخل به بیش از ۷۰ سال بر میگردد، افزود: در کمتر از چند متری ساحل درک، آب شیرین وجود دارد و کشاورزی و کِشت نخیلات و انواع درختان از بیش از ۱۰۰ سال پیش مرسوم بوده است.
دهیار روستای گردشگری دَرَک گفت: اجازه نمیدهیم روستای گردشگری دَرَک را تخریب کنند.
وی بیان کرد: با هماهنگی انجام شده،درخت نخل دیگری در همان محل غرس شد تا نشان دهیم نمیتوانند به اینجا آسیبی وارد کنند و این جاذبه گردشگری را از بین ببرند.
به گزارش ایرنا، روستای دَرَک از توابع شهرستان زرآباد در ۱۷۰ کیلومتری مرکز شهرستان کنارک با داشتن بکرترین، پاک ترین و زیباترین ساحل، از جنگلهای حرا و خور باستانی گالک به طول ۶ کیلومتر و وسعت ۵۲ هکتار برخوردار است.
نظر شما